5 voetbalshirts van Juventus voor de echte supporters of liefhebbers

5 voetbalshirts van Juventus voor de echte supporters of liefhebbers

Voetbalshirts van Juventus bestaan uit vele ontwerpen en kleuren. En in deze blog schrijf ik over vijf hemden van de club uit Turijn

Adidas Juventus Uitshirt

Het blauwe uitshirt van het seizoen 20/21 met strepen over de gehele schouders en bij de mouwen. En het ontwerp heeft een kraag van Italiaanse allure. Wat vind je van deze donkerblauwe achtergrond? Zou je het kopen als voetbalfan? In de presentatie stapten personen met het tenue in een blauwe ruimte om de volgende dresscode aan te kondigen. Vervolgens hangt the away jersey in een schilderij voor de eeuwigheid.

Lees ook: Retro voetbalshirt Duitsland: 10 shirts van die Mannschaft

Longsleeve

Terug naar de jaren 90 waarin deze kledingstijl de trend was, en dankzij de huidige makers kun je een stukje historie in een nieuwe vorm kopen. Want ik denk dat meerdere verzamelaars deze editie graag willen, toevoegen aan hun collectie. Laten we verdergaan over de aspecten op het voetbalshirt. Het is een zwart design met verschillende streepjes. Dat betekent zichtbare streeplijnen op de romp van en witte cirkelende banen bij de mouwen van de oude dame. Hoe presteerde de club in de laatste jaren van de twintigste eeuw? Goed, want I Bianconeri won driemaal de landstitel, twee keer de supercup, en ook tweemaal de supercup in Europees verband en een keer de Champions League. Geen verkeerd lijstje toch? En wat vind jij deze stijl in de voetbalmode?

Juventus Thuisshirt 2020/21

Het derde shirt uit deze blog gaat over de successen van de club, en dat zie je terug in de gouden kleur. Verder is het kenmerk gevoegd in zowel de zijkanten van het voetbalhemd als het logo. Het is een dus een design over de gewonnen prijzen. Wat vind je de mooiste triomf van Juventus uit de afgelopen jaren? En vind je dat andere clubs met een succesvolle reeks dit voorbeeld zouden moeten volgen?

Nu volgen er grote spelers uit de historie van de club uit verschillende tijden, en we starten met de oudste generatie

Roberto Baggio

Hij speelde 5 seizoen voor Juventus, en won drie prijzen in zwart-witte kleuren. Voldoende kwalificaties voor een plek op een shirt dus. Hij staart naar de bal in een typisch voetbalshirt uit de jaren 90 met een eveneens een aanvoerdersband uit een andere tijd. Datzelfde geldt voor de voetbalschoenen. Daarbij hoort het woord Fantasista bij creatie. Een benaming dat staat voor eigen interpretaties. Daarom m’n vraag: wat voor gedachte heb je bij het beeld van deze voormalige middenvelder?

Lees ook: Hoe een voetbalshirt inlijsten: de manier voor je eigen wensen

Cristiano Ronaldo

En tenslotte de bekendste naam van de succesjaren in de Allianz Stadium: Cristiano Ronaldo. Hij speelde in dit stadion met zijn toenmalige werkgever Real Madrid, en scoorde vanuit een schitterende omhaal. Het zou het startsein zijn voor de transfer naar Turijn. En daaruit volgende deze creatie met de gefocuste Portugees met de Champions Leaguebal aan zijn voet. Bovendien is hij verdergegaan wat hij achterliet in het Santiago Bernabéu, namelijk scoren. En dat zie ik terug in deze beeltenis. Wat zie je als je kijkt naar deze sportman met een ongekend arbeidsethos?

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

Voetbal is ons leven. We schrijven daardoor graag over ieder aspect van de sport om je te helpen jouw ideale aankoop te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *