groundhopping boeken

5 boeken over groundhopping voor herkenning en inspiratie

Table of Contents

Als groundhopper ben ik altijd op zoek naar boeken om terug te blikken op avonturen en inspiratie op te doen voor groundhoptrips. In deze blog lees je over groundhopping boeken die je voeding geven als voetballiefhebber.

De football toerist – 10 jaar op reis door het Engelse voetballandschap – Joris van de Wier

Een reis door het Engelse voetballandschap om The 92 af te vincken. Dat betekent verhalen over Engelse profclubs, derby’s en stadions waarmee velen groundhoppers zich verbonden voelen. Verder lees je verhalen over zowel grote als kleine clubs, en over de demografische kenmerken van een stad. Met andere woorden Joris van de Wier neemt je mee in zijn reis door het beloofde voetballand.

Klik hier voor meer boeken van Joris van de Wier

Matchday! – Paul Baaijens

Na het Engelse voetbal zoeken we in het voetbalboek Matchday! Van Paul Baaijens de clubs op uit de Britse hoofdstad, met historische verhalen, gesprekken met locals en meningen over een veranderende tijd. Dat wil zeggen de oorsprong van de clubs, een clublid op leeftijd dat terugdenkt aan vervlogen tijden, supporters die een seizoenkaart niet meer kunnen betalen, en een laatste wedstrijd in een iconisch stadion. Na het lezen van dit voetbalboek voel je meer verbonden met de voetbalstad Londen.

Zin in meer boeken over groundhopping? Klik hier voor het tweede deel.

Groundhopping Informer 2016/2017: Das Anschriftenverzeichnis des Weltfußball – Oliver Leisner

Een bijbel voor groundhoppers dat dacht ik toen door de Groundhopping Informer van het seizoen 2016/2017 las. Het voetbalboek is bedoeld om de grounhopper de weg te wijzen langs grounds over de hele wereld. Denk hierbij aan lijsten van elke competitie, clubs op landkaarten, en foto’s om je helemaal te informeren. Je zou vanuit je stoel het voetbalboek kunnen openslaan en je alles leren over een club uit Zimbabwe bijvoorbeeld. Ik krijg vaak de vraag: waarom koop je zo’n boek in deze internettijd? Mijn antwoord is dan: omdat ik de uitgaves zie als collectorsitems. Kortom, elk groundhopping boek is geschikt voor een verzameling.

Klik voor meer Groundhopping Informer boeken

Confetti bier en staanplaatsen- voetbalanekdotes van een groundhopper – Tom Bodde

Een uitstekend boek als je wilt lezen over groundhopping in verschillende steden, bij oude en moderne voetbaltempels en over voetballers van allerlei niveaus. Je droomt als voetballiefhebber mee in de ervaringen Tom Bodde tijdens zijn reis door zestien voetballanden. De voetballiefhebber met MB’s vol grounhopfoto’s zal zich herkennen in de belevenissen en de beginnende groundhopper kan dankzij dit voetbalboek lezen wat voor grounds nog in het verschiet liggen.

Klik hier voor meer boeken van Tom Bodde

Het Stadioncomplex – Alle Terreinen Waar In Nederland Betaal Voetbal Is Gespeeld – F. Reurink

Een voetbalboek dat dicht bij de droom komt van elke voetballiefhebber. Want je hebt de geschiedenis van het Vaderlandse voetbal binnen handbereik Wat wil je nog meer als groundhopper op een rustig moment? F. Reurink toont aan welke verhalen horen bij het Nederlandse profvoetbal. Denk hierbij aan plekken waar landstitels een plek kregen, of waar de voetbalziel vertrok om plaats te maken voor een woonwijk. Elke voetbalplek heeft dus een uniek verhaal.

Heb jij een andere suggestie voor een boek over groundhopping? Laat het weten in de reacties.

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.