Football Manager project – nieuwe tijdperk na teleurstellingen

Table of Contents

De invloed van negatieve resultaten groeide met de wedstrijd. In deze episode van een Football Manager project lees je welke weg ik bewandel na opeenvolgende verliespartijen. 

Afleiding

Ik vergat door de wedstrijdenbeelden van Hull City te analyseren voor even de negatieve sfeer rondom het eerste elftal. Waarnaar een assistent-trainer een toelichting over de jeugdtalenten in het ontwikkelingscentrum. Conclusie: een middenvelder heeft een oranjezwarte toekomst.

Wedstrijd van Hull City onder-23

Beker gevoel

Verder trad Hull City aan tegen Fleetwood Town in de FA Cup met 3.166 toeschouwers. En weer acteerde de jongens te voorzichtig, hierdoor drukte ik op de instructies: meer druk naar voren. Daar komt bij dat vlak na deze aanmoediging een speler van de tegenstander rood kreeg, zodoende lag de weg open om de wedstrijd te domineren zou je zeggen? Maar de spelers konden de magie van het Britse bekercompetitie niet omzetten in een voorsprong. En tot overmaat van ramp scoorde The Cod Army diep in de verlening de 0-1 om door te stormen naar de volgende ronde. Zou de doelpuntenmaker Duitse voorouders hebben?

Wedstrijd tegen Fleetwood Town

Na afloop van de wedstrijd liet ik de zin: ‘het mocht niet zo zijn’ vallen in de kleedkamer. Waardoor de motivatie omhoog sprong in de balkjes van de spelers. Een teken van revanchegevoelens? Dacht ik. Vervolgens uitte een speler zijn zorgen over speeltijd, dus beloofde ik hem meer minuten als hij op een goede manier doortraint. Ik voelde me steeds meer een dijkbewaker van een dam waarin stilaan meer gaten ontstaan.

Stil krijgen  

Zou dan de wedstrijd tegen Sunderland, de nummer 2 van de competitie zorgen voor reparatiezand? De pers stelde vragen over de mentaliteit van het team, en of ik als coach met de druk kan omgaan tijdens de persconferentie voorafgaand de wedstrijd. Ik reageerde positief op deze vragen, maar realiseerde me ook dat een winst de journalisten het zwijgen op zou leggen. Dus een beetje geluk is soms zeer welkom.

Spelend op de counter creëerde de sportmannen in oranje-zwarte shirts opnieuw voldoende kansen voor een resultaat, maar ook behaalde de opponent drie punten uit een schaars aantal kansen maximaal rendement. Ik blikte eveneens op positieve manier met de spelers terug op de wedstrijd. De vraag: hoeveel nederlagen optimisme kan verdragen? Spookte door m’n hoofd. Want de druk groeide met elk verlies.

Analyse van de wedstrijd tegen Sunderland

Niet kunnen bolwerken

De volgende wedstrijd tegen hekkensluiter Lincoln City bood de kans voor wat lucht door de druk heen. Echter konden de jongens uit Hull niet met de situatie omgaan, daardoor vloeide de bal eenvoudig van voet tot voet in de ploeg van The Imps. Hieruit volgde doelpogingen, een voorsprong en een winst na het laatste fluitsignaal. Het gehele KCOM Stadium floot me uit en na vijf opeenvolgende nederlagen lag de conclusie klaar in m’n voorhoofd: ontslag nemen. Na te zijn vertrokken bij de Zweedse bond om voetbalheimwee duurde het avontuur krap 26 dagen bij The Tigers. ‘Ik ben niet in de opdracht geslaagd’ dreunde het door m’n analytische afdeling.

Speler van Lincoln City neemt een hoekschop

Aanbieding  

Ik voorzag een periode van rust en bezinning, totdat Willem II aangaf in mij hun nieuwe trainer te zien en daarom een gesprek wilde. Ik twijfelde even voordat ik inging op de uitnodiging. Tijdens het gesprek liet een bestuurder de doelstelling van de club zien: aanvallend voetbal spelen en het elftal handhaven in de eredivisie. En na een contractonderhandeling waarbij mijn voorstel voor een termijn van twee seizoenen en salarisverhoging als de ploeg op het hoogste niveau direct een afwijzing kregen, tekende ik alsnog een overeenkomst.

Onderhandeling met Willem II

Slotsom

Ik ben nu de hoofdcoach van een club dat staat op de 15de plaats met maar 1 punt meer dan de degradatieplekken tot het einde van dit seizoen. Niettemin zit ik nu bij een club met een offensieve filosofie. Welke Nederlander houdt niet van aanvallen?

Bedankt voor het lezen van deze episode van het Football Manager project.

In de volgende episode lees je wat voor start ik maak als hoofdtrainer bij de Tricolores. 

Klik hier om in contact te komen met andere Football Managers

Ik wens je een plezierige voetbaldag.

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *