Het groundhoppersbloed van Jonathan Bisschop – Interview

Het groundhoppersbloed van Jonathan Bisschop – Interview

Table of Contents

In de serie het groundhoppersbloed van vertellen voetballiefhebbers over hun passie voor het fenomeen. In deze aflevering licht Jonathan Bisschop onder andere zijn liefde toe voor een Franse en Duitse clubs.

Hoe ben je begonnen met groundhopping?

Vroeger door op reis te gaan elke keer opzoeken welke ploeg er speelde en altijd een blik opvangen of het stadion eens bezoeken, en zo de ploegen ook vaak blijven volgen.

Je bent supporter van Borussia Dortmund, 1. FC Kaiserslautern en RC Lens, wat vind je mooi aan deze clubs?

Lautern ben ik echt ingerold door vrienden van mijn ouders die er gingen wonen, dus dat zit er al heel diep in vanaf mijn 10 jaar, Dortmund en Lens kwamen iets later, op Kaiserslautern heb ik een Mitglieder idem op Dortmund en op Rc Lens een seizoenkaart, maar het mooie aan de 3 clubs is dat ze zoveel meer te bieden hebben dan een mooie geschiedenis, Kaiserslautern de Westkurve in Dortmund: de Südtribüne en Lens de kop Tony Marek die op zijn mooist is op een zonnige zomeravond.

Vanaf de Südtribüne. Bron: @14jnthn_
Vanaf de Südtribüne. Bron: @14jnthn_

Hoeveel grounds heb je ondertussen bezocht?

Met wedstrijden rond de 200 in totaal is dat 2021 een 18 landen in Europa en een deeltje in Australië 

Je bent geïnteresseerd in geschiedenis, welk deel van de voetbalhistorie heeft jouw interesse?

De jaren 50 Kaiserslautern met Fritz Walter interesseren me wel en eind jaren 90 begin 2000 die ik echt als kind meemaakte zijn altijd fijn terug te zien.

In welke samenstelling ga je meestal groundhoppen?

Dat kan gaan van alleen tot een groepje van 20 man met de bus of trein, auto we gaan of gewoon met andere afspreken in het stadion heel gevarieerd dus.

Sfeervol Stade Bollaert-Delelis. Bron: @14jnthn_
Sfeervol Stade Bollaert-Delelis. Bron: @14jnthn_

Je was aanwezig bij de derby van Stockholm, wat maakt deze derby bijzonder volgens jou?

Toen was het voor het eerst na een aantal jaren dat Hammerby en AIk terug tegen elkaar speelden dat zorgde wel voor iets extra, het was zeker niet de vijandigste, maar heel veel pyro en een goede sfeer aan beide kanten, in Frankrijk hou ik dan weer van de derby van het Noorden Lens – Lille en de derby As Saint Etienne- Lyon die ook leuk is aangezien Lens en St Etienne het goed kunnen vinden, maar een Dresden – Rostock is ook genieten voor me.

Wat is het mooiste stadion dat je hebt bezocht in Nederland?

De Grolsch veste van Twente, altijd leuke sfeer, prachtig stadion en een trouwe achterban.

In welk land zou je nog graag een voetbalreis willen maken?

Griekenland het oude stadion van Panathinaikos staat hoog op mijn lijstje.

Trouwe fans. Bron: @14jnthn_
Trouwe fans. Bron: @14jnthn_

Welke voetbalboeken raad je aan om te lezen?

Robert Enke een al te kort leven was de moeite om te lezen, Ik Zlatan was dan weer puur genieten en lachen, ik hoop binnenkort het boek van Robin Gosens eens te lezen dat zijn wel figuren die me aanspreken in het voetbal, verder heb ik veel fotoboeken van stadions waaronder het boek van 11 freunde met enkele panorama’s van stadions.

Wat is je voetbalreis tip voor andere voetballiefhebbers?

Lens, Kaiserslautern en Dortmund is een aanrader voor iedereen natuurlijk, Dynamo Dresden is dan weer de ploeg die de meeste indruk op me maakte qua sfeer na Zenit te zien bijna half Duitsland en de betere in Frankrijk en nog enkele landen daar volledig weggeblazen op een vrijdagavond voor een match tegen Kaiserslautern.

Bekijk het Instagramaccount van Jonathan

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.