Het groundhoppersbloed van Niels van der Schaft – Interview

Het groundhoppersbloed van Niels van der Schaft – Interview

Table of Contents

In de serie het groundhoppersbloed van vertellen voetballiefhebbers over hun passie voor het fenomeen. In deze aflevering Niels van der Schaft, een FC Utrecht supporter bezoeker van wedstrijden van het Nederlands Elftal.

Hoe ben je begonnen met groundhopping?

Ik bezocht al redelijk wat voetbalwedstrijden zonder er iets mee te doen. Toen kwam ik in aanraking met de futbologyapp en dat was zo leuk dat ik steeds meer wedstrijden ben gaan kijken en op den duur was ik ieder weekend onderweg.

De Wageningse Berg

Je bent supporter van FC Utrecht, wat kunnen voetballiefhebbers verwachten als een bezoek brengen aan Stadion Galgenwaard?

De Galgenwaard is een uniek stadion in Nederland want het zijn 4 losse tribunes die niet met elkaar in verbinding staan. Daardoor is het ook een hoog stadion. De sfeer is altijd wel leuk en dan vooral tijdens avondwedstrijden. Daarnaast is de stad Utrecht ook wel aardig om te bezoeken

Zin in een boek over groundhopping? We raden de volgende voetbalboeken aan:

Op wat voor manier hou je statistieken bij in Excel?

IK hou geen voetbalwedstrijden bij, maar bezochte clubs die nog niet in de app staan. Gelukkig wordt die lijst steeds kleiner want de mannen werken er hard aan om zoveel mogelijk in de app te krijgen.

Ook houd ik een lijst bij met mijn sjaaltjesverzameling

Hoe zou je de sfeer omschrijven bij wedstrijden van het Nederlands Elftal?

Nederlands Elftal heeft nu eenmaal de naam van carnaval. En dat klopt ook. Toch is dat wel wat aan het veranderen. Zeker in Rotterdam is het zo dat er veel clubsupporters komen. En dat zou geweldig zijn als die groep wat meer de overhand krijgt en er echt een goede sfeer van maakt. Dan is het voor supporters van kleinere clubs ook interessant om mee te gaan naar uitwedstrijden

Wat voor clubs bezoek je het liefst?

Maakt mij echt helemaal niets uit, ik vind eredivisiewedstrijden leuk. Maar ik kan ook enorm genieten van de 5e klasse zondag. In Duitsland bezoek ik vrijwel alleen maar clubs in de Regionalliga of lager. Ik vind Denemarken ook een fijn land om heen te gaan.

Om welke reden bezocht je de interland Luxemburg – San Marino?

Toen ik afstudeerde kreeg ik van mijn moeder een buitenlandse wedstrijd cadeau. Nu heb ik het probleem dat ik niet graag vlieg dus leek het mij leuk om naar deze wedstrijd te gaan. Mijn moeder vond het ook leuk dus zijn we naar Luxemburg-Stad gereden, hebben de wedstrijd bekeken en zijn de volgende dag weer teruggegaan

Wat vind je mooi aan de Duitse grounds?

Duitsland heb je op een lager niveau nog mooie stadions. Daarnaast is het eten altijd goed en is het bier goed. Ook heb je vlak over de grens mooie stadions en clubs dus dat maakt het de ideale groundhop voor een dag.

Stadion Hohenhorst

Wat betekenen wedstrijdkaartjes voor je?

Niet meer zoveel als eerst. Ik bewaar ze in mappen en daar blijft het bij. Het exemplaar waar ik het meest trots op ben is die van het uitvak bij Zenit – FC Utrecht in Russische letters. Die bewaar ik erg goed. Tegenwoordig geven de meeste clubs op het hoogste niveau e-tickets uit of gewoon via je telefoon. Daarom is de verzameldrang wat minder geworden.

Welke spreekt je het meest aan?

Wat is je doel met groundhopping?

Gewoon een leuke dag er van maken is het fijnste wat er is. Met de vooruit planning die al ver van tevoren begint en zo een schema maken om te kijken waar je heen kunt. Ik vind het leuk om met een groep te gaan of met andere mensen. Maar alleen met de trein ergens heen vind ik op zijn tijd ook niet erg. Ik zou wel nog graag een keer richting Oost-Duitsland of Polen willen gaan.

Welke voetbalboeken raad je aan om te lezen?

IK lees geen boeken, maar ik kijk graag in jubileumboeken. Zo heb ik deze week een boek over de betaald voetbal jaren van FC Wageningen gekocht. Maar heb ik ook een Duitstalig boek over de voetbaljaren in de DDR.

Klik hier voor het Instagramaccount van Niels

*De rechten van de foto’s behoren tot Niels van der Schaft

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.