5 shirts ontwerpen van een voetballer – Mening over een voetbalshirt

5 shirts ontwerpen van een voetballer – Mening over een voetbalshirt

Voetballers prijken regelmatig op de shirts van fans, voetballiefhebbers en toeristen. Ik zocht naar shirts met een iconische voetballer, waarmee jij zowel kan denken als vertellen over zijn goals en acties.

Maradona 10 Boca Juniors Logo T-Shirt

De Wijk Boca
De Wijk Boca

De grootste speler van Argentinië in zijn jonge jaren bij de vurige club Boca Juniors. Zijn afbeelding prijkt zowel op de voor als achterkant van het T-Shirt, waardoor je langer over zijn opmerkelijke carrière kan dagdromen. Verder kijkt Maradona naar een situatie, waarschijnlijk om te kunnen gaan scoren. Daarnaast prijkt er geen sponsor op de clubkleuren van de club uit Buenos Aires. Daardoor krijgt het ontwerp een nostalgische waarde voor me.

Bergkamp Arsenal Old Skool T-Shirt

3 momenten van de aanvaller in een ontwerp. Dat wil zeggen dat je staart naar pure focus, een atletische aanname, en een begroeting naar het Engelse publiek. Daardoor zou ik kunnen verdwijnen in deze afbeeldingen, maar dat behoort helaas niet tot de mogelijkheden bij een aankoop. Tevens is dit voetbalshirt een ode aan prachtige voetbaltijd. Denk hierbij aan de collega’s van Dennis Bergkamp, Highbury, en het oude logo dat de historie laat leven. Daarnaast leeft het starende publiek, alsof je de film zo kan aanzetten.

Seedorf Legend T-Shirt – M

Clarence Seedorf behoort tot de legendesclub, want hij won met drie clubs de cup met de grote oren. Welke Nederlandse voetballer heeft ook driemaal deze prijs gewonnen? Seedorf filosofeert over een volgende actie met de bal aan de voet, en achter hem vertellen zinnen zijn succes. Hij draagt het tenue van AC Milaan, de club waar hij samenspeelde met onder andere Kaká’, Ronaldinho en Pirlo, niet de minste namen. Hierdoor fantaseer ik over een samenspel van hem met Pirlo, en Ronaldinho als afmaker van de aanval. Het voetbalshirt is een kans om te lopen met een tactisch genie op de borst. We laten verder de meest opmerkelijke wedstrijd van Seedorf zien met AC Milaan, uit tegen sc Heerenveen:

 Zlatan Ibrahimovic Bicycle Kick T-shirt

via GIPHY

Het lichaam in de omhaalstand op weg naar een superdoelpunt. Dat is het verhaal van dit ontwerp. Daardoor denk je terug aan het moment dat de Zweed zo scoorde, opstond en goedkeurend de verbaasde fans toelachte. Je zou zulke acties zijn handelsmerk kunnen noemen. En dat straalt ook wel een af van deze illustratie. Met als gevolg dat je keer op keer schreeuwt als een commentator wanneer je het voetbalshirt aantrekt. Hoe zou jij juichen als je scoort vanuit een omhaal? Heel rustig als Zlatan? Of als Jack van Gelder bij de goal van Dennis Bergkamp?

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Frenkie de Jong Barcelona Script T-Shirt

De middenvelder in zijn natuurlijke habitat. Dat betekent dat Frenkie de Jong glimlacht naar de bal, zoals een kunstliefhebber geniet van een oud schilderij. Altijd denkt de middenvelder in voorwaartse stappen en dat zie je ook terug in dit ontwerp. Als je de kenmerken van Barcelona weghaalt, zullen mensen in hem een campingspeler herkennen die een volgende aanval wil opbouwen. Aanvallen met een lach, bij welke spelers zie dat nog meer vandaag de dag? Daarom kun je dankzij dit ontwerp altijd denken aan aanvallen in de geest van Johan Cruijff. 

Welke speler zie jij graag in het ontwerp van een voetbalshirt?

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

Voetbal is ons leven. We schrijven daardoor graag over ieder aspect van de sport om je te helpen jouw ideale aankoop te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *