Het AC Milan shirt: op Nederlandse schouders

Het AC Milan shirt: Op Nederlandse schouders

Het AC Milan shirt droegen uiteenlopende Nederlandse spelers. We maakten hiervan een overzicht om je meerdere tenues te tonen.

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de ideale oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

We starten met de grote drie

via GIPHY

Ruud Gullit

Het bovenstaande GIF verteld genoeg, aangezien Gullit in het AC Milan shirt een toptijd beleefde. Dat komt onder andere door het tweemaal winnen van de wereldbeker, de Serie A en de Europa Cup 1.  Je zou hierdoor haast vergeten dat de aanvallende middenvelder in hetzelfde tijdperk een grote prijs won met het Nederlands elftal, waarover De Zwarte Tulp met een glimlach over sprak tijdens het programma Tussen de Palen.

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Frank Rijkaard

Hij stond een beetje in de schaduw van zijn twee landgenoten, maar net niet helemaal, aangezien de verdediger een plekje invult tussen de Rossoneri Icons. In het fragment licht de verteller toe hoe Rijkaard verbleef in San Siro en welke prestaties daarbij horen. Wat daaruit blijkt, is dat de Amsterdammer ondanks de Italiaanse filosofie nooit de Hollandse school is kwijtgeraakt.  De aanvallende ingestelde achterhoedespeler acteerde meer aan de andere kant van de middellijn dan iedere andere Milanese vakgenoot.

Kortom: je kunt de Nederlander uit Holland halen, maar de Hollandse manier van spelen niet uit de Nederlander.

Hoe Nederlands ben je in het buitenland?
Hoe Nederlands ben je in het buitenland?

Marco van Basten

Het is november 2019 en Marco van Basten zit bij De Wereld Draait Door in de onderstaande video om over zijn autobiografie te praten en zoals dat hoort worden er enkele zinnen voorgedragen aan de kijker door de hoofdpersoon. Een van de grootste Vaderlandse voetballers weigert dat en zegt tegen presentator Matthijs van Nieuwkerk: jij bent ervoor getraind. Vervolgens leest van Nieuwkerk de dagboekaantekeningen voor die de gast noteerde rondom dit event en we zien beelden van het afscheid, waarbij de trainer Fabio Capello de tranen laat vloeien en De Hollandse Zwaan sluit af met de conclusie: vandaag ben ik overleden als voetballer.

Patrick Kluivert

Iedereen denkt bij de combinatie van Patrick Kluivert en het AC Milan shirt aan het legendarische doelpunt in Wenen voor Ajax tegen Diavolo. Daarentegen weten weinigen van de Kluivert zijn passie in het rood-zwarte tenue. Want een seizoen lang stond de spits in directe verbinding met de Fossa dei Leoni. Het lijkt daardoor alsof in dat voetbaljaar de goalgetter de kleuren droeg van het elftal waarover de gehele familie sprak tijdens het koffiemoment op de zaterdagmiddag. Met meerdere video’s op YouTube als logisch vervolg. Wie namelijk intens juicht voor je club laat daarmee een eeuwige herinnering achter.

Lees ook: Classic Football Shirts review: waarom het een walhalla is

Clarence Seedorf

De enige echte oudgediende van dit rijtje. Seedorf trainde immers 10 jaar op Milanello. Een periode waarin de techniek zegevierde. Dat blijkt uit een compilatie waarin de makers ieder balcontact waarmee El Presidente iets geniaals deed, vastlegde. Dat betekent makkelijk wegdraaien, tussen twee tegenstanders een steekbal geven, een effectief trucje toepassen, magistraal voorbereiden op de wedstrijd met Ronaldinho en Lionel Messi lesgeven. Met andere woorden: de volmaakte pleintjesvoetballer nam de jeugdjaren overal mee naartoe om het eenvoudiger te maken. Terwijl de kijker realiseert: voetbal is een moeilijke sport.

Tot slot een Quizvraag: bij welke twee andere Italiaanse ploegen stond Mr. Champions League ook onder contract?

Jaap Stam

Dankzij all-in speelstijl praten de Milan supporters nog regelmatig over de onderscheppingen, de confrontatie aangaan met opponenten en altijd zorgvuldig een tackle inzetten. Grazie Stam is de titel van de video.

Met bijna 400.000 weergaven kunnen we spreken over een succesvolle periode onder trainer Carlo Ancelotti.

Vind je de voetballer Jaap Stam het beste passen bij Manchester United, PSV of AC Milan? Laat het weten in de reacties. Omdat we aan de hand van de reacties een blog schrijven over de waar Stam eeuwig past in de cultuur.

Nigel de Jong

We schreven over de Jong tijdens een legendarische wedstrijd. Toch zit er geen kleurloze stempel op de controleur met Seedorf als coach.

Dat komt door een hoeveelheid doelpunten, waarmee de ploeg onder andere de Derby della Madonnina verzilverde.

Wat daarnaast opvalt, is de gelijkenissen met Wesley Sneijder. Want zet de doelpunten van The Terrier naast de productie van de tweebenige ster op het WK 2010 en je onderscheidt amper verschil.

Volgens ons zit de oorzaak hiervoor in hun opleiding. Beiden doorliepen de Ajax-opleiding en debuteerden vlak na elkaar in het eerste elftal. De spiegelneuronen deden de rest.

Mark van Bommel

De liefhebber uit Maasbracht acteerde slechts een jaar tussen de muren van het kolossale stadion. Echter, bestaat er geen minimale tijdsduur om verbintenis te voelen met de medewerkers, supporters en selectie om emotioneel een afscheidsinterview te voeren.   

Na het zien van beelden met daaronder een krachtig nummer overvallen de tranen van Bommel. Daarna bespreken de interviewers samen met hem de Milan periode. Kijk naar het gesprek wat helaas in het Italiaans is en zonder ondertiteling. Niettemin druipt de passie uit de woorden. En dat is bovendien onze reden om te schrijven over het AC Milan shirt. Je ontkomt niet aan de toewijding.

Welke emotie voel je bij deze club?
Welke emotie voel je bij deze club?

Klaas-Jan Huntelaar

We sluiten dit artikel af met een nieuwe dimensie voor de naam Huntelaar. Een commentator bekijkt rustig het scherm en becommentarieert wat er gebeurt. Totdat de aanvaller scoort en de man de bril afzet en meerdere keren schreeuwt: Jan-Klaas Hoentelaar, Jan-Klaas Hoentelaar, Jan-Klaas Hoentelaar. Vervolgens verteld de commentator waarschijnlijk hoeveel hij geeft om de Duca Bianco en dat hij alles doet om de geboren Achterhoeker nog eens te zien in Milaan. Eigenlijk moeten we ook zo’n verslaggever hebben in Nederland die zonder objectiviteit verslag doet. Het levert in ieder geval schitterende televisie op.

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *