5 boeken over groundhopping voor herkenning en inspiratie – deel 3

5 boeken over groundhopping voor herkenning en inspiratie – deel 3

Table of Contents

Als groundhopper ben ik altijd op zoek naar boeken om terug te blikken op avonturen en inspiratie op te doen voor groundhoptrips. In deze blog lees je het derde deel over groundhopping boeken die je voeding geven als voetballiefhebber.

Voetballiefde zonder grenzen

Het verhaal dat ook een kans is om mee te reizen in het leven van een groundhopper. En niet zomaar een groundhopper, want Hans Douw zag voetbal over de hele wereld. Dus een kruistocht langs verschillende voetbaloorden waar de beleving altijd anders is. Met andere woorden verhalen over rivaliteit, ontmoetingen van fans en gesprekken met locals. De lijst met bezochte stadions op bijzondere plekken zal dienen als leermateriaal en nieuwe inzichten voor een groundhoptrip. Hoe ver ben je bereid te gaan voor een voetbalwedstrijd als het gevaar aanwezig is?

31 matches

Een maand lang elke dag een wedstrijd, hoe lijkt je dat? Thomas Rensen laat zien wat je kan verwachten aan wedstrijden, reizen en ontmoetingen. Datzelfde geldt voor de 18 landen waar die de schrijver bezocht. Daardoor zag hij derby’s, een bekerwedstrijd in een klein land en een club uit Wales. Hij stelde zichzelf om een maand lang elke dag een wedstrijd te zien met eigen ogen, en daarom is dit voetbalboek een rijke inspiratiebron voor je.

356 – The World’s Greatest Football Grounds

Ze staan overal ter wereld; voetbalstadions. En dankzij het werk van voetbalpuristen heb je de kans om een jaar elke dag een bladzijde om te slaan en te genieten van een ground dat wacht op je komst. Elke voetbaltempel heeft een uniek tintje. Dat blijkt uit het oude verhaal van de plek waar Fulham, speelt, het bouwwerk van Hitler en La Bombonera het stadion in de gelijknamige wijk waar groundhoppers van dromen en niet over uitgesproken raken. Kun je op dit moment 365 voetbalstadions opnoemen?

The Groundhopper Guide to Soccer in England 2021-21

Een gids door het Engelse voetbal. Dat betekent verschillende handvatten om te kunnen aan tickets te komen, waar je een echte maaltijd kan vinden voor groundhoppers en wat ervoor nodig is om te op te gaan in de sfeer van de locals. Daarbij kun je alvast de sfeer proeven van de stands waar je graag eens op zou willen staan. Op de achterkant lees je een aantal vragen die je zullen opwarmen voor de overzeese tocht. Kortom, je krijgt een voetbalcollege van Paul Gerald.

Small Town Dreams

Je bent te gast in een voetbalreis door verschillende landen. Van Europa tot New York, daardoor krijg je een inkijkje in het leven van een voetballiefhebber met hartstocht voor Wycombe Wanderers, een club die hij volgt in Britse bekertoernooi. Verder lees je hoe een ontslag en diverse gebeurtenissen op een reis samengaan. Het is een leven van een groundhopper zoals sommige het ook meemaken, terwijl anderen ervan dromen. Een ding is zeker: je krijgt een inspiratieshot voor een trip richting verre oorden. Wat voor jeugdherinnering komt bij je naar boven als je de cover met staantribunes ziet?

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.