Voetbalshirt ontwerpen – creëer je eigen stijl met officiële merken  

Voetbalshirt ontwerpen – creëer je eigen stijl met officiële merken

Voetbalshirt ontwerpen, waaraan denk je dan? Houdt deze gedachte vast, aangezien daarvoor een mogelijkheid is. Hopelijk verstreken we nu op je nieuwsgierigheid en start je vandaag nog met je eerste ontwerp. Maar blijf nog even hangen om te lezen wat je daarvoor nodig hebt.

Door succes leiden de oranje knoppen je naar een ander bedrijf.

Als eerste een uitleg

Een voetbalshirt ontwerpen is een makkelijke weg. Omdat de stappen die je doorloopt op weg naar de bestelling je een duidelijk beeld te geven. Dat betekent dat je kiest uit kledingstukken, hoeveelheden, een clublogo, sponsordeal en een spelersnaam met rugnummer. Vervolgens ontvang je na enkele dagen de bestelling en kun je een wedstrijd spelen in stijl.

De merken

Het materiaal van Nike, Adidas, Puma en Hummel vormen de basis voor een ontwerp. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je een kwalitatieve bestelling begroet. En om je daarvan een beeld te geven, laat ik de onderstaande video zien waarin de tenues van Adidas en Nike met elkaar worden vergeleken.

Zo krijg je een inspiratieshot, omdat de shirts van rivalen behoren tot verschillende kampen en je voorkeur opbouwt voor een hoofdkleur.

Wil je alvast een concept vormgeven? Klik hier voor een video waarin een ontwerper voordoet welke handelingen je moet volgen om een voetbalstijl te maken. Hiervoor gebruikt hij onder andere Photoshop en Pinterest.

Wat is je favoriete merk?
Wat is je favoriete merk?

Spelen als profteam

De bovenstaande merken hebben een klassieke en herkenbare uitstraling. Dat komt door de verschillende soorten shirts. Denk hierbij aan een tenues met de kenmerken van een kraag en strepen.

Daardoor stap je het veld op in hetzelfde materiaal als de spelers van Ajax, Feyenoord en PSV. Maar er zijn beschikbare kleuren dat je laat denken aan Barcelona, Vitesse en het Nederlands elftal.    

Met andere woorden:

Een inspiratiebron waarin je met een startkleur toewerkt naar je ontwerp. Maar daarnaast is het aanbod erg breed, waardoor iedere smaak een plekje vindt.

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Welke profclub inspireert je?
Welke profclub inspireert je?

Het beginscherm

Op het beginscherm sla je een route in. Dat betekent dat je een merk selecteert. En dat is een bewuste keuze, want je kijkt naar verschillende opties. Denk hierbij aan de strakke vormgeving van Nike, de lichtere kleuren uit de koker van Puma, en de meerdere plekken van Hummel haar logo op een tenue.

Stel dus voor jezelf vast welk merk jouw voorkeur heeft, aangezien zo een paar mogelijkheden overblijven. Merk je dat je het toch lastiger om keuzemogelijkheden weg te strepen.

Leg dan al je voetbaltenues op tafel en tel op welk brandmerk je ogen het meest vallen. Hieruit ontstaat een winnaar.

Een gehele voetbaloutfit

Bestel naast een voetbalshirt ook een broekje en sokken, waardoor je verzekerd bent van kleding voor een heel seizoen. Dat betekent overigens niet dat je een standaard broekje ontvangt, want in een van de laatste stappen zet je de gekozen artikelen naar je hand. En er is altijd een stel sokken dat daarbij aansluit. Datzelfde geldt voor keepersshirts.

Kortom, in drie stappen je creëert een shirt waarover je nog niet had nagedacht toen je opstond. Dus denk groot en kijk naar elke mogelijkheid en vergeet daarbij niet een hoeveelheid aan te drukken waar een elftal genoeg aan heeft.

Mocht je een nieuwe club willen beginnen. 😉

Lees ook: Classic Football Shirts review: waarom het een walhalla is

Bedrukking

De stap van de bedrukking is het belangrijkste deel van een voetbalshirt ontwerpen. En voordat je leest over dit aspect wil ik zeggen dat je vragen kunt stellen via de oplosservice.

We denken graag met je mee om het mooiste voetbalshirt te ontwerpen.

De bedrukking doorloopt hetzelfde proces als een officieel wedstrijdtenue. Dat komt door de plaatsing van het logo en de shirtsponsor aan de bovenkant en middendeel van het T-shirt. En het op beide onderkanten van de voetbalbroek. De klantenservice neemt contact met je op nadat je een bestelling hebt geplaatst. Zo komt het mooiste resultaat tot stand. Hierbij horen deze startprijzen.

Verschillende prijzen

Door meerdere merken gelden er verschillende prijzen een overzicht:

NikeAdidasHummelPuma
Vanaf 5 stuks: € 239,00Vanaf 5 stuks: € 279,00Vanaf 5 stuks: € 249,00Vanaf 5 stuks: € 289,00
Vanaf 9 stuks: € 389,00Vanaf 9 stuks: € 489,00Vanaf 9 stuks: € 399,00Vanaf 9 stuks: € 489,00
Vanaf 13 stuks: € 539,00Vanaf 13 stuks: € 629,00Vanaf 13 stuks: € 559,00Vanaf 13 stuks: € 679,00

Ieder merk heeft dus eigen prijzen, waardoor er een scheiding ontstaat tussen de vier opties.

Bovendien is er een kans om korting te vergaren, maar daar kom ik straks op terug.

Een andere manier

Bovendien is er nog een manier waarbij de werkwijze anders is. Dat komt door het aanvragen van een offerte in plaats van je voorkeuren eerst samenstellen, de producten niet horen bij een wereldwijd sportmerk en dat je zelf een ontwerp moet aanleveren. Met andere woorden: je bepaalt wat voor shirt je wilt hebben, maakt daarvan een schets, foto of grafisch bestand en naar een aantal weken belt de bezorger drukt de bezorger op de bel om je bestelling te overhandigen.

Welke van de twee manieren lijkt je het aantrekkelijkst? Laat je mening achter in de reacties om andere lezers te helpen met een keuze maken.

Je hebt al een sponsor

Heb je toevallig al nagedacht over de sponsor voor je shirt?

Want er ligt een aantrekkelijk aanbod op je te wachten.

De ontwerpers willen je voetbalshirt sponsoren in ruil voor 40% korting. Dat betekent dat de naam en het logo een centrale plek krijgen.

De voor- en nadelen hiervan op een rijtje:

VoordelenNadelen
Korting (altijd handig 😉)Minder ruimte voor eigen inbreng
Niet te hoeven nadenken over wat daar komt te staanGebonden zijn aan een soort naam en logo van de sponsor
De show stelen met de sponsoring van een bedrijfReclame maken voor het bedrijf

Wat vind je van deze kortingsactie?

Voor welke sponsor kies je?
Voor welke sponsor kies je?

Een conclusie

Een veelzijdige manier om een voetbalshirt te ontwerpen, omdat je een merk aanklikt, het mooiste tenue, broekje en sokken zoekt en vervolgens samen met de makers het ontwerp tot stand brengt.

Daarnaast geven de makers aan dat ze je graag willen sponsoren, waardoor je korting krijgt.

En tot slot kunnen zowel volwassenen als kinderen een eigen voetbalhemd creëren.

Dus iedere voetballiefhebber kan in dit atelier een nieuw T-shirt tot stand brengen.

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

Voetbal is ons leven. We schrijven daardoor graag over ieder aspect van de sport om je te helpen jouw ideale aankoop te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *