Voetbaltenue Nike: heb je al gedacht aan deze shirts?

Voetbaltenue Nike: heb je al gedacht aan deze shirts?

Voetbaltenue Nike, het is de tweede naam als je denkt aan de topclubs uit bijvoorbeeld Engeland en Spanje. Maar er zijn meer clubs die in dat rijtje thuishoren. Welke teams kende je al?

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

Club América

De club heeft een van de mooiste logo’s ter wereld. Dat komt doordat een deel van de aarde een centrale plek heeft gekregen. Welk verhaal zou hierachter zitten? Je hebt in ieder geval wel gespreksstof als iemand vraagt: welke club is dat? Op een feestje. Bekijk in de onderstaande video het verhaal van de rivaliteit tussen Chivas & Club América.

SC Corinthians Paulista

We gaan van Mexico naar Brazilië, naar São Paulo om precies te zijn waarin 1910 spoormedewerkers een elftal begonnen. Nu meer dan 100 jaar later is de administratie uitgegroeid tot een erelijst van een topploeg.

Bovendien speelde het Nederlands elftal tijdens het WK 2014 twee wedstrijden in het stadion van Timão. Namelijk tegen Chili en Argentinië. Weet je nog welke spelers destijds het spelbeeld dicteerde?

Toen Corinthians 42 jaar bestond, nam de ploeg het op tegen het Zweedse Djurgårdens en AIK in meerdere wedstrijden. De perfecte kans voor ons om te genieten van beelden uit een andere voetbaltijd, maar met exact hetzelfde Braziliaanse embleem.

Lees ook: Mystery voetbalshirt: bestel bij de beste aanbieder

Spartak Moskou

Moskou is een van de grootste voetbalsteden van Europa, aangezien Spartak, CSKA en Dinamo en Lokomotiv Moskou regelmatig verschijnen in de internationale competities.

We focussen ons op de club met de vakbond als geestelijk vader. Bovendien heeft hebben de hoofdstedelingen de afgelopen jaren een Nederlands tintje gekregen met de komst van onder andere Jorrit Hendrix, Demy de Zeeuw en Guus Til. De altijd vrolijke Pruikie liet aan AZ TV  op een eerlijke manier zien wat voor leven hij leidt als speler van Spartak Moskou met een eigen chauffeur. Aan welk Duits stadion denk je bij de Otkrytieje Arena?

Voetbaltenue Nike: heb je al gedacht aan deze shirts?
Wil jij een keer naar Moskou toe?

Wolfsburg

Het bedrijf Volkswagen als sponsor van het groen-witte team. Daardoor konden bestuurders bouwen aan een elftal in de top van de Bundesliga. Met het kampioenschap van 2009 als gevolg aan de hand van het duo Grafite en Džeko. Het tweetal vond elkaar in een paar seconde. 12 seizoenen later hielp een spits uit Borne die Wölfe aan een nieuwe deelname in de Champions league. In de samenvatting van de wedstrijd tegen Union Berlin pakte Weghorst de rol op van een scherpschutter die altijd de aandacht had van de Berlijnse achterhoede.

Voetbaltenue Nike: heb je al gedacht aan deze shirts?
De hoofdsponsor van Wolfsburg

Zenit Sint-Petersburg

We gaan voor even terug naar Rusland voor de club in een stad waar je eens heen moet volgens de ervaringsdeskundigen.

Van 2012 tot 2016 speelde Hulk in het blauwe voetbaltenue Nike. Hierdoor veroverde de aanvaller de harten van teamgenoten en supporters. Dat komt door de uitstraling van een krachtig lichaam, waardoor tegenstanders een stapje achteruit deden. Hieruit ontstond de voetbalnaam gebaseerd op het figuur van Marvel. Toch waren zijn doelpunten, acties en juichstijl nog imposanter. En als laatste het slotakkoord van de kleine generaal in Sint-Petersburg, namelijk het binnenhalen van de UEFA- Cup in 2008.

Lees ook: Voetbalshirtskoning review: een uitstekende aanbieder is

Kaizer Chiefs

Spelend in het Soccer City, een plek met plaatsen voor ruim 80 duizend fans, doet Kaizer Chiefs ons denken aan een ploeg vol power, aangezien we tijdens de zoektocht naar informatie over het team uit Zuid-Afrika stuitte op deze beelden met strijd, passie en doelpunten.

De Glamour Boys bieden de kans om verliefd te worden op een club van het Afrikaanse continent. Dat betekent dat je eerst een wedstrijd kijkt, vervolgens verdiept in de selectie, daarna erover spreekt met je vrienden, ondertussen een voetbaltenue Nike met iconische logo besteld en als laatste een ticket boekt naar de thuisbasis in Johannesburg. Of heb je al een andere Afrikaanse club?

KRC Genk

De Belgische competitie telt talloze kleurrijke clubs en KRC Genk is er een daarvan. We keken naar het de route naar eindstrijd in de play-off, waarbij de supporters prachtige sfeeracties hadden voorbereid, de spelers hun plicht deden en de spanning steeg. Je bent voor ruim 5 minuten aanwezig in de kleedkamer, bij de warming-up, in het uitvak, de ontlading en de aanmoediging van de trainer. Daarnaast geeft de videoanalist een inkijkje in het analyseren van een tegenstander bijvoorbeeld. Welke Nederlandse trainer zag je praten tegen de spelers?

Galatasaray

Als je spreekt over passie in het voetbal moet je het Turkse niet vergeten te vermelden, omdat de fans tot het maximale gaan om hun club te ondersteunen. Kijk hiervoor deze documentaire over de Derby Galatasaray – Fenerbahçe. Een wedstrijd van het geluid afkomstig uit de duizenden aanwezigen.

Daarnaast hebben de Turkse supporters in meerdere landen, waardoor meerdere thuisvakken vol zitten met supporters van de uitploeg. Wat vind je daarvan?

Verder blijft de intense voetbalsfeer ook hangen bij oud-spelers. Zo verteld Wesley Sneijder in een interview over de wens om trainer te worden bij Cim Bom Bom. Daarom een wisselwerking van hem met de fans.

Hertha

Voetbal in Berlijn is bijzonder, omdat de stad meerdere teams telt met elk hun eigen identiteit. Denk hierbij aan een bepaald land vertegenwoordigen, terugvallen op de prestaties uit het DDR-tijdperk en een opmars maken in de prestaties. 

We raden aan om deze documentaire te kijken om de voetbalbeleving in de Duitse hoofdstad te begrijpen.

De grootste club daarvan is Hertha BSC. Die Alte Dame acteert al meerdere seizoenen op het hoogste niveau en zal de komende seizoenen ook resultaten gaan boeken in Europees verband. Met een Berlijns voetbaltenue Nike ben je dan alvast voorbereid op het grote feest.

Nigeria

Dit voetbaltenue Nike zien we steeds vaker opduiken in het straatbeeld. En daarvoor is een logische verklaring. De groenen en witte kleuren vertegenwoordigen de trots van de natie waarmee The Super Eagles resultaten boeken.

Wil je weten op welk shirt je precies moet letten? De bekende Engelse voetbalshirtwinkel Classic Football Shirts bespreekt de verschillen tussen de exemplaren meerdere jaargangen, de details, het prachtige ontwerp en de producten die daarbij horen, zoals een schoenen, trainingspakken, blouses en een poncho. Hierdoor lopen de jongste generaties met de kleuren van het land dagelijks over straat.

De vlag van Nigeria
De vlag van Nigeria

Welk elftal heeft je geïnspireerd?

Laat ons je helpen

Je wilt een voetbalshirt bestellen. Hiervoor schreven we een samenvatting, waarmee je de beste oplossing in een oogopslag hebt. Namelijk de Voetbalshop.

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

Voetbal is ons leven. We schrijven daardoor graag over ieder aspect van de sport om je te helpen jouw ideale aankoop te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *