Historische momenten van het Inter Milan shirt

Historische momenten van het Inter Milan shirt

Het Inter Milan shirt, het is een exemplaar van een grote Italiaanse club. En daarom vertellen we graag over de historie met zowel gebeurtenissen als personen

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

De winst in 2010

De items van het Inter Milan shirt waren massaal aanwezig in Madrid voor de finale van de Champions League. We zouden een blog kunnen schrijven over de strijd tussen de voormalig meester en leerling in de beide dug-outs, maar daarmee raken de spelers, zoals Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Samuel Eto’o en goudhaantje Diego Milito onderbelicht. En dat is jammer, want deze routiniers draaiden samen met hun collega’s als een geoliede machine. Geniet hierom van de zegetocht richting Estadio Santiago Bernabéu

Stefan de Vrij

Iedere verdediger die vertrekt naar Italië wordt weer een beginner en dat geldt ook voor Il Muro. Want als je de beelden uit zijn tijd in een Feyenoord en Inter Milan shirt naast elkaar legt, pik je de ontwikkeling eruit. Denk hierbij aan rust in het spel, tackles, inzicht, passing en beslissend zijn in de belangrijke wedstrijden. Met andere woorden van gepassioneerd naar efficiënt.

Het is daardoor ook niet gek dat de voetbalvideomaker de Vrij omschrijft als een hogeschool verdediger.

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Wesley Sneijder

2010 was met het winnen van de grootste Europese prijs voor clubs, het spelen van de WK-finale en traptechniek een Utrechts jaar. Vandaar dat we stil staan bij Sneijder zijn talent tijdens Europese avonden. Sneijder trok met een pass de meerdere achterhoedes open en stond vaak aan de start van de zwartblauwe prijzenregen. Echter, schrijven de historici (helaas) nu verder aan de voetballer Sneijder. Test daarom je geheugen over de aanvallende middenvelder met deze quiz. Zo blijft dit geniale voetbalseizoen in je hoofd zitten en praat je er over 20 jaar weer over op een feestje met het Inter Milan shirt aan.

Stadsderby

Een stadsderby toont voor 90 minuten de twee voetbalzielen uit een plaats. In het geval van Milaan betekent dat en tegenstelling tussen twee achtergronden, respect, de liefde voor San Siro, de vergelijkingen met de hemel. Maar wat deze derby uniek maakt, is het onderlinge respect tussen de twee supportersgroepen. Daarbij telt de Derby della Madonnina dezelfde discussies over de historie, gewonnen prijzen, identiteit en de eigenaren. Kortom: maak kennis met een voetbalontmoeting die meer lijkt op een reünie tussen familieleden dan een kraker bestaande uit twee grootmachten uit Italië die een eigen definitie omarmen voor een derby.

San Siro
San Siro

Juventus

Tijdens ons onderzoek voor dit artikel stuitte we op de rivaliteit rondom Juventus en Inter.

En waar de Milanese wedstrijd niet van levensbelang is voor de fans, geldt dat wel voor dit duel. Omdat de twee teams meestrijden om de landstitel, geen verwantschappen tellen in de familie of de stad delen dachten we eerst, maar de rivaliteit heeft ook een oorsprong in incidenten. Rabona TV legt het ontstaan hiervan uit aan de hand van een tijdlijn. Dus bekijk de video, want je kunt daardoor je nog meer verdiepen in de gebeurtenissen rondom de Derby d’Italia. We komen straks terug op een hoofdrolspeler in meerdere wedstrijden.

Lees ook: Classic Football Shirts review: waarom het een walhalla is

Historie

Soms is een vertelling over een aspect uit de voetbalgeschiedenis pure magie. Dat komt door de eerste superster in Milaan, een prijswinnend elftal voor meerdere jaren, een klassiek retro voetbalshirt, vaders en zonen op de bestuurdersstoel en de sfeer uit de stadions op de achtergrond. En ook al duurt het fragment 110 seconden, je sluit het beeldscherm af met een intens gevoel alsof je een decennia een vast stoeltje hebt in de voetbaltempel met wijze heren als buurmannen. Wie is volgens jou de grootste speler aller tijden in het blauwzwart voor iedereen.

Ronaldo

Mogen we een suggestie met een Ronaldo?

De aanvaller maakte namelijk in 68 wedstrijden 48 doelpunten. Toch zit de grootheid rondom de speler in zaken buiten het veld. Zoals 50.000 duizend supporters die meteen een seizoenkaart kochten, de gouden bal winnen, blessureleed, het zitten op de bank en de reden voor het vertrek.  Tel daarbij de prachtige acties, doelpunten en bewegingen op en je weet waarom de defensie uit Turijn hem wilde uitschakelen.

Meer weten over Ronaldo? Lees daarvoor de blog over de retro voetbalshirts van PSV waar de goalgetter een centrale rol bekleed naast de andere goaltjesdief uit Brazilië.

José Mourinho

Voor de laatste keer keren we terug in 2010, aangezien de trainer een belangrijk aandeel had in het succes. Daarvoor verdelen we Mourinho in twee delen. De eerste voert de manschappen aan langs de lijn, rent als winnaar het veld na het laatste fluitsignaal, huilt met een speler om het afscheid en viert feest als een fan.

De tweede is een tacticus die denkt als een schaker, tekent lijnen als een generaal, voegt een de juiste elementen in een pan als een wetenschapper en versterkt de zwakheden met versterkingen als een dijkenbouwer.

Welke van de twee zie je het vaakst terugkomen?

Met welke tactiek speelt Inter het vaakst?
Met welke tactiek speelt Inter het vaakst?

De shirts

En tot slot laten we de collectie zien waarnaar je op zoek bent. Dat betekent de eerste uitgaven uit 1909 tot de huidige tijd.

Hierdoor leer je de club waaraan je nu denkt beter kennen en daarmee hopen we je te kunnen inspireren om een tenue te bestellen van een bepaalde periode.

Aangezien de eerste twee oranje buttons je brengen bij het huidige shirt en de laatste bij meerdere jaargangen. Dus pluk er een favoriet uit en doe onderzoek bij de uiteenlopende voetbalzaken. En wellicht lijst je het shirt met een bekende speler achter binnenkort in.

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

Voetbal is ons leven. We schrijven daardoor graag over ieder aspect van de sport om je te helpen jouw ideale aankoop te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *