Wie tegenwoordig een voetbalshirt wil kopen, ziet dat voetbalshirts behoorlijk prijzig zijn. Is het kopen dan nog wel waard en zijn er ook goedkopere alternatieven?
Inhoudsopgave
Wat je gaat leren
Wat er vooraf aan de verkoop van een shirt gaat, wat de verschillende shirts zijn en hoe je een goedkoper shirt kan vinden.
Pure liefde kent geen maximale prijs?
Ik verbaas me er altijd weer over: fans die aan het begin van het seizoen zowel het thuisshirt als het uitshirt van hun club kopen. Inclusief bedrukking is dat dik 110,00.
Aan de andere kant denk ik: wie ben ik om daar een mening over te hebben, het is toch mooi dat mensen zoveel liefde voor hun club voelen? Dat is ook zo. Toch vind ik het belangrijk dat je weet hoe het komt dat de prijs de afgelopen decennia ’s zijn gestegen en wat je er zelf aan kan doen om minder te betalen.
Weet dat alles business is
Elke radartje in de voetbalindustrie moet geld verdienen: de stoffenverkoper, de maker, het sportmerk en de club.
Als een voetbalshirt vervolgens 20,00 is, blijft er niet veel over voor alle partijen. Het is dan veel beter om 70 tot 90,00 te hanteren.
Hetzelfde shirt als waar de spelers in spelen
Ik heb het dan over de authentic shirts. Toegegeven: deze shirts zijn ook goed. Dankzij een hoge kwaliteit draag je een shirt meerdere jaren.
Daarnaast voelen deze voetbalshirts ook prettiger aan en ventileren ze beter. Het mag wat kosten, maar dan heb je ook wat.
Het enige nadeel hiervan is dat een club nooit een te lage prijs vraagt voor een shirt. Elke euro die ze verdienen, wordt weer geïnvesteerd in de selectie.
Extra toevoegingen kosten ook geld
Als je bijvoorbeeld een bedrukking voor je voetbalshirt wilt hebben, betaal je vaak 20,00 extra. Dit verhoogt de prijs ook alweer.
Maar het staat wel mooier en het is leuker. Wat doe jij, je shirt zo laten of laten bedrukken?
Prijsdalingen
Een shirt blijft nooit even duur. Dit komt door twee redenen; de vraag naar een voetbalshirt neemt af tijdens een seizoen en er komen nieuwe voetbalshirts aan voor het volgende seizoen.
Zo dalen de meeste voetbalshirts tijdens een seizoen van 90,00 naar 60,00 in prijs.
Wat zijn de alternatieven?
Je zou ook een voetbalshirt kunnen kopen bij Voetbalshirtskoning. Een voetbalshirt kost hier gemiddeld 24,95. En een bedrukking kost 15,00.
Dit zijn echter replica voetbalshirt, dat zijn voetbalshirts die lijken op het origineel.
Je ziet hieronder een authentic van Voetbalshop en een replica voetbalshirt van het Nederlands elftal.


De verschillen op het eerste oog zijn waarneembaar. Een replica shirt gaat ook minder lang mee, maar lang genoeg om er voldoende van te genieten.
Classic Football Shirts
Deze Engelse webshop verkoopt shirts van het voorgaande seizoenen. Dit zijn de shirts van het Nederlands elftal die Classic Football Shirts verkoopt.
De prijs voor een shirt loopt uiteen van 9,99 tot 399,00. Er zit voor iedereen wat bij. De kwaliteit is daarnaast ook hoog.
Dure prijzen: een nieuwe realiteit
Als je een voetbalshirt wilt kopen, moet je rekening houden met een dure prijs. Daar staat tegenover dat het een shirt is van een hoge kwaliteit.
Wil je meer leren over voetbalshirts? Volg dan mijn goede vriend Jerseypassion op YouTube. Of lees hier een interview met hem.
Samenvatting
Voetbalshirts zijn overal verschillend. Gelukkig kun je bij uiteenlopende webshops een shirt kopen voor verschillende prijzen.