De Beste Tips Om Makkelijker Een Voetbalreis Te Maken

de banner voor de blog over voetbalreis tips

Je kunt tegenwoordig naar alle plekken van de wereld een voetbalreis boeken. Dus wat moet je doen? Deze tips helpen je verder om de beste trip te maken.

Ga naar London

Op voetbalgebied is London echt het Mekka. Je hebt namelijk heel veel clubs. Zoals de grote jongens Arsenal en Chelsea, maar ook de kleinere clubs als Brentford en QPR. Kortom: je hebt zoveel clubs voor het uitzoeken. Voetbaltrips organiseert ook voetbalreizen voor meerdere dagen naar clubs uit de Engelse hoofdstad.

Bekijk hieronder alle stadions uit London zodat je alvast een keuze kunt maken.

Laat je verrassen. Het is namelijk logisch om naar een club te gaan, dat je kent van de televisie en de verhalen. Een club die je niet kent, kan ook hele mooie charmes hebben.

Word een groundhopper

Als je toch een voetbalreis wilt maken, doe het dan goed – en ga groundhoppen. Een groundhopper bezoekt verschillende stadions in korte tijd. Je moet wel beschikken over een grote voetballiefde en reislust.

Groundhoppers steken vaak de grens over en bezoeken clubs in Duitsland, Engeland en België. Je hoeft niet de grens over voor mooie clubs: Nederland biedt ook genoeg pareltjes. Bijvoorbeeld FC Twente en Go Ahead Eagles.

Deze clubs hebben een prachtige traditie en erg heerst een mooie sfeer. Bezoeken dus. Daarnaast zou je ook kunnen gaan naar Katwijk of Spakenburg waar echte cultclubs huisvesten.

Groundhoppers bestaan in verschillende categorieën – hele fanatiekelingen die ieder weekend kaarten kopen voor een wedstrijd en liefhebbers die eens in de zoveel tijd een weekend plannen met twee clubs.

Alles is goed, als je maar eens geproefd hebt aan deze hobby, aangezien er heel veel te genieten valt.

Duitsland ligt voor het oprapen

Je bent snel met de auto of trein in Duitsland. Hierdoor kun je prachtige clubs bezoeken. Tegen de grens aan zijn verschillende clubs die je een beleving geven die je niet zo snel vergeet. Borussia Dortmund is daarvan het bekendste voorbeeld. Voetbal is in Duitsland echt een dagje uit. Supporters trekken uren voor de wedstrijd al naar het stadion toe om samen een biertje te drinken.

Je kunt er als Nederlander gewoon gaan bijzitten. Vervolgens raak je in gesprek en zullen de fans je van alles willen vertellen met trots over hun club.

Ga niet een half uur van te voren naar een wedstrijd toe, dan mis je immers echt een uniek deel van het Duitse voetbal.

Tip: ga met de trein naar Duitsland. Je kunt namelijk goedkoop reizen naar verschillende steden.

Pak de trein

Bij voetbalreizen wordt vaak gedacht aan het vliegtuig, omdat een bestemming ver weg is. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt ook naar London toe met de trein bijvoorbeeld. Dit geldt ook voor nog veel meer steden.

Reizen met de trein is bijna altijd goedkoper dan met het vliegtuig – en je ziet meer van de omgeving.

Tuurlijk is het soms slimmer om te kiezen voor het vliegtuig, maar kijk wel naar de mogelijkheden om kaarten voor de trein te kopen.

Zo mogen voetbalfans met een wedstrijdticket gratis reizen met het openbaar vervoer in Duitsland.

via GIPHY

Maak een lijst met clubs die je wilt bezoeken

De beste tip die we je kunnen geven is om alle clubs die je nog wilt bezoeken te noteren op een lijst – en deze namen af te vinken.

Het leven is helaas erg kort – te kort om alle voetbalclubs te bezoeken die op je verlanglijstje staan. Dus: schrijf de tien mooiste voor jou op en zorg ervoor dat je deze gaat bezoeken. Inspiratie nodig? Bekijk hier welke voetbalclubs je bezocht moet hebben in je leven.

Maak je eigen bucketlist om later trots te zijn op de clubs die je hebt bezocht.

Vergeet de kleine clubs niet

Mensen volgen van nature graag de massa – en de massa gaat in dit geval naar Real Madrid, Barcelona en Bayern München.

Logisch. Alleen is er nog zoveel meer te zien. Daarvoor moet je zoeken. Dit doe je eenvoudig door te kijken wat Voetbaltrips voor aanbiedingen heeft voor bijvoorbeeld Duitsland, en je ziet dat er in de tweede Bundesliga naar prachtige clubs kunt.

Pin je niet vast op wat je weet door de media, verhalen en uitslagen. In de lagere divisies zijn de clubs net zo mooi en meer authentiek.

Zoek de locals op

Voetbalreizen is ook stappen in een nieuwe cultuur, en daar horen de gewoontes van de locals bij. Zoek de locals op in pubs, clubhuizen en stations, bestel een drankje en je raakt vanzelf in gesprek.

Ze kunnen zien dat je ergens anders vandaan komt en willen weten waarom je hun club bezoekt. Want daar zijn ze erg trots op – dit zie je overal. Ze zullen je nooit negeren.

Dit kan even moeilijk zijn, maar als je je interesseert voor hun club ontvangen ze je met open armen.

Koop een gids

Er zijn vele boeken geschreven over voetbalreizen, denk aan ervaringen, tips en overzichten. Deze boeken zijn eigenlijk tips die iedereen kan volgen.

Dit zijn de beste boeken die je kunt lezen:

Joris van de Wier

Joris van de Wier is een van de bekendste groundhoppers. Hij schreef veel boeken over zijn avonturen. Zijn boeken gaan over verschillende plekken: Argentinië, Berlijn en Engeland.

Matchday

Het boek als je een trip wilt maken naar London. De schrijvers bezoekt verschillende clubs, van wie het stadion helaas al is gesloopt – de mensen vertrekken tegenwoordig naar een ander adres in de stad. Pure nostalgie dus.

Boek een voetbalreis

Als laatste willen we tegen je zeggen: boek een voetbalreis. Elke bestemming is mooi en heeft zijn charmes.

Je moet het alleen niet uitstellen, want daar komt alleen maar nog meer uitstel van. 😉

Je kunt ook een voetbalreis binnen een paar uur boeken: zoek een club op die je wilt bezoeken, boek daarbij tickets, regel je reis en heb nog even geduld: binnenkort reis je naar een prachtige voetbalclub.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *