Voetbal mindset – waarom je dit e-book moet hebben voor groei

Voetbal mindset – waarom je dit e-book moet hebben voor sterke denkbeelden

De term voetbal mindset wordt steeds belangrijker, aangezien uit onderzoek blijkt dat positieve denkbeelden doorslaggevend zijn voor succes op het voetbalveld. We vonden het beste e-book, waarmee je meteen krachtige denkgewoontes.

Wat is het e-book?

Het e-book heeft de titel: Word de beste versie van jezelf. De auteur bekeek hiervoor succesvolle sporters, artiesten en zakenmensen en kwam er vervolgens achter dat ze dezelfde mindset hadden. Kortom: op het hoogste niveau denken de mensen op dezelfde manier. Bovendien kweek je ook deze mentaliteit door te beginnen met lezen en een gratis coachingsgesprek aan te gaan. Het e-book Word de beste versie van jezelf kost 37,50 samen met gratis bonussen.

Je leert door de informatie niet hoe je een betere voetballer wordt, maar welke gedachtes je laten groeien.

In deze blog vertellen we je 9 belangrijke aspecten uit het boek

Volg je passie

Zonder passie komen er geen resultaten, aangezien je constant door moet zetten als de kansen uitblijven, elke dag oefenen en daardoor grenzeloos geniet. Je hebt dat met voetbal, anders ben je nu niet aan het lezen. Dat betekent dat je je passie al in je achterzak zit. Nu alleen nog de andere bouwstenen voor een voetbal mindset daarbij voegen.

Lees ook: Classic Football Shirts review: waarom het een walhalla is

Waan van de dag

Stel, je speelt vandaag een slechte wedstrijd. De meerderheid van je aannames mislukken, je mist een paar grote kansen en hierdoor haalt de trainer je naar de kant. Toch hoef je vervolgens niet boos of teleurgesteld te zijn, want ieder mens en team haalt soms niet het gewenste niveau. En op de lange termijn weet niemand dat meer, omdat goede prestaties de eindconclusie vormen. Denk eens aan Bayern München en Real Madrid? Spelen ze altijd goed? Nee. Niettemin verzilveren de elftallen de prijzen op de finish. Je leert dus de kracht van de lange termijn. 

Affirmaties

Twijfel is een van de meest voorkomende handelingen die een mens kent. Logisch, aangezien niemand zeker weet dat de volgende acties slaagt. Echter, kun je de twijfel wegnemen door jezelf nieuwe verhalen voor te houden. En dat zijn affirmaties. Tijdens een affirmatie zeg je tegen jezelf iets positiefs en ook al geloof je daar eerst niets van. Op termijn gedraag je daarnaar. Een voorbeeld: je speelt op tien en wilt vaker scoren uit een vrije trap. Hiervoor gebruik je de affirmaties:

  • Ik heb een goed schot
  • Mijn traptechniek is geweldig
  • Ik plaats de bal in de kruising

Zeg deze en vergelijkbare zinnen tegen jezelf en boek de treffers in als de scheidsrechter fluit. Lees in dit artikel meer over affirmaties.

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Dankbaarheid

Na de twijfel, kleeft de herinnering aan een negatief moment het langst in je geheugen. Alsof je op een dag weer de kans krijgt om bijvoorbeeld de strafschop wel te benutten.

Hierin zit de kracht van een echte voetbal mindset, omdat je met twee uitgangspunten de kleedkamer kunt binnenlopen: wat ontbreekt op je lijst en daarover balen of dankbaarheid voelen voor de punten die er wel opstaan. De laatste is het duurzaamst.

Ochtendritueel

Door in de ochtend vroeg je bed te verlaten, vervolgens te starten met oefeningen en weer beter te worden, behaal je vanzelf resultaten. Dat komt doordat de morgenuren het verdere verloop van de dag bepalen. Zoals je bijvoorbeeld de gehele dag blijft slapen na een stapavond, ben je direct actief wanneer je vroeg de slaap tegemoet komt. Bekijk de onderstaande video om de kracht te zien van een rituelen in de ochtend. En ja, het fragment kent amper overeenkomsten met de sport die je beoefent, maar een goede levensstijl zorgt voor sterkere voetbalmomenten. Met andere woorden: vergroot je blik voor een effectievere voetbal mindset.

Stap uit je comfortzone

In de comfortzone voelen we ons het fijnst. Want dan ligt het stuur in onze handen, bepalen we de koers van de dag en treffen we alleen bekendheden. Helaas maken zulke situaties ook lui, doordat we ieder detail kennen, makkelijk een gloriemomentje oppikken, met het bevestigen van ons talent als gevolg. Hieraan pluk je daarna niets meer. De pitten voor de volgende oogst zijn weg door je gemakzuchtige blik. Hierdoor zul je achteruitgaan in je ontwikkeling. Wat houdt uit je comfortzone stappen op voetbalgebied in? Door je vertrouwde plek te verlaten, dus speel eens op het middenveld wanneer je altijd de rechtsback positie invult. 

Wat is jouw comfortzone?
Wat is jouw comfortzone?

Fouten maken

Zou je ook fouten durven maken in een kampioenswedstrijd of degradatiekraker? Hopelijk is antwoord volmondig ja.

Aangezien fouten leiden tot progressie, waarmee je speelstijl continu schaafwerk ondergaat. Hiervoor is anders kijken naar mislukkingen cruciaal. Het moet je namelijk energie opleveren, in plaats van wegnemen. Het liefst omzeilen we tekortkomingen, maar dan zitten we verstopt in een comfortzone. Speel daarom vrijuit, trek je zo weinig mogelijk aan van de uitkomsten en probeer weer een aankomende aanval op te zetten. En verklaar trouw aan je filosofie. Waarover Johan Cruijff zei:

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat zoals ik het doe je het moet doen want anders zou ik het niet doen.

Johan Cruijff

Mentor

Dat is de auteur van het e-book Word de beste versie van jezelf. Hij gaat je namelijk coachen, met prachtige voetbal mindset als gevolg.

Denk hierbij aan:

  • Leven als een echte prof
  • Meer letten op je voeding
  • De beste beslissingen maken
  • Totaal anders gaan denken

Kortom: dit is het middel wat je helpt om mentaal altijd positief te zijn en dagelijks weer vooruitgang te verwelkomen. Bovendien zijn de gratis bonussen naast het e-book voor 37,50 erg inspirerend.

Leer meer over de beste mindset op Groeifocus.nl

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *