De kenmerken van de Mercurial voetbalschoenen - voor snelheid

De kenmerken van de Nike Mercurial voetbalschoenen – voor snelheid

Table of Contents

Velen spelers hebben de voetbalschoenen van Nike Mercurial aan hun voeten. Daarom beantwoord ik in deze blog de meest gestelde vragen over deze serie, zodat je volledig op de hoogte bent voor een partner aan je voeten.

Welke bekende namen dragen Mercurial voetbalschoenen

Je zou een top voorhoede kunnen, samenstellen van de dragers van de Mercurial. Aangezien de sterren Ronaldo, Kylian Mbappé en Erling Haaland de vaandeldragers zijn van deze serie.

Waar bestaat het materiaal uit?

Het materiaal bestaat uit een dunne stof. Dat houdt in dat de voetbalschoen meedeint op flexibele bewegingen naar het doel van de tegenstander op verschillende ondergronden, en onder allerlei weersomstandigheden. Daarnaast zijn de noppen gevormd om de gebruiker te ondersteunen tijdens het sprinten en remmen door de Nike grip.  

Wat zijn de bijzonderheden?

De technologie rondom de bovenzijde zorgt ervoor dat het materiaal strakker om de voet heen zit, en dat de voetballer meer controle krijgt over de bal. Het sokje, oftewel Dynamic Fit geeft ondersteuning. Dus de stoffen zijn erop gericht om het rennen van de voetballer te stabiliseren op een subtiele manier.

Profijt voor de voeten?

De zool van deze schoeisels is voorzien van een mechanisme met als doel dat de voet niet verschuift door de schoen heen. Daardoor bespaar je energie tijdens het voetballen, en door meer kracht kun je langer op een hoger niveau spelen. Daarnaast helpt een andere technologie de voorvoet tijdens het sprinten. Verder is de pasvorm strak en comfortabel, waardoor de voetballer effectiever speelt. In deze video laten experts waaruit deze kicksen zijn gemaakt, en je krijgt daardoor een brede blik op het model. Denk hierbij aan de mening van een profvoetballer, rijen modellen en de uitleg van de makers. Dat is een vorm van tekst en uitleg die je niet snel zult krijgen in een winkel.😉

Voor wie?

De Mercurial voetbalschoen is de perfecte optie voor de spelers met een drang voor aanvallen. Want het materiaal is ingesteld om sneller te schakelen van stilstand naar een onverwachte beweging. Hierdoor kun je sneller vertrekken. Kylian Mbappé is hier een perfect voorbeeld, want hij is steeds onderweg, veranderd continu van richting en gebruikt alle aspecten zijn kicksen. Daardoor kun je zijn spel als inspiratiebron gebruiken als een paar Mercurial koopt. Welke van zijn acties vind je het mooist?

Voordelen

Een partner in snelheid, zo kun je deze serie noemen. Dat komt door de structuur waardoor je geen seconde vertraging oploopt tijdens het rennen. Daarom dragen veel spitsen en aanvallende middenvelders deze voetbalschoenen, omdat je ie zo kan draaien in de kleine ruimte, en je tegenstander in de achteruit gedachte zet. Dus je als snel bent, en je hebt een aanvallende opdracht gekregen van de trainer hoef je niet verder te zoeken. Ook wil ik je door het spel van Davy Klaassen een voorbeeld laten zien van een aanvallende middenvelder met dit type voetbalschoen. Je ziet hoe de nummer 10 in zijn eerste periode bij Ajax steeds in beweging is en vaak op de snelheid uitstekende passers geeft.

Nadelen

Daarentegen zijn er ook nadelen voor een ander soort voetballer. Want de pasvorm van deze voetbalschoenen is over het algemeen smal. Dat betekent dat als je een bredere voet hebt dit model benauwend kan voelen aan je voet. En als je wat minder dynamisch is, kun je beter kiezen voor een steviger type, zoals de Liga van Adidas. Toch dragen ook meerdere verdedigers een Nike Mercurial, maar zulke achterhoedespelers denken over het algemeen meer aan aanvallen dan verdedigen. Denk hierbij aan de voormalige rechtsback van onder andere Barcelona Dani Alves

Soorten

Je kunt de Mercurial voetbalschoenen verdelen in drie categorieën

 Vapor

Modellen met een bovenkant van gaas, daardoor heb je een beter balgevoel. Verder is dit het type dat je kunt vertrouwen voor vliegensvlugge acties. Het formaat verraad dat de verdedigers een moeilijke wedstrijd tegemoet gaan door de scherpe vorming.

Superfly

Het sokje kenmerkt deze variant, daardoor krijgt je voet op verschillende manieren ondersteuning en wijdere instap mogelijkheid. Bovendien omsluiten het Dynamic Fit je voet.

Veloce

Op het eerste oog lijkt dit type op de Vapor, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zoals het materiaal, dat bij de Veloce meer uit leer bestaat in plaats van gaas, en daardoor werkt de Veloce op andere manier voor je voet, bijvoorbeeld de flexibiliteit.

De mening van de experts over Mercurial voetbalschoenen
De mening van de experts over Mercurial voetbalschoenen 👇

Wat zeggen de experts

Ik zocht de opinie van vier specialisten uit zodat je een verschillende mening hoort over de voetbalproducten:

Vanuit bed

De recensent is aan de late kant, maar verteld alle aspecten van een type. Daardoor zie je de details van het materiaal, potentie voor schoten en enkele minpunten. Kortom, een uitgebreide recensie van een item dat een prachtig design heeft en meedanst op het ritme van de voetballer. Daarnaast is het een uitgebreide test, want meerdere spelers ondernemen een poging met het materiaal.

Het geteste model is de Superfly 7

Vertrouwde omgeving

Op een slaapkamer bespreekt de liefhebber het schoeisel om vervolgens aan de slag te gaan met de exemplaren op het voetbalveld. Daardoor zie je de soepelheid waarmee hij speelt met de bal, het samenspel met twee teamgenoten en secure afwerking. Als laatste geeft hij een conclusie, waardoor je alle aspecten weet van deze optie.

Het geteste model is de Vapor 14

Snelheid

Wil je zien welke snelheid je kunt bereiken op een Mercurial? Kijk dan deze video, waarin een purist aan toont welk potentieel de exemplaren hebben door een bijzonder voorbeeld. Bovendien kapt en scoort hij gemakkelijk op deze hemelsblauwe kleuren.

Het geteste model is de Veloce II

Wat zijn de prijzen?

Op bol.com kun je Mercurial voetbalschoenen vinden van € 34,00 tot € 210,00. Daaruit heb je keuze uit 467 modellen, verschillende kleuren en soorten. De uiteenlopende prijzen komen door de verschillende stoffen waaruit de items bestaan. Met andere woorden je kunt meerdere lijstjes maken met diverse kenmerken.

Welke Mercurial voetbalschoenen kan ik het beste kopen?

Voordat ik deze vraag beantwoord, wil ik zeggen dat deze keuze voor de meeste voetballers verder helpt, maar kan ook zijn dat een andere optie beter aansluit op jouw voet en speelstijl.

Ik adviseer je de Mercurial Superfly VI, omdat zowel de binnen als buitenkant je ondersteunt tijdens het maken van een actie. Dat komt door het bovenwerk met een speciale stof en een zool met aandacht voor demping.

Heb je vragen over voetbalschoenen? Stuur ons een bericht

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.