Retro voetbalshirt landen: 10 voetbalshirts van wereldkampioenschappen

Retro voetbalshirt landen: 10 voetbalshirts van wereldkampioenschappen

Retro voetbalshirt landen komen eens in de vier jaar terug in onze gedachten als we terugdenken aan een voorgaand toernooi. Ik bekeek de shirts van de afgelopen WK’s en stelde daarover een blog samen.

Retro voetbalshirts landen hebben een verhaal. Dat komt door de speler die een plek heeft op het tenue, de tegenstanders en de stijl waarvan we er nu geen meer zien op de voetbalvelden en daarom uniek zijn.

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Retro voetbalshirt landen van Raul uit 2002

De topschutter van Real Madrid en Schalke 04 droeg dit shirt met de Spaanse vlag op de mouw tijdens het WK 2002 in Japan. Een toernooi waarin de Spanjaarden hun meerdere moesten bekennen in de wervelwind uit Zuid-Korea. Weet u nog welke Nederlandse trainer het Aziatische land destijds trainde?

Kijk bovendien naar de volgende video waarin Raul doelpunten aan de lopende band produceert. Daarbij stuurt hij tegenstanders het bos in alsof het niets is. Let ook op de klassieke shirts die hij draagt. Omdat je zo inspiratie krijgt voor een toekomstige aankoop. Zijn speelstijl doet me denken aan de loopacties van onze eigen Dennis Bergkamp.

 Retro voetbalshirt landen: een shirt van Ronaldo

Terug naar 2006, het jaar van het WK in Duitsland met Baltovenaar als onderwerp. Want hij heeft in de Duitse stadions meerdere verdedigers gek gemaakt met zijn trucs, maar daarover later meer. Bovendien is het een kans om te kijken naar het gedragen shirt van een jonge Ronaldo. Het is een shirt met de Portugese kenmerken. Dat betekent het wapen onder de kraag, groene strepen en een gouden bedrukking. Zelf droeg hij rugnummer 17, een getal dat hij zou inruilen voor het cijfer 7 toen hij steeg in de pikorde.

Kijk in de video naar een buitenspeler die zich niets aantrok van de zakelijke aspecten van het spel en gewoon ging voetballen.

Denemarken in 2010

Denemarken zat in de poule bij Nederland, maar bereikte niet de knock-outfase. Het is een shirt dat in een rijke traditie staat met spelers als Laudrup en Schmeichel. Bovendien verkassen Deense voetballers graag naar de eredivisie om een volgende stap te maken.

Datzelfde geldt voor de wedstrijd Nederland – Denemarken. Want als je de video meerdere keren kijkt, zie je meerdere spelers met een verleden bij een Nederlandse club.

Bij welke ploeg speelde de maker van het eigen doelpunt volgens jou?

Retro voetbalshirt landen: de kleuren van het land van Luis Suárez

Elke Nederlandse voetballiefhebber kent zijn acties en prachtige doelpunten uit diverse posities. Hij speelde altijd in de lichtblauwe kleuren van zijn land met rugnummer 9 achterop. Je kunt veel zeggen over zijn soort spel, maar passie ontbrak nooit een seconde. Aangezien de geboren sluipschutter knokte voor elke millimeter, juichte alsof hij de wereldtitel won en de bal van de lijn sloeg op het moment dat uitschakeling dreigde. En deze wilskracht zie je ook in de volgende video.

Retro voetbalshirt landen: het IJslandse tenue

Het WK van 2018 in Rusland, het land waar de IJslanders op herhaling gaan na hun succesvolle optreden tijdens het EK van 2016. In het blauwe shirt van speelden ze voor hun trouwe aanhang dat een eigen nummer ontwikkelde, dat je ziet in de volgende video. IJsland nam voor het eerst deel aan een wereldwijde eindronde en droeg een lokale uitspraak in de kraag. Bovendien doen de rode korrels op de mouwen me denken aan de vulkanen van het land.

Wat staat je bij van de geografie van het nummer?

Lees ook: Hoe een voetbalshirt inlijsten: volg deze 14 stappen

Jezelf wereldkampioen kronen in eigen land

Het is het ideale scenario voor elke selectie, een titel winnen tijdens een toernooi van binnen de eigen landsgrenzen. Het gebeurde de generatie van Zinédine Zidane. Ze droegen een shirt met klassieke blauwe kleur en een gouden haantje. Daarnaast laten meerdere strepen de Franse vlag zien. Kijk bovendien de video om de spelers te herkennen die jaren later supporters lieten juichen en huilen van vreugde. Wat vind je het mooiste aan dit design en aan welke speler denk je dan?

Italiaanse stijl

De hele wereld weet dat de Italianen gevoel hebben voor stijl en dat geldt ook voor de vorming van dit voetbalshirt. Dat komt door de strakke kraag, knopen, zodat je denkt aan een blouse en de puntige driehoekjes aan de onderkant van de mouw. Met andere woorden: je zou dit T-shirt ook kunnen dragen op een feestje of bruiloft, aangezien de andere bezoekers met bewondering aan je vragen waar je het kledingstuk hebt gekocht. Maar ook op sportief heeft deze editie waarde, omdat de ploeg er de finale mee bereikte. Echter verloor het elftal de eindstrijd. Wat ging er alweer fout tijdens deze wedstrijd? 

Lees ook: Voetbalshirt ontwerpen – creëer je eigen stijl met officiële merken  

Retro voetbal land: waar denk je dan aan?
Retro voetbal land: waar denk je dan aan?

Braziliaanse oudheid

Soms zie je een voetbalshirt waar je direct enthousiast van raakt. Dat geldt voor het shirt van De Goddelijke Kanaries. Dat komt door het schitterende logo waarop de voormalige wereldbeker is geportretteerd. Daarbij geeft de shirtsponsor topper aan dat het land gouden voetballertjes heeft voortgebracht. Bovendien je dit item ook inlijsten en er elke dag uren naar kijken en dan zijn je ogen nooit verzadigd, omdat er steeds nieuwe herinneringen op doen aan Braziliaanse balkunstenaars als Pelé, Ronaldo en Ronaldinho. Om de laatstgenoemde te eren, voeg ik zijn prachtige solo in het Santiago Bernabéu toe. Kijk en geniet van zijn goals en het respect van de Real Madrid fans.

Naast de voetbalshirts van WK’s wil ik ook nog drie iconische ontwerpen laten zien.

Three Lions

Als er een land is dat stijlvolle voetbalshirts droeg op het veld dan is het wel Engeland. Aangezien de Engelse ontwerpers altijd wel een idee hadden voor iets nieuws. En dat zien we ook weer in het shirt uit 1990 waarin de drie leeuwen onder elkaar in een blauwe kleur zwemmen naar de bodem. In de video geeft een jongeling zijn mening over het voetbalhemd en daaruit blijkt dat jongere generaties de oudere uitgaven blijven herinneren. En daarover hulde!

Griekse zee kleur

Waarschijnlijk denken de meeste Nederlanders bij het woord Griekenland aan vakanties vol met levenslust. Maar de voetbalminded personen onder de bevolking halen met weemoed herinneringen op van het Griekse voetbal dat in vuur en vlam staat na het eerste fluitsignaal en daaraan denk ik ook tijdens het kijken naar dit item uit de Griekse tijdlijn.

Wat is jouw mooiste voetbalherinnering?
Wat is jouw mooiste voetbalherinnering?

Waaraan denk je bij het Griekse voetbal?

Een bezoek tip

 Wanneer je in Londen of Manchester bent, raad ik je aan om een bezoekje te brengen aan een vestiging van Classic Football Shirts. Omdat je staart naar voetbalshirts van verschillende kleuren, clubs, landen en jaartallen. Hierdoor ben je als voetballiefhebber in een snoepwinkel waar je je hart kunt ophalen bij de collectie van shirts. Met andere woorden zet deze voetbalwinkel in je agenda.

En ook dicht bij huis kun je afreizen naar een plek vol retro voetbalshirts namelijk marktplaats. Dat betekent dat je de keuze uit elk denkbaar shirt. De voordelen van deze Nederlandse website is dat je meerdere shirts tegelijk kunt aanschaffen, omdat een verzamelaar regelmatig zijn collectie uitdunt door een tiental exemplaren aan te bieden, je direct rijdt naar de verkopende partij en luistert naar de verhalen iemand die dezelfde passie heeft als jij.

via GIPHY

Wat wil een voetbalfanaat nog meer?

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

 Meer lezen over retro voetbalshirts?

Ik schreef een blog over voetbalshirts van het Nederlands Elftal en Die Mannschaft. Hierdoor krijg je een inkijkje in de geschiedenis van twee grote voetballanden.

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

Voetbal is ons leven. We schrijven daardoor graag over ieder aspect van de sport om je te helpen jouw ideale aankoop te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *