3 keer een boek over een persoon uit de voetbalwereld – voetbalboek tips

Table of Contents

Er zijn vele boeken geschreven over personen uit de voetbalwereld in verschillende vormen, dus waar moet je beginnen? Ik beschrijf elke episode drie opties, in deze aflevering: John van Zweden behangkoning in de Premier League, BASTA en Herr Pep.

John van Zweden behangkoning in de Premier League

John van Zweden – behangkoning in de premier league

Een voetbalboek in de vorm van een voetbalsprookje dat is het verhaal van John van Zweden. De Hagenees zoekt een penvriend en vind in een fanatieke Swansea City fan een wederhelft. Als de club uit Wales op omvallen staat, koopt van zweden aandelen in de club. En met goed beleid van de beleidsbepalers met een supportershart groeit Swansea City naar de Premier League. Maar voor mij zit de pracht in de voetbalboek in zijn enorme verzameling, avonturen in stadions en de liefde voor de steden van zijn voetbalclubs. Je leest over de weg naar de grootste voetbalcompetitie van een aandeelhouder met emoties tot in het bot. Met andere woorden: je stapt in een droom van elke voetbalsupporter.

Basta

Voetbalboek Basta
Voetbalboek Basta

Een wereldbekende voetballer met gewonnen prijzen zowel individueel als in teamverband, maar een geblesseerde trok een streep door zijn voetbalglorie. Het boek Basta gaat over het voetballeven van Marco van Basten. Dat betekent verschillende behandelingen rondom de enkel, een bijzondere band met zijn vader en een abrupt afscheid als coach. Kortom, een boeiende biografie over de voetballer die prachtig scoorde tijdens de finale van het EK 1988.

Herr Pep

Voetbalboek Herr Pep
Voetbalboek Herr Pep

Een voetbalmaniak in München, zo zou je de periode van Pep Guardiola als trainer van Bayern München kunnen omschrijven. Want het boek toont hoe de geboren Catalaan bezeten is van zijn baan als voetbaltrainer.

Maar voordat je betoverd bent van zijn denkwijze neemt de schrijver je mee in de eerste dagen van Pep Guardiola als coach van Arjen Robben: het elftal had alles gewonnen, niettemin zocht de clubleiding naar een ander soort trainer om de ploeg naar een hoger niveau te tillen.

Hij bracht de bal in de ploeg van werkpaarden, leerde verdedigers opnieuw verdedigen en zette spelers in de herfst van hun loopbaan op een andere positie. Zoals ik al schreef leer je de denkprocessen van deze trainer kennen. Denk hierbij aan de wedergeboorte van de valse nummer 9 en zijn afkeer tegen de term tiki-taka. Ben je een voetballiefhebber? Dan ervaar je dit boek als een verslaving of een opstapje naar de voetbaltrainer cursus.

Wat vind jij van deze voetbalboeken? Laat het weten in de reacties.

Groet,

Jochem

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.