De beleving van de retro voetbalshirts van Go Ahead Eagles

De beleving van de retro voetbalshirts van Go Ahead Eagles

Retro voetbalshirts van Go Ahead Eagles is het startsein voor de gedachte aan de club met een beleving. We vertellen dit gevoel met verhalen van personen en gebeurtenissen.

via GIPHY

De Vetkampstraat

Het is een van de redenen waarom voetballiefhebbers vanuit de hele wereld koers zetten richting Deventer. Dat komt door de wandeling naar De Adelaarshorst, het licht van de Floodlights, de verhalen van de locals, de stadionmuur en de bewoners van de straten rondom het stadion die erop toezien dat de gasten hun plek vinden. Kortom: de fantasie van iedere kleine of grote voetbalfanaat.

De onderstaande reportage dient als gids.

B-side

Een tribune waar vaak de sfeer begint met gezang, geroffel op de trommel, spandoeken en sfeeracties met vuurwerk.

Je hoeft dus niet een rustige 90 minuten te verwachten op de tribune aan de Brinkgreverweg. Want de bewoners van de B-side staan de gehele wedstrijd, zingen uit volle borst en ondersteunen de ploeg of geven een ongemotiveerde speler een verbale draai om de oren.

In 2014 werd deze staantribune vergroot om meer decibel te produceren.

Wil je meer lezen over de sfeer op de staantribunes? Neem dan een kijkje bij dit boekengenre.  

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts Gebruik de code Voetbalanimal voor 10% korting. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Kind van de club

Hij wilde alleen voor Go Ahead spelen. De linksbuiten dribbelde zich als jong talent in de kleedkamer van het eerste elftal.

43 jaar na zijn debuutwedstrijd keerde de voormalig bondcoach van het Nederlands Elftal terug naar de plek van de jeugdjaren bij de IJssel.

De IJssel in Deventer
De IJssel in Deventer

Een van de beste illustraties van een jongensdroom met eeuwige wortels. Want van Marwijk loopt door de straat van het geboortehuis, over het speelpleintje en de plekken van het kattenkwaad met hetzelfde gevoel uit de jeugdjaren. Datzelfde geldt voor de oud-ploeggenoten, aangezien de winnaar van de UEFA Cup als coach van Feyenoord ze begroet met een beetje ontzag.

Geschiedenis

Elke club bouwt een historie op waarvoor een plek wordt ingericht. Helaas zien we zelden hoe een museum tot stand komt. Maar daar komt door een gesprek met stichting Niet te Kraken verandering in, omdat de mensen achter het initiatief een deel van hun collectie toonde voor de camera. Dat betekent krantenknipsels, een klassieke zwart-witte bal, shirts van de Deventer grootheden en de retro voetbalshirts van Go Ahead Eagles. Hierdoor kijk je naar uiteenlopende shirts, maar met een vaste speler. Namelijk de adelaar. Volgens David Endt (de voormalig teammanager van Ajax) is het paarse Go ahead tenue het allermooist.

Lees ook: Mystery voetbalshirt: bestel bij de beste aanbieder

De clubmensen

De mensen achter de schermen geven de ziel van een club vorm dankzij hun inzet. In het geval van Kowet betekent dat een fanatieke vrijwilligster met een vlag als motivatiebron, de grasmeester, de allesweter over het speelprogramma, de vrouw achter de kleding, het brein achter de kaartverkoop, het aanspreekpunt voor supporters, een restaurateur van het houten stadion, de tekenaar, de stewards, de maker van de shirts, de toegewijde directeur, de stadionspeaker en de leden van het bijzondere voetbalteam.

Als je de beelden met arendsogen observeert, spot je meerdere retro voetbalshirts van Go Ahead Eagles.

Je kunt deze afleveringen makkelijk terugvinden op YouTube met #HomeAgain

Serie

De ontwikkeling van het bolwerk uit de koekstad komt prachtig naar voren in de serie Home of Eus. Want Özcan Akyol sprak in het eerste seizoen over de teleurstellingen en oorzaken voor de neergang, vervolgens stond de wederopbouw in het 2de deel centraal en tijdens de derde filmperiode was hij en de cameramensen getuige van de promotie op de slotdag. Wat gaat de toekomst brengen voor de serie?

In de afleveringen wordt het DNA van de Eagles zichtbaar als de fans en oud-spelers vertellen over de sfeer in de voetbaltempel in de huidige tijd en de periode van de retro voetbalshirts van Go Ahead Eagles.

De Derby 

Als de vier profclubs samen acteren in de Eredivisie prijken er acht derby’s op het programma. Toch is tegenwoordig de ontmoeting met PEC Zwolle de enige derby voor het jongere deel onder de achterban. Daarentegen voelen hun oudere kompanen meer rivaliteit met FC Twente.

Daardoor zal in de toekomst de nadruk meer liggen op De IJsselderby. Dus volgden de makers van een documentaire onder andere de ontwerpers van de sfeeracties voor de editie van 2017. Stap alvast de wereld in van geelrood tegen blauwwit met de trailer.

De IJssel in Deventer
Wat is jouw favoriete derby?

De promotie van 2016

Dankzij de groeiende prestaties van de cultvoetballers Randy Wolters, Leon de Kogel, Bart Vriends, de gebroeders Teijsse en de trainer Hans de Koning nam de ploeg een plek in op het hoogste voetbalniveau.

In de beslissingswedstrijden tegen De Graafschap pakte het publiek de rol van aanjager. Met een 4-1 zege als gevolg. Uit de ervaringen van de spelers valt een conclusie trekken:

Je moet als voetballiefhebber eens de poorten hebben gepasseerd van The Home of Football.

En als je een koprol maakt, weten de locals direct waarop je doelt.

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Europees voetbal

Als laatste de eerste Europese wedstrijd van de Adelaars in de 21ste eeuw.

Met het Hongaarse Ferencváros als tegenstander betrad het elftal van Dennis Demmers tweemaal het veld om de volgende ronde te bereiken. Helaas zat dat er niet in. Maar de herinneringen van de wedstrijden uit 2017 behoren tot de vastigheden tijdens de matchdays in de verhalen. Dat komt door de verhalen over de ontmoeting met Celtic, de verbouwing van de twee tribunes, fanatisme in Emmen, een persoonlijk verhaal en een passend slot.

Er wachten verschillende retro voetbalshirts van Go Ahead Eagles op je. Welk seizoen hoop je te treffen in het aanbod?

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts Gebruik de code Voetbalanimal voor 10% korting. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *