Manchester City shirt: de kampioenen

Manchester City shirt: de kampioenen

We bespreken het Manchester City shirt van 2012. Want op 12 mei veroverde de sterrenploeg de landstitel in een thriller tegen Queens Park Rangers. We blikken terug op dat duel om een toenmalige speler terug te laten komen op een hedendaags tenue.

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

Direct kijken

Kijk de laatste minuten van de wedstrijd terug in de onderstaande video om je geheugen weer even op te frissen en de spanning opnieuw te voelen, terwijl je weet hoe het afloopt. 😉

David Silva

Laten we het spelersrijtje beginnen met een flankspeler die constant voorzetten gaf en daarmee stapje voor stapje de Londense muur brak. Daarnaast bracht Silva nog veel kunstzinnige acties voor in een Manchester City shirt.

Edin Džeko

De echte spits doet waarvoor hij is aangetrokken: het elftal over het dode punt helpen. Aangezien de klok de 91ste minuut had aangeslagen, de uitploeg steeds meer vertrouwen kreeg en de wanhoop steeds duidelijker werd in de liederen. Op zo’n moment is handig om een boomlange aanvaller te kunnen bereiken met een perfecte hoekschop, die op instinct begrijpt waar het spel uitkomt en daarnaar handelt. Let daarbij ook op de aangesneden voorzet van David Silva. Kortom: een trainingsdoelpunt met een gouden randje.

Hoe volg je jouw instinct?
Hoe volg je jouw instinct?

Carlos Tévez

De Argentijn zag het slotstuk vanaf de bank. Toch beschrijven we graag de status van Tévez in onder andere een Manchester City shirt. Want je zou verwachten dat als een uitblinker van de stadsgenoot en rivaal verhuisd naar het blauwe gedeelte in Manchester dat de fans hem met open armen ontvangen.

Dat gebeurde.

Echter, keerde fans zich tegen de nieuwe vedette toen hij weigerde in te vallen tijdens een Champions leaguewedstrijd tegen Bayern München. En wie weigert te spelen, is zijn krediet kwijt bij de supporters. Daarom hoeft Apache niet meer te rekenen op een reünie bij zijn voormalige broodheren.

Lees ook: Classic Football Shirts review: waarom het een walhalla is

Vincent Kompany

De captain en voetballiefhebber, want de Belgische verdediger won als hoeder van een Manchester City shirt diverse prijzen en juichte destijds voluit. Alsof hij een jongetje was die het laatste level van de game FIFA versloeg en daarna de trofee greep.

Daarbij zijn we ook getuige van zijn aanvoerderschap na het laatste doelpunt (daarover meer straks uiteraard)

Kompany is namelijk door het dolle heen en viert feest zoals hij ook aanwijzingen geeft: in de maximale versnelling. Kun je nagaan hoe Kompany feest gevierd in de kleedkamer, tijdens de huldiging en tijdens een lezing over de beruchte matchday. Als een motivator.

Samir Nasri

De aangever met een gouden inzicht. Dat komt doordat Nasri op de bewuste middag keer op keer een pass gaf waarmee de mensen op de tribune weer wat hoop kregen. Verder creëerde de middenvelder ruimte voor ploeggenoten dankzij voor de fransman simpele loopacties, maar dat zijn voor ons hogere wiskunde.

Als je De kleine prins niet zou kennen, denk je gelijk: een typische Spaanse middenvelder. Omdat de speelstijl grote gelijkenissen telt met Xavi, Koke, Iniesta, Isco, Silva, Fàbregas en Busquets. Of vind je aanvallende middenvelder meer lijken op Franse vedettes als Vieira en Zidane? Laat het weten in de reacties.

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Yaya Touré

De mooiste wedstrijden worden opgevolgd door geweldige interviews. Denk hierbij aan Wesley Sneijder die opschoot, ging zitten bij Jack van Gelder en Jurgen Klopp na het winnen van de cup met grote oren in Liverpool.

In het geval van de Ivoriaan betekent dat eerst vragen om de beker, de wedstrijd analyseren, het belang van de landstitel uitspreken en de mindset van de ploeg. Vooral het laatste onderwerp is prachtig. Touré begint namelijk met een redevoering, waardoor de marketingmensen binnen de club een veelzijdige bron aan inspiratie hebben om content te produceren voor de komende jaren.

Naar welk interview luister je graag?
Naar welk interview luister je graag?

Nigel de Jong

Wist je dat The Karate kid 3 seizoenen streed op het veld in het Etihad Stadium? Bovendien bekleedde de Jong tijdens de kampioenswedstrijd een belangrijke rol. Want iedere ploeggenoot met aanvallende kwaliteiten positioneerde zich voorin om te zorgen voor de doelpunten. Daarmee viel onze landgenoot terug op de stijl van de Ajax-school: meteen een pass versturen in voorwaartse richting. We komen straks op de hoofdrolspeler. Maar vergeet niet hoeveel invloed de controleur belichaamde. Traag aannemen en het spel voortzetten levert immers minder speeltijd op. Dus we mogen de jeugdtrainers uit Amsterdam bedanken voor dit product. En natuurlijk ook de coaches bij HSV vanwege het scoren in de slotminuten.

Mario Balotelli

We houden hier geen pleidooi voor de Italiaan, daarentegen vertellen we over het fanatisme dat de aanvaller toonde in het beslissende tijdvak. Balotelli stond nooit stil dat viel al meteen op. Waar Super Mario op de trainingen liever lag, geintjes uithaalde in restaurants en rondscheurde op verschillende voertuigen spande de authentieke voetballer zich om mee te verdedigen, de tegenstanders te misleiden en uit elke hoek het doel te treffen. Bovendien behaalde de werklust een beloning door een assist te geven op een Argentijn die het slotakkoord tegen de netten schoot.

Sergio Agüero

Zoals beloofd bespreken we ook de hoofdrolspeler. Echter, heeft de naam Agüero amper verdere uitleg nodig. Aangezien je voordat je klikte op dit artikel de treffer meerdere keren zag. Toch zag je een aantal aspecten wellicht over het hoofd, zoals het uitzinnige commentaar van een reporter tijdens de uitzending, terwijl de collega’s doorpraten over de titelkansen voor de rivaal Manchester United schreeuwt de analist de 3-2 door het gesprek heen. Vervolgens spot je uitzinnige fans op de achtergrond en zie je hoe de spreker de controle over de apparatuur terugvindt. Kortom: een mazzelaar met een baan waar we allemaal over dromen.  

Wat betekent deze wedstrijddag voor jou?

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

Voetbal is ons leven. We schrijven daardoor graag over ieder aspect van de sport om je te helpen jouw ideale aankoop te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *