De sterren in een Portugal shirt

Jochem

Is een grote voetballiefhebber die jou wil helpen om de perfecte aanwinst te vinden, en schrijft hiervoor wekelijks een blog.

Portugal shirt

Het Portugal shirt is de afgelopen decennia ’s gedragen door grote namen. We tonen graag hun daden, zodat je een beeld hebt bij de wedstrijden van de Seleção das Quinas.

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

via GIPHY

Cristiano Ronaldo

We starten met het voorbeeld van discipline, want Ronaldo richtte op jonge leeftijd zijn ogen op de top om daar uiteindelijk te klimmen op het hoogste podium. In een interview met Unisport verteld CR7 over het stellen van doelen, het winnen van prijzen en spelen voor de grootste clubs van de wereld. Daarbij geeft hij twee ingrediënten weg van zijn succes: hard werken en toewijding.

Hoe zie je deze aspecten voor je?

Tot slot een quote van de grote dromer om je te inspireren:

 It is my conviction that here are no limits to learning, and that it can never stop, no matter what our age

Cristiano Ronaldo

Eusébio

Soms beschrijft een filmfragment het ideaalbeeld van een jongensdroom over het zijn van de ster van de ploeg. Dat komt door de nonchalante manier van het veld betreden, aanwijzingen geven over de tactiek, scoren vanuit een onmogelijke positie en intens verdriet na een verloren partij. Met andere woorden: een goede voorbereiding op het leven als profvoetballer.

Lees ook: De spelersgezichten van een Spanje shirt

 Luis Figo

De Portugese Johan Cruijff, omdat de loopbanen van de vedettes uit Lissabon en Amsterdam identiek waren door de aandacht van het stadion op te eisen, doodeenvoudig enkele tegenstanders passeren, doelpunten produceren waarover de presentatoren nog jaren zullen spreken en de kleuren verdedigen van de rivaal van een oude liefde.

Kijk je bovendien naar de namen waarmee Figo samen stond opgeschreven op het wedstrijdformulier dan is de conclusie simpel: een fantastische opstelling tussen de lijnen. Want als je rekent op de steun van David Beckham, Roberto Carlos, Patrick Kluivert, de Braziliaanse Ronaldo en Raúl verdwaalt de herinnering aan geweldige combinaties nooit.

Voor welke Portugese club heb je een zwak?
Voor welke Portugese club heb je een zwak?

Rui Costa

Een eigenzinnige middenvelder vanwege de stijlvolle bewegingen. Maar omdat de band van Costa met Benfica een diepe geschiedenis heeft, besteden we daar aandacht aan. Je leert namelijk de cultuur van de club uit het rode deel van de hoofdstad kennen van de Portugese hoofdstad.

The Maestro spreekt vol passie op het veld van het Stadion van het Licht over zijn eerste stappen op het veld, het respect na het overlijden van Pérola Negra, zijn eerste doelpunt en het afscheid. Kortom, je proeft de voetballiefde voor een club waarvan we alleen horen als een Nederlandse club ze treft in Europees verband.

Lees ook: Retro voetbalshirts van Adidas

Nani

Vanaf 2006 een vaste waarde in de aanvalslinie van een Portugal shirt. Daardoor ontwikkelde de rechtsbuiten een gewoonte om de ruimte in te sprinten en af te drukken. Het lijkt een simpel gegeven, maar dit ras van een klassieke buitenspeler is langzaam aan het uitsterven, aangezien de aanvallers van tegenwoordig hun vizier ook hebben gericht op het doel. Arme spitsen. 😉

Laten we daarom extra genieten van het spel van Nani op het EK 2016 bijvoorbeeld. Het toernooi waarbij de hunkering naar een prijs in een Portugal shirt voorbij was.

Wie maakte de treffer namens de Portugezen in de finale?  

Ricardo Carvalho

Bij de zesde speler uit dit rijtje van een Portugal shirt beschrijven het beste scenario voor een plekje in de geschiedenisboeken: de winnende goal maken. 

In het geval van Carvalho betekent dat een rake kopbal tegen Servië, waarmee de natie het heft in handen had voor plaatsing van het succesvolle Europees Kampioenschap. Jarenlang spreekt de verdediger over het desbetreffende moment. Luister naar zijn beleving met een glinstering in de ogen, ook al versta je waarschijnlijk geen Portugees. Want de blijdschap van de spelers, het geluk van de supporters en het applaus bij de publiekswissel geven je een glimlach.

 Ricardo Quaresma

Ook in de voetbalwereld lopen er mensen rond die hun eigen kompas volgen en daar is Quaresma er een van. Dat betekent bij Quaresma een geconcentreerde blik tijdens het luisteren naar het volkslied, geen angst om te falen met een gewaagde actie, protesteren tegen het besluit van de scheidsrechter, meteen schieten als het kan en scoren op een subtiele manier.

Het spel van Quaresma bestaat dus altijd uit brutaliteit, risico’s nemen en opkomen voor de eigen rechten. Karaktertrekken die we ook terugzien op de tribunes van Benfica, Sporting Clube de Portugal.

Pepe

Een ding is zeker Pepe verstaat de kunst en taal van het verdedigen. Dat komt door het begrijpen waarheen de situatie zich naar gaat verplaatsen, een noodzakelijk gesprek voeren met de opponent van het vorige duel, op het juiste moment een tackle inzetten en de rust bewaren als de hectiek zich opdringt.

Toch valt Pepe zelden in goede aarde bij de Nederlandse voetballiefhebbers.

Waarom is dat? Beschrijf je eerste gedachte in de reacties en kijk daarna deze video. En tel daarna de momenten waarin de centrale verdediger je verraste. Zoals zijn kwaliteiten om mee te voetballen of te koppen.

De laatste twee spelers in het Portugal shirt waren beide hoofdrolspeler in een bijzondere situatie

João Moutinho

De strafschoppenserie, Ronaldo motiveerde zijn teamgenoten voor deze beslissende ronde van een voetbalwedstrijd.

De cameraman spot een situatie waarin de situatie de middenvelder moed in gesproken krijgt: Je gaat het doen, toon persoonlijkheid en als we verliezen, zei het zo.

Kijk naar het resultaat van de penalty van de middenvelder.

Deco

Gaan we verder met de WK-wedstrijd Portugal – Nederland waarbij beide elftallen twee keer een rode kaart kregen. Met een vervelend spelbeeld volop incidenten als gevolg. Toch had de avond in Nürnberg een hoogtepunt, omdat de van het veld gestuurde opponenten Giovanni van Bronckhorst en Deco, tevens collega’s in de kleedkamer van Barcelona de gebeurtenissen zaten te analyseren als goede vrienden. Alsof ze zaten in een totaal andere wereld.

Met wie praat je graag over voetbal?
Met wie praat je graag over voetbal?

Kortom sport verbindt ook in het Portugal shirt.

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *