De hoofdrolspelers in het Nederlands elftal shirt 1988

De hoofdrolspelers in het Nederlands elftal shirt 1988

Het Nederlands elftal shirt 1988, elke Nederlander krijgt er een glimlach van. Daarom laten we de hoofdrolspelers van de finale in München zien om te genieten of als voorproefje op je toekomstige bestelling.

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

via GIPHY

Hans van Breukelen

1988 was voor De Breuk een topjaar, omdat de keeper zowel de Champions League als het Europees kampioenschap won. In beide finales stopte van Breukelen tweemaal een penalty in dezelfde hoek. Dus we mogen als voetbalnatie ieder jaar een bosje bloemen sturen richting de keeper als dank voor het vullen van onze prijzenkast op landelijk en clubniveau zoals Frank Evenblij deed.

Frank Rijkaard

Spelend als de helft van het defensieve hart waarop van Breukelen direct zicht op had. Rijkaard stond vaak op de juiste plek om te scoren, wist waar de ruimte lag en haalde vervolgens verwoestend hard uit.

Kortom: de ideale collega op het veld, want een voetballer die oplossingen ziet in de voorwaartse stappen, kun je dus steeds aanspelen. Je weet als je luistert naar zijn herinneringen aan Johan Cruijff dat hij veel heeft geleerd van de oude meester. Bovendien begon het leerproces in het Amsterdamse bos op een manier waardoor je meteen stijgt in de pikorde.

Zou je Cruijff volgen?
Zou je Cruijff volgen?

Ronald Koeman

Het tweede verdedigende hart in het Olympiastadion. En dat het oranje hart een denkverkeer bezit, blijkt uit de overeenkomsten tussen de Amsterdammer en Groninger, alle twee een drang om vooruit te dribbelen, een doelpunt mee te pikken en het spel verplaatsen. Toch zit er een verschil tussen de achterhoedespelers, namelijk Koeman’s schotkracht. Als je zoekt op Ronald Koeman Free Kick, vind je meerdere compilaties uit wedstrijden in het tenue van PSV, Barcelona, Ajax en Feyenoord, maar de mooiste video is volgens ons opgenomen op een Engels veld waarop Het Kanon uitleg geeft over de beste houding om een vrije trap te benutten.

Lees ook: Classic Football Shirts review: waarom het een walhalla is

Gerald Vanenburg

We komen straks bij de momenten waardoor over honderd jaar het Nederlands elftal shirt 1988 besproken wordt. Gek genoeg zit Geraldinho niet op de eeuwige filmbanden. Terwijl de middenvelder jarenlang het publiek in onder andere Eindhoven en Amsterdam verwonderde, dankzij een techniek waar elke voetballiefhebber grenzeloos van geniet. Daarom kiezen we voor dit fragment. Vanenburg staat samen met John de Wolf en Harry Vermeegen op de grasmat in het Philips Stadion. De twee initiatiefnemers verleiden de Utrechter om een poging te doen: achter het standbeen om een kratje op de lat te raken. De reacties van de overige aanwezigen daarna zegt genoeg. 

Arnold Mühren

Als een naam bij een doelpunt hoort, is het die van Arnold Mühren, aangezien zijn naam de commentator als eerste benoemd nadat Adri van Tiggelen de bal veroverd.

Vervolgens geeft de Volendammer een voorzet en de rest kan ieder kind je vertellen. Maar wat er gebeurd als de andere spelers teruglopen richting de middenstip is wellicht nog wel mooier. Want Mühren en de doelpuntenmaker kijken elkaar aan met een blik van: zo hebben we het afgesproken. Terwijl de spreekman weer eens herhaalt wat voor doelpunt hij en de voetbalwereld aanschouwde.

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Jan Wouters

De aangever op weg voor een nieuwe aanval in de Duitse stadions, waarvan de verkregen strafschop tegen West-Duitsland de mooiste illustratie is.

Je leert de voetballer Jan Wouters het beste kennen in de ode aan hem door de pen van Peter Heerschop.

Dat betekent een terugblik richting het schoolplein, psychologische oorlogsvoering, speelstijl, een rij aan topclubs, inzicht, techniek, vergelijking met een dier, kwaliteit, het Nederlandse stukje in Hamburg en de wil om te winnen. Tijdens deze lofzang beweegt Der Jan met een bal op de achtergrond om zo de complimenten te ontvangen. Voetballers vallen dus altijd terug op dezelfde veilige haven.

Hoe zou je jouw favoriete voetballer omschrijven?
Hoe zou je jouw favoriete voetballer omschrijven?

Erwin Koeman

Hoeveel broers en zussen spelen iedere dag samen en dromen daarbij om samen een grote prijs te winnen?

De gebroeders Koeman draaiden dit droombeeld om naar realiteit.

We krijgen een inkijkje in hun leven tijdens de tijd bij Southampton. De passie voor het spelletje straalt vanuit de ogen, de voorbereidingen richting een wedstrijd, de verhalen over het verslaan van grote clubs en de unieke sfeer in Engeland. Met andere woorden: ze bepalen nog steeds het wedstrijdbeeld, maar nu op de bank in plaats van op het veld. Een houding die ze kregen van hun vader Martin Koeman, een Gronings voetbalicoon.

De laatste drie personen waren het meest betrokken bij het succes in het Nederlands elftal shirt 1988

Ruud Gullit

Een van de beste voetballers uit dit tijdperk. Gelukkig sprak Gullit in het programma Tussen de Palen over de wereld die alleen grootheden kennen. Denk hierbij aan topwedstrijden, de gemoedstoestand voor de aftrap, de wetten rondom het voedsel, transferperikelen en opladen voor een volgend toernooi. De maker van deze YouTube video neemt het volgende standpunt in: Gullit is beter dan Messi en Ronaldo. Ben je het hiermee eens? Kijk eerst de beelden en laat daarna je mening achter in de reacties.

 Marco van Basten

We hoeven je niets meer te vertellen over het doelpunt in de 54ste minuut vanaf de rechterschoen. Want je zag eerst de treffer of hoorde erover en verder werd het een gespreksonderwerp in de kroegen, kantines, verjaardagen en reünies. Toch kunnen we je blik op het historische moment vergroten met de autobiografie Basta. In het boek beschrijft van Basten het samenspel voor het doelpunt, wat hij dacht toen Mühren de aankomende assist verstuurde en het gevoel nadat de keeper Rinat Dasajev moest vissen. Hierdoor juich je waarschijnlijk tijdens het lezen net zo hard als voor een beeldscherm.

Rinus Michels

En als laatste de bedenker van de samenstelling van genoemde spelers. Hoeveel invloed heeft De Generaal gehad op het succes? Aangezien de basiself bestond uit ervaren krachten. Veel denken we, omdat Michels vasthield aan het elftal gaandeweg het toernooi, ook in moeilijke tijden.

Michels heeft een plaats bij de grootste trainers aller tijden en daarom tonen we een overzicht waarin je direct een coach waarneemt in de voetballer in Stadion De Meer.

Pak de onderstaande video erbij om nog eens de onderstaande video om nog eens de spanning te voelen als supporter en bestel het Nederlands elftal shirt 1988 als startsein voor toekomstige victorie.

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *