Verschillende Ajax artikelen voor supporters en liefhebbers

Verschillende Ajax artikelen voor supporters en liefhebbers

Table of Contents

Ik schrijf in deze serie over verschillende artikelen van een club. In deze aflevering ik over jassen, schilderijen en een horloge van Ajax.

AFCA-jacket academy Black

Een zwarte jas met de naam AFCA in witte letters met daarnaast een voetbal van zwartwit werk en een driehoek. Ik zie er een combinatie van Johan Cruijff in die een ploeggenoot aanspeelt en vervolgens doorloopt. De afkorting van de Amsterdamse club zie je verder in de rits en kraag. Draag deze jas op koudere en gure waarmee je de liefde voor de club draagt en op wedstrijddagen aan de dresscode voldoet. Bovendien houdt de jas je warm als de regen of wind de baas is in het stadion. Wat zie je in dit creatieve logo?

Het volgende artikel is ook een jas voor de wintermaanden

AFCA-jacket Lifestyle Navy

Ook bij deze jas is de term AFCA vaker te zien. Dat betekent op de rechtermouw, bij de rits met Amsterdamse kruizen en op de borst in vierkante vorm. De tekens van de Amsterdamse stad zie je ook in de binnenkant van het jacket in de traditionele kleur. De pasvorm is fit, dus een goede keuze voor verschillende mensen. De twee zakken aan de voorkant geven je de mogelijkheid een muts, cap of sjaal mee te nemen en tijdens de wedstrijd te zorgen voor de sfeer.

Ajax-horloge heren zwart metalen band

Wil je naar het Ajax-logo staren als je benieuwd bent naar de tijd? Dan raad ik je deze horloge aan met het logo centraal aan de bovenkant. Bovendien is het een kwalitatief werk. Dat komt door de vlindersluiting die je kunt verstellen, drie verschillende wijzerplaten en de zwarte metalen band. Maar het is niet Ajax horloge in de eerste oogopslag en daar moet je wel van houden. Daarom raad ik de liefhebbers aan goed te kijken of je deze structuur mooi vindt en anders verder te zoeken naar een ander model waarmee je iedereen je liefde voor de club toont.

AFCA sweater Navy lifestyle

Een optie voor je vrije tijd, werk en voetballeven. Want het is een sweater die je makkelijk aantrekt. Bovendien straalt het ontwerp volop de club uit door bedrukkingen op de mouwen, een rood-witte bedrading in de kraag en een vermelding op de borst. De donkerblauwe kleur past goed bij de zwarte kenmerken. Het materiaal bestaat voor de helft uit polyester en katoen. Kortom, de beste keuze als je op je werk graag praat over Ajax of met bekenden een gesprek wilt beginnen over de spelers van het verleden, heden en de toekomst.

Krol tussen AFC Ajax supporters ’71 – Walljar – Wanddecoratie – Poster

Een volksfeest waarin de linksback het middelpunt is. De supporters dragen hem op de schouders als dank voor de Europacup 1 winst. De mensenmenigte droom nog na over de doelpunten en Krol geniet van het moment. Verder valt het me op dat niemand een smartphone vast heeft om het moment delen op Twitter, Facebook of Instagram. Daarnaast laten de vlaggen en petten zien dat deze foto uit andere tijd komt. En kun je cognitieve vermogen trainen door de hoofden te tellen die staat op het veld en de tribune.

AFC Ajax ’73 – Walljar – Wanddecoratie – Schilderij – Canvas

Een volgepakt stadion, shirts zonder sponsors en spelers zonder scheenbeschermers. Het is nostalgisch plaatje waar je uren naar kunt kijken. De spelers maken een ereronde na het behalen van de titel in stadion de meer. Ik vind dit een prachtige foto, omdat de bomen, floodlights en rennende fotografen symbool staan voor het vorige Ajax tijdperk waarin de club speelden tussen de huizen in plaats van de kantorenpanden. Het is een goede keuze voor de liefhebbers van het stadion uit de watergraafsmeer, het vorige scorebord en het oude logo. Welke Ajacieden spot je op de foto?

AFC Ajax supporters ’72 – Walljar – Wanddecoratie – Poster ingelijst

Laat ik beginnen met een vraag: waar zie je de Europacup 1 trofee? Inderdaad, aan de bovenkant van de foto. Het is een plaatje op een unieke plek, want hoe vaak vierde de selectie zijn successen op het bordes van de schouwburg op het Leidseplein? Ik kan uren kijken naar de personen die de lantarenpaal zijn ingeklommen voor beter uitzicht, daarbij heeft de eerste het beste plekje, terwijl de rest moet knokken om op enige hoogte te blijven. En is de man die even naar links staat aan het doen? De vlaggen aan het filmen?

AFC Ajax supporters ’82 – Walljar – Wanddecoratie – Poster ingelijst

Een vak Ajax-fans die allemaal hun sjaal omhoog en waarschijnlijk samen zingen. Het lijkt een beetje op een orkest, maar dan met voetbalsupporters in de hoofdrol. Ik probeer de verschillende sjaals te tellen, alleen word ik steeds afgeleid door nieuwe details, zoals de tanden van het hekwerk, de stenen bovenkant van de uitgang en een persoon die een bekertje leegdrinkt. De foto verteld een wedstrijd van de 9-1 zege op ADO Den Haag. Weet je wie er scoorde tijdens deze editie?

MVV – AFC Ajax ’70 – Walljar – Wanddecoratie – Schilderij – Canvas

Een duel om de bal met verschillende perspectieven op het schilderij. Dat houdt dat de Piet Keizer en Co prins staren naar de bal, de tribunes meevoelen en hopen dat hun jongen als winnaar uit de strijd komt. En als laatste kijken wij naar dit moment als puristen. Van welk aspect geniet je het meest? Ik haal het genot uit de klassieke witte bal met zwarte vlakken, waardoor ik denk aan de tijd waarin de camera de wedstrijden opnam met een twee kleuren patroon. Daardoor baal ik dat ik Piet Keizer nooit zag spelen in persoon.

Poster Marco van Basten #9 – Large 50×70 – Ajax – Voetbal – Zwart-Wit – 1986

Marco van Basten legt aan voor een schot op het vijandige doel tegen PSV in het Olympische stadion. Ook deze foto verteld meerdere verhalen. Laten we beginnen bij de PSV-spelers: alle drie hebben ze een angstige blik in afwachting van de poging van de geboren Utrechter. Verder kun je kijken naar het oude bouwwerk van het stadion uit Amsterdam. Omdat er de tweede ring er nog op zit en supporters bij de zijlijn zitten. Dat waren nog eens tijden.

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.