Avalo lijst: wat voor product krijg ik?

de banner voor de blog lijst van avalo

Naast Acaza en Nielsen heb je tegenwoordig ook het merk Avalo waar je uit kunt kiezen voor een lijst. Wat voor lijst maakt dit bedrijf?

Ik bekijk in deze blog of de lijsten van Avalo het waard is om te kopen. Zo kun je morgen al je shirt inlijsten als je wilt.

Wie is Avalo?

Avalo is een bedrijf dat diverse producten maakt. Ondanks de verschillen hebben de producten ook iets gemeen: ze komen in huis te staan of hangen. Je kunt dus veel bij Avalo kopen. Ze zijn hiermee een concurrent van bijvoorbeeld Acaza, een bedrijf dat ook verschillende lijsten voor voetbalshirts maakt. Hierdoor zou ik zeggen: zoek je iets voor in huis? Denk aan een kast, neem dan ook een kijkje bij Avalo, omdat ze een geschikt product voor je hebben.

Helaas valt de hoeveelheid lijsten waar je uit kunt kiezen een beetje tegen. Maar misschien verandert dit nog. Dan hoor je het van me.

Het is een populaire lijst

Even eerst een verhaaltje: op Voetbalanimal promoot ik de lijsten die staan op Bol. Als iemand via mij een product koopt bij de webshop krijg ik daarvoor een commissie. Hierdoor zie ik dat de lijst van Avalo veel wordt verkocht, terwijl ik vaker schrijf over andere lijsten. Daardoor vond ik het tijd om een blog te schrijven over deze lijst en daarbij je een advies te geven.

Prachtige lijst

Ik vind het een prachtige lijst. Ten eerste komt het shirt prachtig naar voren. Het shirt zie je helemaal in de lijst, inclusief de mouwen. Hierdoor is het beeld helemaal compleet. Verder is de afwerking van de lijst ook mooi. Er zit een schaduw in het glas waardoor het shirt nog mooier naar voren komt. Je weet dus wat je kunt kopen: een geweldige lijst die als een plaatje hangt bij je in huis.

Maar; misschien kijk je nu naar deze lijst, en denk je: deze lijst past niet bij me. Dat is ook prima. Er zijn alternatieven genoeg.

Systeem

Net zoals met elke lijst volg je een systeem. Het systeem van Avalo gaat als volgt: je bevestigt het shirt op drie punten. Deze punten zorgen er samen voor dat het shirt er strak uitziet. Dit is een makkelijk systeem om mee te starten. Je moet eerst leren hoe het systeem werkt, als je dit vervolgens onder de knie hebt, gaat het je lukken om je shirt in te lijsten. Makkelijk zelfs.

Ik vind dat dit systeem er beter uitziet dan de andere systemen. Een pluspuntje voor de makers van Avalo. In dit systeem zit ook een hanger waarmee je een shirt bevestigt.

Kartonnen hanger

Echter is de hanger van karton. Dit gaat vaak goed, maar karton is niet het materiaal dat het stevigste is.

Het kan daardoor zijn dat de hanger na een tijdje stuk gaat, en dan heb je geen alternatief. Het is daardoor mijn tip om altijd secuur om te gaan met de hanger, en nooit bruut. Anders heb je geen hanger meer over om je shirt mee in te lijsten. Daarbij moet ook gezegd worden dat het meestal goed gaat met de hanger. Toch een aandachtspuntje.

Aantrekkelijke verpakking

de verpakking van de lijst van Avalo

Kijk eens naar verpakking? Daar krijg je toch zin van om je shirt te gaan inlijsten?

Het gaat natuurlijk niet om de verpakking, maar het speelt wel een rol. Als je een verpakking hebt wat je aandacht pakt, en je inspireert, ga je veel sneller van start, dan als je een verpakking ziet dat bijvoorbeeld net zo goed van de IKEA had kunnen zijn. Kortom, details doen er toe.

Ik ken de verpakkingen niet van de andere lijsten, maar waarschijnlijk zijn ze niet zo mooi. Deze verpakking is ook een prachtige hint voor een kado voor een vriend.

Wat zijn de alternatieven?

Als je puur kijkt naar Avalo heb je geen alternatief. Maar als je verder kijkt, heb je wel alternatieven. Ik raad je ook altijd aan om verder te kijken, omdat je zo nog beter erachter komt welke lijst bij je past.

Al vind ik wel dat deze lijst sowieso in je top 3 moet staan, want het design is mooi, de prijs is goed (59,99) en je kunt makkelijk een shirt inlijsten.

Wat wil een mens nog meer?

Je kunt alternatieven makkelijk vinden bij Bol en Amazon. Je vindt er ook verschillende prijzen en afmetingen.

Een kleur

Laat ik eerst zeggen dat ik de kleur van deze lijst mooi vind. Het is geen standaard zwarte kleur waardoor het shirt schitterend naar voren komt.

Op het voorbeeld is een shirt van Barcelona ingelijst, een shirt met felle kleuren. Hieruit blijkt dat elk shirt in deze lijst kan. De zwarte kleur verstevigt immers de kleuren van het shirt, dat mooier prijkt uit de lijst.

Je hebt ook maar keuze uit kleur: je kunt immers niet een andere kleur over de achtergrond doen. Dit kan wel bij een andere lijst. Lees in deze blog meer over de mogelijkheden van deze lijst.

Het ziet er krap uit

Ondanks dat ik deze lijst van Avalo in mijn ogen een absolute aanrader is, vind ik ook dat het wat krap oogt. De makers zeggen dat ieder shirt er in kan.

Ik betwijfel dat eerlijk gezegd. Een shirt van de maat M of S past er prima in, ik vraag me af of dat ook geldt voor een XL, waarbij de mouwen toch een stuk groter zijn. Passen deze mouwen, dan wel in het formaat, of moet je dan toch naar een ander op zoek? Met andere woorden: kijk met een groter shirt naar een andere lijst.

Er zit een beschermlaag omheen

Als je je shirt hebt ingelijst, kan er veel bij gebeuren: het kan vallen op de grond, er kan soep overheen komen, een kind kan er op tikken of er komt veel stof op.

In alle gevallen slijt het plexiglas niet. Er zit namelijk een beschermlaag omheen waardoor de lijst altijd mooi blijft, en dus ook jaren meegaat.

Je koopt dus met een lijst van Avalo ook een lijst voor de toekomst. Voor de mensen die willen weten wat de bescherming precies inhoudt: het is een UV beschermlaag. Kom hier meer te weten over deze techniek.

Diepte

De lijst van Avalo kent een diepte van 20 mm. Dat is een van de reden waardoor het shirt zo mooi straalt in de lijst.
Als ik je een tip mag geven: koop altijd een lijst waar diepte in zit. Het shirt ziet er namelijk (nog) mooier uit, dat is een pluspuntje die je niet mag vergeten als het over het inlijsten gaat. Je moet immers nog lang tegen je shirt aankijken. Diepte zorgt ervoor dat het aanzicht niet gaat vervelen, maar juist inspireert om vaker te kijken. En misschien nog wel een shirt in te lijsten?

Ophangbeugel

Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat je een lijst gaat ophangen. Ik weet uit ervaring dat dit niet het allerleukste klusje was om te doen.

Daarvoor hoef je je geen zorgen te maken, want er zit een ophangbeugel bij waarmee je makkelijk de lijst ophangt aan de muur.

Je moet natuurlijk wel het nog even doen. Het is echter geen gedoe – wat je vaak ziet. Het is slechts een kwestie van een punt vinden op de muur, en daar de ophangbeugel tegenaan zetten.

Kortom, kind kan de was doen.

Leer in deze video hoe een ophangbeugel werkt.

Zowel horizontaal als verticaal

Dit is uniek aan deze lijst: je kunt deze lijst horizontaal en verticaal inlijsten. Dat komt doordat er aan de achterkant van de lijst twee soorten punten zitten waarmee je een lijst hangt aan de muur. Zo ben je nooit gebonden aan een lijn.

Ik vraag me wel af of je een shirt horizontaal kan inlijsten, aangezien de vorm er anders niet helemaal lekker uitkomt. Dit moet je ondervinden. wil je in de reacties laten weten als je dit het gedaan, en wat de uitkomsten waren?

Zo help je anderen om een goede keuze te maken.

Conclusie

Moet je een lijst van Avalo kopen? Mijn antwoord is ja, want het is een geweldige lijst om te zien dat verschillende voordelen kent.

Ik zeg dit ook omdat de reviews goed zijn: uit de meeste reviews blijkt immers dat de service en lijst erg goed zijn, en dat de koper geen nadelen kon vinden. Dan doe je wel iets goeds.

Het systeem is makkelijk te begrijpen en je er alle kanten mee op.

Ik zou je wel als advies mee willen geven om je af te vragen of je shirt wel past in deze lijst.

Het zou namelijk toch erg zonde zijn als je tijdens het inlijsten erachter komt dat de lijst te klein, of je shirt te groot.

Dus: heb je een grote shirt? Vanaf maat L, kijk dan ook naar de andere lijsten.

Je kunt deze lijst bestellen op Bol. Er is altijd een aanbod, en als je voor 23:00 bestelt, is de lijst morgen in huis.

Meer lezen over je voetbalshirt inlijsten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *