De zwart-gele passie in het Borussia Dortmund voetbalshirt

De zwart-gele passie in het Borussia Dortmund voetbalshirt

Bij een Borussia Dortmund voetbalshirt denken vele voetbalsupporters aan wedstrijden met een sensationele sfeer. We vertellen je over de plekken, personen die hieraan een bijdrage leverde. 

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

The fans of Borussia Dortmund are truly amazing. It is hard to describe what you feel when you play in front of them, the atmosphere they create not only on the yellow wall with its 25000-something fans jumping up and down a full 90-plus minutes of every game, no matter the score or the opponent.

Pierre-Emerick Aubameyang

Die Gelbe Wand

Je hebt vast een gefantaseerd over een plek op Die Gelbe Wand, een tribune in zuidelijke richting, waar iedereen staat, springt, huilt, lacht, analyseert en samen een biertje drinkt. Kortom: een familie die 25.000 keer een Borussia Dortmund voetbalshirt tonen aan de wereld en je uitnodigen met hun fanatisme om de sfeer te komen proeven in de onderstaande trailer.

Geschiedenis

Was er maar een vak op school vroeger over de voetbalgeschiedenis, dan zouden we nooit spijbelen zeiden we tegen elkaar tijdens het bekijken van historische beelden in een Borussia Dortmund voetbalshirt. Wist je bijvoorbeeld dat de voormalig werkgever van Bert van Marwijk beursgenoteerd is.

Lees ook: Classic Football Shirts review: waarom het een walhalla is

Fanclub

Liefde voor de club gaat over de landsgrenzen dat blijkt uit een ontmoeting met de BVB-fanclub Nederland. De leden vertellen op een brug in het centrum van Amsterdam over hun eerste wedstrijd, het bijwonen van zowel thuis als uitwedstrijden, de mening over het aantrekken van een landgenoot en Ajax.

En ook in London huist een supportersvereniging die de club trouw volgt vanuit de pubs, eigen producten maakt en boeken schrijft.

Daarom een tip: volg deze groepen, omdat ze je nieuwe verhalen vertellen over het aanmoedigen van de club. En wellicht kunnen ze zorgen voor tickets op een derbyday. 😉

Bij welke fanclub wil je je graag aansluiten?
Bij welke fanclub wil je je graag aansluiten?

Revierderby

De supportersgroeperingen hebben dezelfde achtergronden, even grote stadions en achterbannen. Toch omschrijft een documentairemaker over een gevoel dat dieper gaat dan haat.

De fascinerende rivaliteit, aangezien beide fans met gelijke woorden spreken over elkaar, de stadions en andere topclubs zoals Bayern München en Barcelona.

Daarbij liggen de twee clubs op een paar uur rijden af van de Nederlandse grens. Dus de ideale kans om een bezoekje te brengen aan dit voetbalgebied en bijvoorbeeld een tour bij te wonen in het Westfalenstadion of een training te bekijken, aangezien daarbij ook iedere dag tientallen fans aanwezig zijn als opstap naar de strijd tussen de voormalige mijnwerkers.

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Stadion

Waarom je stadiontour moet boeken in het Westfalenstadion is omdat er een lange geschiedenis ligt. Dat betekent ontwikkeling waarvan iedere groundhopper water in zijn mond krijgt, want het bouwwerk heeft een aantal veranderingen ondergaan. Denk hierbij aan:

  • De eerste bouwstenen
  • Een begin met vier kleinere tribunes
  • Oude en klassieke floodlights
  • De eerste versie van digitale scoreborden
  • Oplevering van de staantribune
  • Sfeeracties
  • Een groot geheel

Pal daarnaast ligt het Stadion Rote Erde. Helaas zul je daar je eigen gids moeten zijn, maar dat lijkt ons geen enkel probleem.

Breng je een bezoek aan het Stadion Rote Erde?

Erling Håland

Soms betreedt een speler de voetbalwereld waarvan je direct weet: hij gaat het maken.

Dat komt door brutaliteit, prachtige acties en een serie doelpunt. Voor de Noor gold het laatste, want als je in 16 wedstrijden 17 doelpunten creëert  in het tenue van Red Bull Salzburg lonkt de overstap naar een grotere competitie. Vervolgens produceerde Håland tijdens zijn debuut een hattrick. Een uitzonderde prestatie, aangezien de aanwinst pas inviel in de 55ste minuut. Ga dus goed zitten voor deze samenvatting en geniet van de snelheid waarmee Borussia Dortmund de spits in geldwaarde ziet stijgen binnen 35 minuten.

Jurgen Klopp

Klopp kan meepraten over zijn snelheid. The normal one begon op 41e leeftijd aan het vak als hoofdtrainer in het Signal Iduna Park en won dankzij een agressieve speelstijl tweemaal de landstitel, supercup en een keer de DFB-Pokal.

Wat overblijft, zijn beelden vol met emoties. Denk hierbij aan keihard juichen bij de winnende treffer in de slotseconde, dansen tijdens de huldiging en nagenieten met de fans. Toch is het afscheid waarin je de puurste emotie voelt. Aangezien de coach die nooit stilzit nog een keer de fans opzweept, huilt om het besef om het einde en een buiging maakt voor de mensen die hem zoveel energie gaven.

Heeft de Liverpoolse Spionkop hiervoor lessen bijgewoond op de Südtribüne?

Robert Lewandowski

Vraag aan een Real Madrid supporter waaraan hij het eerste denkt bij de naam Robert Lewandowski en je hoeft niet meer te rekenen op een goed gesprek.

De spits die het langst speelde rivaal Bayern zal voor eeuwig een speciaal plekje hebben in het zwart-gele geheugen.

Hij scoorde namelijk 5 doelpunten in een wedstrijd tegen Real Madrid. We zien in deze compilatie de verslagenheid bij de gasten en de totale vreugde aan de ander zijde van het veld. Welke treffer vind je het mooist?

De tenues

Tot slot tonen we graag de tenues vanaf de jaren 70. We hopen hiermee namelijk om je inspireren, want de shirts uit het verleden worden per seizoen uniek dankzij de nieuwe collectie.

Wil je daarentegen het tenue bestellen die de spelers momenteel dragen? Je bestelt daarvoor de beste optie wanneer je drukt op de volgende oranje knop.

En neem een kijkje bij het laatste kopje als je liever een retro voetbalshirt aanschaft.

Voor hulp en vragen, kun je ons bereiken via de oplosservice als je wens bijvoorbeeld uitgaat naar een bedrukt exemplaar met daarop een Champions League badge.

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

Voetbal is ons leven. We schrijven daardoor graag over ieder aspect van de sport om je te helpen jouw ideale aankoop te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *