De spelersgezichten van een Spanje shirt

Jochem

Is een grote voetballiefhebber die jou wil helpen om de perfecte aanwinst te vinden, en schrijft hiervoor wekelijks een blog.

De spelersgezichten van een Spanje shirt

Een Spanje shirt, wie dat tenue ziet, weet dat er prachtig voetbalspel op beeldscherm verschijnt. Deze 10 spelers hebben je enthousiasme voor hun filosofie vergroot. Een overzicht daarom.

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

Iker Casillas

De doelman van de gouden generatie. Want Casillas was betrokken bij de Europese prijzen van 2008 en 2012 en de wereldtitel in 2010. Want hij droeg eerst het vaantje van de Spaanse voetbalbond over aan de captain van de tegenpartij om vervolgens de natie te loodsen naar de eerstvolgende horde. Dat blijkt uit dit citaat:

Most kids dream of scoring the perfect goal. I’ve always dreamed of stopping it.

Iker Casillas

Andrés Iniesta

Zoals we een poging wagen om een puzzel te doorgronden voetbalt Iniesta, omdat de middenvelder loert al dribbelend voor de beste optie om het spel in aanvallende richting te verplaatsen, zelf weg te lopen als de situatie daarom vraagt en de vrije man worden om een ploeggenoot te helpen.

In een wedstrijd tegen Duitsland kwamen deze karaktertrekken naar voren. Dat betekent een assist geven, een driehoekje maken, soepel een paar man passeren en een uitkomsten vinden waar het spelinzicht van afstraalt. Wat daarbij opvalt, is de rustige houding tijdens de wedstrijd. Een persoon waarop je kunt bouwen dus.

David Villa

Pure passie om te scoren. Toch had ook Villa ook meerdere keren de rol van aangever in een Spanje op de collega-aanvaller bijvoorbeeld. Maar als we de spits vrolijk willen zien, moeten we letten op de manier van juichen na een doelpunt op het WK 2010. Het geluk straalt er namelijk af. Enkele seconden na het rake schot tegen Chili zie je de vreugde van een kind in de ogen van El Guaje. Met andere woorden: kleine voetballers worden groot, maar het plezier van een moeilijk doelpunt behoudt de intensiteit van de jaren als jeugdspeler.

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Sergio Ramos

Van een doelman, middenvelder en aanvaller gaan we verder met een verdediger. Bovendien een van wereldklasse. In de laatste Spaanse linie stond Ramos opgesteld naast Gerard Piqué en Jordi Alba, twee vakgenoten met meer drang om aan te vallen dan de voormalig aanvoerder van Real Madrid. Daardoor bewaakte el Gran Capitán de balans in het elftal met aanwijzingen, loopacties en balbezit heroveren.

In de ontmoeting met Portugal komt deze kwaliteiten naar boven om Cristiano Ronaldo en consorten af te houden van het scoren. Spoiler: niet gelukt. Maar de wil om het plan te laten slagen, neem je al waar in de spelerstunnel.

Lees ook: Classic Football Shirts review: waarom het een walhalla is

Fernando Torres

Eerst een vraag om je kennis over de voorgaande WK’S en EK’S: tijdens welke finale van een eindronde maakte Fernando Torres de beslissende treffer?

Het antwoord: tijdens de eindstrijd van het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland.

De spits ging puur op instinct een sprintduel aan en tikte voordat Jens Lehmann kon zorgen voor een onderbreking de bal aan. Daarna rent Torres richting de cornervlag om de voorsprong te vieren met zijn teamgenoten. Kortom, hij voerde de taakomschrijving perfect uit: blijven geloven in een kans als iedereen uitgaat van de komende situatie.

David Silva

Een speler zonder defensieve taken. Hierdoor pakt Silva materiaal erbij om een teamgenoot in stelling te brengen. Denk hierbij aan een steekbal met buitenkantvoet, een keer raken in de kleine ruimte en een solo waarbij de tegenspeler meerdere malen het bos in wordt gestuurd.

Met de seizoenen steeg de kleine Spanjaard in de elftallen waarvan hij elke jaargang weer leverde. Tifo Football analyseerde aan de hand van data de effectiviteit van het voetballende vermogen van Silva. De video is verplichte kost voor iedereen die meer over voetbaltactiek of het gedachtegoed van de beste trainers van de wereld wil weten.

Xavi Hernández

Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.

Johan Cruijff

Verschillende generaties gingen er voorbij totdat iemand het antwoord vond op de uitspraak van een van de bekendste voetbalfilosofen. Zijn naam is Xavi en hij droeg alleen de kleuren van FC Barcelona en Al-Sadd. De mooiste illustratie hiervoor is het optreden van Pelopo in de Zuid-Afrikaanse stadions. Omdat simpel voetballen waarover elke voetballiefhebber over fantaseert vlak voor de aftrap hoort bij de gedragspatronen van de voetballer die overstapte naar de trainersstoel. Johan zou nog wel opmerkingen hebben doorgegeven aan de teammanager als gratis advies voor de prestaties in een Spanje shirt vermoeden we 😉

 De spelersgezichten van een Spanje shirt
Hoe ziet simpel voetballen er volgens jou uit?

Carles Puyol

Een sportman van een niet meer bestaand stempel. Dat houdt in alleen 100% geven, een toegeworpen aansteker weggooien voordat een teamgenoot het kan tonen aan de scheidsrechter, een ingestudeerd dansje onderbreken voor meer focus op de wedstrijd, een voormalig teamlid uitnodigen om mee op de elftalfoto te gaan, een opstootje voorkomen en als eerste de gewonnen beker geven aan een zieke collega. Door deze gedragingen verwierf Puyol onder de fans van een Spanje shirt. In een interview blikte Tarzan terug op de momenten op het internationale podium.

 Isco

De kunstenaar van het team. Dat komt door de acties waarin de creativiteit de boventoon voert. Daardoor vloeit snelheid in de combinaties van een Spanje shirt waarmee de tegenpartij geen raad weet. Met een sierlijk hakje, onmogelijke aanname, twee keer hooghouden tussen twee tegenstanders in, een soloactie en de Zidane truc als gevolg. Kortom, voor Isco maak je tijd vrij, bestel je ver voor het nieuwe seizoen een seizoenkaart, let je op de discipline en geniet je van de genialiteit die onverwacht je doet applaudisseren.

De spelersgezichten van een Spanje shirt?
Welke voetballer is nog meer een kunstenaar?

En dan gelden de uren in een Spanje shirt als bonus.

Luis Aragonés

Het meesterbrein van de eindzege in het Prater-Stadion.

De reden hiervan is de passie van de oefenmeester in praten voor de groep, aanwijzingen geven langs de zijlijn en in de kleedkamer.

We sluiten dit overzicht af met El Sabio de Hortaleza omdat de manier waarop hij spreekt je motiveert en enthousiasmeert. De beste reden dus om een tenue van La Selección aan te trekken.

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

Verder lezen over een voetbalshirt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *