Kan ik alleen met de boot naar Newcastle United?

de banner voor de blog kan ik alleen met de boot naar newcastle united?

Je zou het bijna gaan denken, maar niets is minder waar. Verschillende voetbalreisbureaus zoals 

Voetbaltrips, voetbalreizen.com, Voetbalreizenxl, bieden ook voetbalreizen aan waarmee je het vliegtuig pakt.

Voor voetbalreizen met de boot moet je bij DFDS zijn, de veerdienst brengt je van Amsterdam naar Newcastle en weer terug.

Voor een voetbalreis naar Newcastle United betaal je gemiddeld 400,00 met het vliegtuig, (hierbij zitten vlucht en hotel bij) en ongeveer 490,00 voor een bootreis.

Hoe reis ik naar Newcastle met de boot?

Om te reizen naar Newcastle stap je op de boot in IJmuiden. Je kunt de auto makkelijk parkeren en er is ook ruimte om met het OV te komen. Als de boot aankomt in Newcastle kun je gemakkelijk verder je weg vinden in de stad.

Kortom: het is niet moeilijk om te reizen per boot naar Newcastle. Het wijzigt zich allemaal vanzelf als je kaartren koopt.

Is de boot altijd beschikbaar?

De boot vaart altijd. Alleen is er niet altijd een trip beschikbaar met de boot. Dit is belangrijk om te weten, want de organisatie rondom de boottrips heeft niet altijd een aanbieding beschikbaar. Hierdoor is het ook slim om ook te kijken naar de kansen om te vliegen.

Met het vliegtuig ben je immers zo in Engeland, en er gaan altijd vluchten. De wedstrijdkaarten en hotel moet je zelf regelen, maar daar zijn genoeg manieren voor.

Vliegen is ook makkelijker: je gaat naar een vliegveld bij je in de buurt, stapt op, landt in Engeland en je kunt je hotel opzoeken. Met de boot is dat toch anders.

Bekijk in deze video hoe de reis naar Newcastle er precies uit ziet een wat je kunt verwachten. Handige he deze tijd?

Wat is leuker?

Ik vind persoonlijk dat een bootreis het leukste is. Dit maak je namelijk niet zoveel mee. Vliegen doe je nog genoeg. Dus plan een bootreis in, en stap op de boot om naar Newcastle te reizen. Deze ervaring vergeet je nooit meer en blijft voor altijd bij je.

Wat is beter?

Je kunt het beste een voetbalreis boeken bij een van de bedrijven die ik hierboven noemde om het gehele seizoen door een voetbalreis te boeken. Met de boot naar Newcastle United blijft een unieke ervaring. Houdt de website van DFDS in de gaten om een plekje te boeken aan poort. Tip: schrijf je in voor hun nieuwsbrief.

Waar moet ik rekening mee houden?

Dat het een helse overtocht wordt. Ook al is het een kleine overtocht, je kunt toch zeeziek raken, het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je een reis boekt naar Newcastle United met de boot. Natuurlijk kun je ook tips opzoeken tegen zeeziekte, maar misschien is het dan beter om te vliegen naar de wedstrijd. Zo bespaar je jezelf van een hoop gedoe, en je kunt meteen gaan genieten van de wedstrijd, in plaats van moeten bijkomen.

Zijn er altijd kaarten beschikbaar?

Ja, vanaf dat een seizoen is begonnen of het speelschema bekend is, kun je kaarten gaan kopen. Houdt er wel rekening mee dat Newcastle United een populaire club is waardoor er beperkte kaarten zijn.

Gelukkig hebben de Nederlandse voetbalreisbureau’s vaak altijd kaarten voor deze club beschikbaar, waardoor je makkelijk de overtocht kan maken.

Dit hangt echter ook af van reisbureau, dus doe goed onderzoek en je vindt altijd wel kaarten voor Newcastle United.

Je koopt vervolgens ook kaarten voor stoelen naast elkaar, dat is altijd zo. Je zit nooit alleen.

Neem alvast een kijkje

Iedereen kan naar Newcastle toe. Het is bovendien ook een club met een enorme historie en aanhang.

Bekijk daarom deze stadiontour in het St. James’ Park, het stadion van Newcastle United.
Zo leer je de cultuur en de club kennen en heb je ook al de sfeer te pakken voor de reis die je gaat maken in de toekomst. Daarnaast kom je ook achter nieuwe weetjes.

De stad Newcastle

Ik raad aan om nooit alleen af te reizen naar een voetbalwedstrijd, maar ook de stad of omgeving te verkennen.

Je komt daardoor erachter uit wat voor plaats de voetbalclub komt, en je ziet bijvoorbeeld geweldige gebouwen.

Nu is niet iedere plek een aanrader, maar de stad Newcastle is dat zeker wel. Er valt altijd wel wat te doen, en er zijn historische plekken. Bovendien ligt het stadion niet ver van het centrum af. Je dus op de wedstrijddag eerst naar de stad kunnen en daarnaar de wedstrijd bezoeken. Kom er hier achter wat er valt te doen in Newcastle.

Leuk feitje: je kunt ook een stoel kopen voor een rij met een stoeltje. Sommige mensen willen blijkbaar graag alleen een wedstrijd volgen.

Conclusie

Je kan zowel per boot als vliegtuig naar Newcastle. maak dus voor jezelf de keuze hoe je wilt reizen. Het kan in de meeste gevallen allebei.

Samenvatting 

De boot is niet het enige vervoersmiddel om een voetbalreis te maken. Je kunt ook met het vliegtuig, auto of de trein. Je moet daarvoor wel alleen meer uitzoekwerk verrichten. 

Welke voetbalclubs komen uit Newcastle?

Alleen Newcastle United komt uit de stad Newcastle zelf. Wel zijn er clubs in de buurt, zoals Sunderland. Newcastle United tegen Sunderland is ook een echte derby die laatste jaren helaas niet wordt gespeeld. Je kunt met de auto of OV makkelijk een andere club bezoeken. Wel zitten er minder clubs dan in andere delen van het land.

Hoelang duurt de voetbalreis?

Je bent vaak binnen een paar uur in Newcastle vanaf bijvoorbeeld Schiphol.

Wat is de beste manier om te reizen?

De boot, omdat Newcastle in het noorden is gelegen en je met de boot een directe verbinding hebt. Al is vliegen sneller.

Zijn er altijd tickets beschikbaar?

Ja – je moet wel niet te lang wachten, anders zijn de kaarten weg. Deze club is namelijk erg populair onder Nederlanders. 

Andere kennisbankartikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *