De verhalen van de retro voetbalshirts van Feyenoord

Jochem

Is een grote voetballiefhebber die jou wil helpen om de perfecte aanwinst te vinden, en schrijft hiervoor wekelijks een blog.

retro voetbalshirts van Feyenoord

Retro voetbalshirts van Feyenoord, ze vertellen het verhaal van een seizoen van een meelevende De Kuip. Daarom beschrijven we de gebeurtenissen van 7 seizoenen in Rotterdam-Zuid. Zo kom je meer te weten over de tenues.

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

De titel in 1993

In 1993 zag de wereld er nog heel anders uit, want De Kuip moest nog verbouwd worden, het vorige kampioenschap stamde uit het seizoen van Johan Cruijff en FC Groningen speelde in het Stadion Oosterpark.

Maar het gevoel dat een mogelijke titel van Feyenoord bleef hetzelfde na de eeuwwisseling. Dat blijkt uit de massale aanwezigheid van Rotterdamse fans op de Groningse tribunes om de kampioenswedstrijd bij te wonen, een volle thuishaven om de ontwikkelingen in het hoge noorden op de voet te volgen, het toezingen van ieder individu die een bijdrage leverde aan het succes. En natuurlijk het feest op de Coolsingel.

Daarnaast zien we een aantal toekomstige trainers voor de camera. Denk hierbij aan Peter Bosz, John de Wolf en Henk Fraser.

Daarbij geeft de architect van het elftal, Willem van Hanegem, zijn mening over de publieke opinie op zijn ploeg. Dus kijk naar deze samenvatting van de dag en geniet ook van de retro voetbalshirts van Feyenoord.

Lees ook: Mystery voetbalshirt: bestel bij de beste aanbieder

1999

Het jaar van het volgende kampioenschap met Leo Beenhakker als trainer. In de documentaire We hielden van elkaar- Kampioenschap op karakter, blikken de betrokkenen terug op de weg naar de eindstreep. Het is een samenvatting over een periode waarin verschillende groepjes een eenheid werd, het geloof in de eindzege en de ontlading na het een jaar hard werken. Bovendien droegen onder andere Peter van Vossen en Paul Bosvelt een schitterend uittenue met een donkerblauwe kleur. Zou deze kleur hebben geholpen aan de teamgeest in de kleedkamer? Aan welke van de twee kampioenschappen heb je de meeste herinneringen?

Een Europees avontuur

Wie zich kroont tot de sterkste in de vaderlandse competitie pakt een ticket voor de Champions League. En daardoor keken de bewoners van het stadion uit 1937 uit naar kolkende ontmoetingen. Een reis langs Estádio do Bessa, Signal Iduna Park, Stamford Bridge en Stadio Olimpico zorgde voor de hoop op een nieuwe glorie over de landsgrenzen. In een samenstelling van beelden zijn we getuige van een trainingspartijtje, het lezen van de krant in het vliegtuig, een gebed en de goal voorkomen op de doellijn dankzij een omhaal en de beslissende treffer voor overwintering.

We willen ons voor dit seizoenen op twee steunpilaren van het team, namelijk Julio Ricardo Cruz en Kees van Wonderen.

Wonderboy was de verbindende schakel tussen de verdedigers en aanvallers. Daardoor pikte hij een doelpuntje mee, ontving applaus van het legioen door zijn arbeidsethos en tilde sfeer naar een hoger niveau tijdens het kampioensfeest.

Tegenwoordig coacht van Wonderen langs de zijlijn een team. Wat voor prestaties gaat de geboren Bergenaar boeken op dit vlak volgens jou?

Als je bijnaam De tuinman is, ben je zeker van een plaats in de top van cultvoetballers. Maar daarmee zouden we de Argentijn te kort doen. Want de spits bracht de nodige punten op voor in drie seizoenen met 45 goals in 86 wedstrijden. Knap bij elkaar geschoffeld dus.

retro voetbalshirts van Feyenoord
Op welke Europese voetbalavonden verheug jij je?

Presteren in de topper

Maak kennis met Pierre van Hooijdonk, aangezien Big Pete in de thuiswedstrijd tegen PSV een hattrick produceerde. 

Dat betekent een klassiek duel tussen de twee teams uit de traditionele top drie waarin de emoties soms de overhand nemen, sommige spelers de grenzen opzoeken en bijdraagt aan de nieuwe kampioen.

Typ bovendien Pierre van Hooijdonk eens in op YouTube en je gaat genieten van uitgedachte treffers, zoals de vrije trap tegen Borussia Dortmund.

Lees ook: Voetbalshirtskoning review: een uitstekende aanbieder is

Gouden duo

Ken je nog het aanvalsduo Dirk Kuijt en Salomon Kalou?

De twee aanvallers braken menig defensie open en tegen AZ pakte Kalou de hoofdrol met drie doelpunten.

Het tweetal doet ons denken aan twee vrienden die de looplijnen van de ander als hun broekzak kennen. Dat komt door de feilloze combinaties in een retro voetbalshirts van Feyenoord. Ze lijken in een eerbetoon twee magneten. Omdat ze na een aanname meteen observeert waar de ander staat om vervolgens de assist af te leveren. Een eigenschap tegen de wetten van de natuur in, aangezien spitsen erom bekend staan zelf te willen scoren.

Wie is jouw favoriete duo?
Wie is jouw favoriete duo?

Effectieve avond in Alkmaar

Soms heeft een ploeg een kans nodig om de winst te verzilveren. En dat gold voor de selectie van een retro voetbalshirt van Feyenoord uit 2008. Jonathan de Guzman anticipeerde intelligent op een dieptepass van Luigi Bruins en door vervolgens met de wreef af te ronden.

Daarnaast is het shirt uit de jaargang met Bert van Marwijk als hoofdcoach een uniekheid. Omdat Feyenoord volgens onze kennis niet eerder acteerde in een ontwerp voor de uitwedstrijd met zwart als hoofdkleur. Is dit wel het geval? Typ het seizoen in de reacties. We leren namelijk graag.

Het slotakkoord van Roy Maakay

We sluiten deze blog af van met de wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht. Waarom dit duel denk je nu wellicht. Vanwege de spanning, de schitterende vrije trap van Giovanni van Bronckhorst, de afstandsknal uit de voet van Diego Biseswar en de glimlach van de trainer Gert-Jan Verbeek. Daarentegen knokte de Utrechtse ploeg zich terug met een onder andere een opmerkelijke treffer van Mihai Neșu.

Maar de rake knal van Roy Maakey liet de aanwezige toeschouwers nog een keer juichen van een puur spitseninstinct.

Kijk je het liefst iedere dag naar een foto van een retro voetbalshirt van Feyenoord? Volg daarvoor het account feyenoordshirtcollection.

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *