7 tips voor meer structuur in je leven als voetbaltrainer

7 tips voor meer structuur in je leven als voetbaltrainer

Table of Contents

Structuur geeft rust en overzicht in het leven, en dat geldt ook voor het bestaan van een voetbaltrainer. In deze blog schrijf ik over 7 tips waarmee je ritme krijgt in je leven als oefenmeester.

Plan vooruit en stel doelen

Koop een agenda en schrijf op hoe het komende voetbaljaar eruit gaat zien. Denk hierbij aan oefenvormen, wedstrijdbesprekingen en tactiek. Vervolgens ga je specifiëren door:

Wekelijkse planning te maken

De dagen en tijden van de trainingen staan vast in het schema van de club, maar de inhoud van de oefenstof bepaal je. Een tijdsschema met afspraken geeft je houvast voor de rest van het seizoen.

Doelen voor jezelf en je spelers

Spreek met jezelf wat wil je bereikt hebben als de laatste wedstrijd gespeeld is. Ga voor een groot doel, want niets voor niets luidt de uitspraak:

If you shoot for the stars, you’ll at least hit the moon

Je gaat dus stappen zetten in de goede richting. Je hoeft er alleen maar naar toe te werken.

Per speler zou ik je aanraden om drie doelen te stellen. Kijk daarbij naar twee aspecten waar de speler of speelster hoog op scoort, en een punt waar degene zich in wilt door ontwikkelen. Laten we een voorbeeld nemen:

Harm is snel en heeft een goed schot, maar laat snel het koppie hangen. Hieruit kun je met Harm afspreken dat hij op de dinsdag traint zijn snelheid effectiever te gebruiken en donderdag afwerkoefeningen doet. Daarnaast praten jullie elke zaterdag over zijn houding tijdens de wedstrijd.

Bovendien adviseer ik je om de Doelen stellen Gids van Jeroen Langeveld te gebruiken als inspiratiebron.

Speelstijl afspreken

Aanvallen of verdedigen? Stel deze vraag tijdens de eerste bijeenkomst met je spelers, en hun blikken zullen je vertellen welke richting je in moet slaan op tactisch gebied. Laat je ook inspireren door de visies van grotere voetbaltrainers zoals Louis van Gaal en Sir Alex Ferguson.

Herhaling

Herhalen, herhalen en herhalen. Het is de kracht van de methodiek van Erik ten Hag. Wat zou ik kunnen herhalen? Gaat er nu wellicht door je hoofd.

Ik zou je aanraden om te gaan voor de volgende punten:

Discipline

Maak met spelers afspraken zowel binnen als buiten het veld, en kom daar elke keer op terug daardoor maakt iedereen er een gewoonte van en draait de ploeg op een gegeven moment als een geoliede machine. Ook over dit onderwerp heb ik een leestip voor je:

Dagelijkse rituelen als voetbaltrainer

Een inkijkje in het leven van creatievelingen die op hun eigen manier een oplossing vonden voor een ijzeren discipline. Sommige rituelen zullen je verbazen.

Toewijding

Geef je hart en ziel tijdens zowel de trainingen als wedstrijden. En de spelers zullen steeds gemotiveerder trainen en spelen. Je hoeft overigens daarvoor niet als maniak te rennen of schreeuwen, want een rustige toegewijde vakman straalt eveneens energie uit. Kijk, maar eens naar Phil Jackson in de serie the last dance.

Werk aan de doelen

Hierin zie je het beste de resultaten van herhaling, want als je steeds werkt aan de doelen van jezelf en de spelers groeit iedereen naar een hoger niveau.

Alleen zul je daar iets voor moeten, doen, en ik wijs graag naar het citaat van Booker T. Washington als startsein:

Niets komt je aanwaaien, niets wat de moeite waard is, behalve als het resultaat van hard werken.

Evalueer en vernieuwing

Naast herhalen is het belangrijk dat je het proces analyseert, en durft te vernieuwen als dat nodig is. Daardoor krijgen de spelers nieuwe uitdagingen en zullen anders moeten, nadenken voor een oplossing. Ook voor deze tip geef ik een aantal voorbeelden met vragen:

Neerwaarste spiraal

De ploeg heeft drie keer achter elkaar verloren en begint de moed te verliezen, daarnaast geven veel spelers aan dat ze anders willen trainen. Geef je toe aan deze wens en gooi je het speelschema overhoop of brengen je kleine veranderingen aan? Je kunt natuurlijk ook kiezen om vast te houden aan het plan van de eerste dag.

Wat zou je doen?

De beste speler

Hij heeft een grote mond tegen al zijn teamgenoten, en loopt de kantjes ervan af tijdens de trainingen. Maar hij scoort wel de belangrijke doelpunten. Hoe zou je dit probleem aanpakken?

Dit zijn twee gevallen waar je als voetbaltrainer hoogstwaarschijnlijk mee te maken gaat krijgen. De truc is dan vernieuwend te handelen. Het boek Ontketen vernieuwing! Blokkades wegnemen en beweging creëren zou je daarbij kunnen helpen.

Gebruik data als voetbaltrainer

Zet statistieken in om meer inzichten te krijgen in de ontwikkeling van het team. Dat bekent dat je op schrijft wat voor motivatie de spelers vertonen, wie het vaakst aan de bal komt per linie, en welke speler de beste conditie heeft bijvoorbeeld. Je hoeft geen softwareprogramma hiervoor aan te schaffen, in een Exel bestand kun je de gegevens goed monitoren. Je kunt punten gebruiken als indicatiepunt, dus 1 is de laagste score en 6 het hoogste. Door een kwalificatiesysteem krijg je meer overzicht, en kun je eenvoudiger conclusies trekken.

Geef spelers verantwoordelijkheden

Naast het opstellen van een schema voor het oppompen van de ballen, en het schoonmaken de douche kun je spelers ook verantwoordelijke taken geven. Hierdoor ontwikkelen spelers zich op een andere manier, en kun je hun uitvoering aansturen en bespreken. Een paar illustraties van mogelijke taken:

De motivator

Een speler met intrinsieke motivatie om een betere voetballer te worden en de ploeg op sleeptouw te nemen. Je zou hem de opdracht kunnen geven om met spelers te praten die in een dipje zitten of regelmatig te laat komen. Wanneer hij de groep blijvend aanspoort om het maximale te geven, zal dat de groepscohesie verbeteren.

Het sociaal mediadier

Elk team heeft tegenwoordig een facebook, twitter of Instagramaccount. Spreek van tevoren af wat het doel is met het account zodat er geen meningsverschillen ontstaan over de content. En wijs iemand met kennis en passie aan als beheerder. Je zult zien dat de toeschouwersaantallen toenemen als er regelmatige nieuwe posts online komen.

Hoe meer aandacht op sociaal media, hoe meer stoeltjes gevuld gaan worden
De voorzitter 

Een van de rollen van Belbin. Praat regelmatig met deze persoon over wat er speelt in de groep, want hij kan je haarfijn uitleggen hoe je in de groep ligt, en wat daarbij de mogelijke verbeterpunten zijn. Kortom, een sparringpartner met praktische kennis.

Sta niet stil

Blijf jezelf voortdurend ontwikkelen zowel op geestelijk als lichamelijk gebied. Denk hierbij aan een mindfulness cursus of een workout.

Hoe zorg je voor structuur in je leven als voetbaltrainer?

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.