De plek van pareltjes voor de mooiste retro voetbalshirts

De plek van pareltjes voor de mooiste retro voetbalshirts

De mooiste retro voetbalshirts, iedere voetballiefhebber heeft daarvoor een andere definitie. Toch vallen de meeste meningen onder enkele categorieën. We beschrijven de verschillende vertakkingen, zodat je herkent in je favoriete groep spelers.

via GIPHY

Matchworn shirts

Het heilige gebied in het voetballandschap, aangezien tegenwoordig meerdere fans, handelaren en bedrijven zoeken naar de items die gedragen werden tijdens een wedstrijd waarvoor we destijds richting de buis staarden. Dankzij deze ontwikkeling kun je de fantasie thuislaten, omdat de geur, de spelersnaam en het rugnummer een sfeervol stadion oproepen binnen enkele seconden. Wil je starten met matchworn shirts? Pluk inspiratie uit het verhaal van Tomsito Babete

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts Gebruik de code Voetbalanimal voor 10% korting. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Clubs

Gebruik de functie om eenvoudiger een pad in te slaan richting de mooiste retro voetbalshirts van jouw smaak.

Dat betekent dat je zoekt naar de competitie, teams of speler waarvan je verlanglijstje uitpuilt. Bovendien beschikken de eigenaren over tenues van elke club. En anders verschijnen ze binnenkort in het assortiment.

Dus bezoek je eens in de twee weken een thuiswedstrijd van bijvoorbeeld Go Ahead Eagles? Dan zijn er meerdere exemplaren die voor je de waarde vertegenwoordigen van mooiste retro voetbalshirts. Wellicht loop je straks rond in hetzelfde exemplaar als deze politicus. 😉

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Legendes

Voetballegendes zijn een beetje vergelijkbaar met een herenclub, niet iedereen komt erbij, maar de vertelling over de leden blijft altijd bestaan.

Als je dat gegeven vertaald naar voetballers zie je gelijk overeenkomsten. Namelijk de goals van Wayne Rooney, het inzicht van Steven Gerrard, de sierlijkheid van Dennis Bergkamp, het intelligente spel als ingeving uit het hoofd van Xavi en het entertainment van Ronaldinho. Het is daardoor ook niet gek dat de meeste van de genoemde namen overstapten naar het trainersvak met hun ervaring en kennis.

Tot slot een vraag aan jou: wie is de onbetwiste koning van dit overzicht?

Laat je opinie achter in de reacties.

De legendes van Manchester United
De legendes van Manchester United

Landenteams

Maak een wereldreis langs de landenteams van het assortiment. Dat komt door de bekende naties uit Europa als België, Engeland, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Spanje. Maar ook de vertegenwoordigers van andere continenten, zoals Brazilië, Uruguay, Kameroen, Nigeria, Mexico, Verenigde Staten, Japan en Australië.

Lees ook: Classic Football Shirts review: waarom het een walhalla is

Met andere woorden:

Kijk verder dan de Europese elftallen, want in ieder voetballand schuilt een fantastisch verhaal. Denk hierbij aan Guus Hiddink als bondscoach van Zuid-Korea.

De Achterhoeker heeft een koninklijke status onder de bevolking dankzij een schitterende prestatie op het WK 2002.

Leer het verhaal kennen in de onderstaande video.

Culthelden

Culthelden, ze zijn de lievelingen van het publiek. Dat komt door hun onuitputtelijke wil om te presteren, het contact met de supporters en nooit gekomen afscheid, aangezien ze blijven worden besproken in de supporters cafés.

Hierom zochten we twee voorbeelden uit om te genieten van de beleving.

Jimmy-Floyd Hasselbaink

Pure focus als handelskenmerk waaruit prachtige treffers uit voortvloeien. Kijk naar de interactie met de supporters en je begrijpt direct waarom Jimmy Floyd in dit rijtje thuishoort.

Dimitar Berbatov

Lelijk voetballen kende The Iceman niet, dat blijkt uit een compilatie waarbij klassieke muziek de praktische kunst versterkt. Een uniek soort spits dus.

Huidige uitblinkers

De voetbalwereld is een meester in de goed presterende spelers te zetten op een voetstuk door reeks van enkele seizoenen.

Hierdoor zie je de shirts van de namen:

 • Die je al je hele jeugd kent
 • Waarover je spreekt met vrienden en collega’s
 • Waarvoor je juichte afgelopen weekend

Daarbij toont dit systeem van de mooiste retro voetbalshirts ook de tenues waaraan je een paar jaar terugdacht.

Kortom: doe een stap terug in de tijd en geniet als de helden uit de tegenwoordige tijd.

Welke speler is de uitblinker uit je jeugdjaren?

Wonderboys

Wie wil weten wat de toekomst brengt voor de mooiste retro voetbalshirts moet de pagina’s door scrollen waarop de wonderboys geëtaleerd staan. Aangezien de verkopers de verrichtingen op de velden goed in de gaten houden en daarmee zorgen voor een lange termijn aankoop, omdat de speler vaak begin twintig is en daardoor minimaal 14 jaar op het hoogste niveau acteert.

Moet je bovendien nagaan wat je shirt vervolgens waard is geworden. 😏

via GIPHY

Daarbij krijgt een talent ieder jaar de Golden Boy award. Zo ontving Matthijs de Ligt de prijs in 2018. Het opstapje naar de Gouden Bal voor de verdediger?

Welke Wonderboy moeten we in de gaten houden?
Welke Wonderboy moeten we in de gaten houden?

Iconisch

Naast het verkopen van de traditionele items, brengen de grafische kunstenaars ook eigen ontwerpen uit. Het doet ons denken aan postzegels doordat de ontwerpen een vierkante vorm hebben en een centrale plek vervullen op een verdere witte ondergrond. Denk hierbij aan de volgende spelers als hoofdpersoon in het stoffenwerk:

 • Cristiano Ronaldo
 • Didier Drogba
 • Gianluigi Buffon
 • Clarence Seedorf
 • Kaká
 • Francesco Totti

En iconische voetbalplaatjes met daarop Marco van Basten tijdens het EK 1988 en de stijlvolle houding van Mario Balotelli.

Volg bovendien de grondleggers Entiredesign en Markjohnsondesign op Instagram voor meer inspiratie.

Hall of Fame

De mooiste pareltjes krijgen een speciale pagina. Dat is voor ons de definitie van de mooiste retro voetbalshirts, want elk artikel voldoet aan de criteria:

 • Afkomstig uit een vergaande tijd
 • Een uniek ontwerp hebben van kleuren
 • Regelmatig gespreksonderwerp in YouTube video’s
 • De clubidentiteit meteen oproepen

Met andere woorden: waar mensen een kaartje kopen om kunst te bewonderen, bezoeken voetbalfanaten dit webadres om zich te vergapen aan de exemplaren.

Wat is jouw favoriete item uit de Hall of Fame?
Wat is jouw favoriete item uit de Hall of Fame?

Neem alvast een voorproefje met het luisteren naar Ian Wright zijn verhalen in een ruimte waar de gehele collectie bijeen hangt.

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts Gebruik de code Voetbalanimal voor 10% korting. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Een genot voor het oog dus.

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *