Retro voetbalshirts van Arsenal – meerdere momenten van The Gunners

Retro voetbalshirts van Arsenal – meerdere momenten van The Gunners

Retro voetbalshirts van Arsenal, als je alleen het logo van de Noord-Londense club ziet, is je interesse gewekt. En als je daarbij inzoomt op de geschiedenis van de club kom je prachtige voorbeelden tegen. We bespreken 10 illustraties daarvan.

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Seizoen 1994-96

We beginnen met een voetbaltenue waarin een beetje magie zit. Dat komt door met de hand gecreëerde logo, het voormalige embleem van Nike en tekens van bliksem langs de verticale banen. Je kunt in de onderstaande video van Clement Liew Qiu Bo. Het kanaal van de supporter is tevens ook een tip als je meer retro voetbalshirts van Arsenal wilt aanschouwen.

Seizoen 1982-84

Alleen Umbro heeft een plekje gekregen als sponsor. Verder toont het tenue alleen de symbolen van de club. Dat betekent een kanon met een de letters afc als teken van een voetbalclub. Geniet eerst van het exemplaar in dit fragment en let daarnaast op de volgepakte tribunes, de huizen op de achtergrond, de combinaties van de gasten uit Liverpool, de houdingen van de supporters en het stadion waar we later op terug komen. Met andere woorden: geen verkeerde tijd om de grasmat te betreden als profvoetballer.

Waar let je op tijdens het kijken naar een stadion?
Waar let je op tijdens het kijken naar een stadion?

Seizoen 1986-88

Dezelfde stijl als de huidige generaties voetbalshirts. Dat komt door de strepen op de mouwen, de vormgeving van de kraag. Daarentegen blijkt uit het uit het voormalige logo van Adidas dat het item stamt uit de jaren 80 van de vorige eeuw. En weet je nog wat het voormalige sponsor JVC doet?

Bovendien droegen de spelers dit voetbalshirt ook in de gewonnen stadsderby tegen Tottenham Hotspur op White Hart Lane in klassiek Brits voetbalweer met een veld vol met water.

Het stadion huisvestte destijds nog klassieke staantribunes met een hekwerk waarop de juichende supporters zich aan konden optrekken na een doelpunt.

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Seizoen 1985-86

Een shirt voor het honderdjarige bestaan van de vereniging, waaronder de retroshirts van Arsenal evenzeer vallen.

Toch valt er alleen aan de woorden Centenary year een jubileum af te leiden.

Dat geldt wel voor de goudachtige kleur van het shirt en de rode details op de donkerblauwe mouwen en kraag.

Lees in dit artikel van The Guardian hoe Arsenal in de jaargang met 3 getallen in de historie een prijs won.

Hierdoor weet je van de wedstrijden, tegenslagen en de meningen van de achterban over het toernooi. Kortom, gemengde gevoelens in een seizoenen van de mijlpalen. Wat vind je van deze competitieopzet?

Seizoen 1995-96

Op het gebied wat unieke ontwerpen, behoren de retro voetbalshirts van Arsenal tot de grotere werken, want in deze uitgave kruisen een lichte en donkerblauwe kleur elkaar door een kronkel wat veel lijkt op een bliksemschicht. Daarnaast is de achterkant het mooist, aangezien een teken van Nike in het rugnummer 7 staat en de naam van de naamgever door een graffitiartiest zijn geïllustreerd langs de onderkant.

Bovendien is het een matchworn shirt gedragen door David Platt, een voetballer met spectaculaire goals. Dat blijkt uit dit overzicht waarbij de middenvelder strijd voor verschillende werkgevers.

Seizoen 1996-98

Het ultieme pareltje voor de echte fans van retro voetbalshirts van Arsenal, omdat het wapen het gehele ontwerp bestrijkt en daarmee een centrale rol krijgt.

De verdere details spot je in deze video van Rocky Nico.

Pak iets te drinken erbij en laat je meevoeren in de magie van het item. Aangezien ieder stukje een deel van het rood-witte verhaal verteld.

Het is een beetje vergelijkbaar met het bezoeken van een Picasso of Van Gogh Museum. Je ontdekt namelijk tijdens een nieuwe kijkronde weer een ander aspect, waarover je uren praat met de personen die er eveneens bijstonden. Hebben we mazzel met dit digitale tijdperk met onbeperkte toegang tot materiaal.

De laatste vier retro voetbalshirts van Arsenal dragen een bekende voetbalnaam.

Lees ook: Classic Football Shirts review: waarom het een walhalla is

Nwankwo Kanu

De bal ontvangen, wegdraaien van de tegenstander en scoren. Dit is de omschrijving van het spel van de Nigeriaan, waarvan de toeschouwers wisten: nu gaat er iets gebeuren. En even later konden ze juichen. Met andere woorden: de patronen van de spits waren net zo betrouwbaar als die van een postbode.

Marc Overmars bracht De Kraanvogel regelmatig in stelling. De voormalige Ajacied maakte bovendien geen saaie doelpunten. Nog reden om voor hem af te reizen naar het stadion.

Patrick Vieira

Op spelgebied een kruising tussen zijn landgenoten Zinédine Zidane en Paul Pogba, aangezien de nummer 4 vaak de bal kreeg of onderschepte op de eigen helft om vervolgens aan solotocht te beginnen waaruit een doelpunt ontstond. Maar de grootste kracht van de geboren Senegalees was het spel lezen en daarna de ruimte in te lopen om een treffer te produceren. Daardoor had Viera een extra dozijn aan energie om te gebruiken. In de titel van de video beschrijft de maker de vergeten klasse van een intelligente voetballer en daarvoor hoef je geen kennis van het spelletje te hebben om geen seconde het beeld uit oog te verliezen. 

Retro voetbalshirts van Arsenal – meerdere momenten van The Gunners
Wie is volgens jou de beste Franse voetballer aller tijden?

Marc Overmars

Altijd op de flank aanwezig om de verdedigers het bos in te sturen. De aanvaller kende een gelukkige periode in de Engelse hoofdstad met een prijzenregen, waarvan de historici over een eeuw nog spreken.

Ziggo Sport stelde een overzicht samen van Overmars in de retro voetbalshirts van Arsenal. Aan het einde spreekt hij zelf over de verhuizing van het tijdperk op Highbury naar het Emirates Stadium. Toch blijkt Speedy Gonzales het gelukkigst wanneer de herinneringen over het Engelse voetbal naar boven komen. Vind je de Premier League ook de mooiste competitie ter wereld?

via GIPHY

Dennis Bergkamp

Tot slot de persoon waaraan de meeste Nederlanders denken bij Arsenal. Bergkamp speelde net zoals vele jongens en meisjes: vooruitdenken op pleintjes, veldjes en in zaaltjes waar iedereen respect toont voor hun spel. Datzelfde geldt voor de actieve jaren van Bergkamp in London. De aanvaller vertaalde namelijk ieder onmogelijk idee naar een uitvoerbaar plan. We kunnen hiervoor eveneens een overzicht van geweldige acties en doelpunten aan je voorleggen, maar we willen liever je kennis over de rol van Bergkamp vergoten aan de hand van een documentaire.

Other clubs never came into my thoughts once I knew Arsenal wanted to sign me.

Dennis Bergkamp

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

Voetbal is ons leven. We schrijven daardoor graag over ieder aspect van de sport om je te helpen jouw ideale aankoop te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *