Waar moet je op letten bij het kopen van voetbalschoenen?

de banner voor de blog waar moet je opletten bij het kopen van voetbalschoenen?

📝 Laatste update: 4-11-23

Als je weet waar je op moet letten, kun je de beste voetbalschoenen kopen voor jou. Let daarom hierop.

1: kies alleen voor de beste aankoop

Je gaat je voetbalschoenen vaak gebruiken, waardoor er slijtage optreedt. De slijtage gaat langzamer als je kiest voor de beste aankoop. Hiervoor betaal je een hogere prijs, maar op de langere termijn zul je juist geld besparen, omdat de voetbalschoenen goed blijven.

2: koop bij grote webshops

Er wordt vaak van grote webshops zoals Voetbalshop gezegd dat ze duur zijn. En wellicht zijn ze dat ook. Maar wat er dan niet wordt bij verteld is dat grotere webshops over een ruimer assortiment beschikken waarmee jij makkelijker de voetbalschoen vindt die het beste bij je past.

3: de juiste vorm voor jouw voeten

De meeste voeten zijn in te delen in twee categorie├źn: kleine voeten en grote voeten. En het is belangrijk om erachter te komen wat voor soort voet je hebt. Want je beweegt continu je voet in de voetbalschoen en als je voetbalschoen dan bijvoorbeeld te klein is, gaat dat knellen. Dit kun je voorkomen door in het filter brede of smalle voeten aan te vinken.

een jongen zit met blote voeten op eeb stapel boeken

Hoe kom ik erachter wat voor voeten ik heb?

Bekijk de voetbalschoenen die je eerder aanhad of kocht, zijn het voornamelijk brede of smalle voetbalschoenen? Zo heb je je antwoord.

4: een halve maat groter is waardevol

Zoals de omvang van je voeten belangrijk is, is maat van je voetbalschoenen nog belangrijker. Je wilt immers de ruimte hebben om te rennen in plaats van telkens moeten voelen dat je grote teen zeer doet.

Geloof me: dit bespaart een hoop gedoe.

5: pak je korting mee

Je moet nooit voor de allernieuwste schoenen gaan, omdat je dan de hoofdprijs betaalt en omdat er altijd afgeprijsde voetbalschoenen zijn te vinden. Voetbalshop heeft hier zelfs een speciale salespagina voor.

Bekijk de voetbalschoenen van alle winkels. Je ziet dat ze allemaal korting geven. Aan jou de taak om de prijzen met elkaar te vergelijken en de beste prijs te vinden.

Je kunt het beste Voetbalshop, Voetbaldirect, Decathlon en Plutosport bezoeken. Kies tijdens het bekijken van de prijzen een voetbalschoen uit die je wilt kopen. Vervolgens kun je via de zoekfunctie makkelijker de prijs achterhalen.

Tip: bij Voetbalshop krijg je 2,50 korting op je volgende aankoop

6: doe goed onderzoek

Het is belangrijk om niet over een nacht ijs te gaan. Je wilt namelijk de beste voetbalschoenen vinden. Daarvoor kun je bij veel winkels kijken, verschillende voetbalschoenen bekijken, maten naast elkaar leggen.

Kortom, je kunt heel veel doen om goed onderzoek te doen naar de beste voetbalschoenen voor je.

Als je dit immers doet, ben je helemaal tevreden, en hoef je niet nog eens de (online) winkels op te zoeken.

Dus:

  • Bekijk het aanbod van meerdere winkels
  • Laat je ogen vallen op verschillende voetbalschoenen
  • Stel vragen
  • Vergelijk voetbalschoenen met elkaar

Zo lukt het je om goed op te letten, en straks geen klachten te hebben aan je voeten.

7: bespaar niet

Je moet op voetbalschoenen niet besparen. Tuurlijk mag je ook kijken bij sales, of de prijzen lager zetten vanwege je budget.

Weet echter wel dat je iedere week op je voetbalschoenen moet lopen. Als deze niet optimaal zijn, krijg je blaren, en daar ben je helemaal niet blij.

Bovendien moet je dan weer terug naar de winkel om nieuwe voetbalschoenen te kopen, en ben je duurder uit.

Wil je toch minder uitgeven aan voetbalschoenen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We vertellen daarin namelijk wanneer er een actie bij een webshop is.

8: vergelijk de winkels met elkaar

Je moet uiteindelijk de voetbalschoenen kopen bij een winkel. En er zijn verschillende winkels, zoals Voetbalshop en Voetbaldirect.

We kunnen niet zeggen koop bij de een of bij de ander. Dat is voor iedereen verschillend namelijk. Tuurlijk verkoopt iedere winkels min of meer dezelfde voetbalschoenen. Toch zijn er ook verschillen, die ervoor zorgen dat je beter bij een winkel kunt kopen.

Het beste is om te zoeken naar het merk waarvan je voetbalschoenen wilt kopen, en vervolgens een winkel uit te kiezen.

Het is namelijk niet zo dat merk overal evenveel wordt verkocht.

9: weet hoe je de moet voetbalschoenen onderhouden

Sommige mensen onderhouden hun voetbalschoenen met militaire kunde, en sommige mensen doen maar wat.

Terwijl het altijd belangrijk is om de voetbalschoen goed te verzorgen. Daarvoor kun je verschillende dingen doen. Eerst moet je weten hoe je dit moet doen.

Je kunt je voetbalschoenen bijvoorbeeld inspuiten. Je moet dan echter wel weten hoe dit moet, en wanneer je dit niet moet doen.

Je kunt anders de voetbalschoenen beschadigen. Als je hier niets aan doet, slijten de voetbalschoenen sowieso. Weet dus van te voren hoe je de voetbalschoenen onderhoudt. Dat is per voetbalschoen verschillend.

via GIPHY

10: wacht niet te lang

Dit is een belangrijke tip die ik heb voor je, want je kunt wel heel veel lopen zoeken, en wikken en wegen. Je hebt daar echter niets aan als je zoekt naar voetbalschoenen. Je moet ook lekker voetballen, of dat geldt voor iemand anders.

En daarvoor zijn voetbalschoenen nodig. Dus als de prijs goed is, de maat juist is, kortom: je voelt dat dit de perfecte voetbalschoenen zijn, is het tijd om de voetbalschoenen te kopen.

Zo heb je er eerder plezier van, en hoef je ook niet meer na te denken of het de juiste aankoop is. 😉

11: Kijk naar de ondergrond

De ondergrond speelt ook een grote rol in het kopen van voetbalschoenen. Kunstgras is namelijk een andere grond dan gras – en daar zijn de voetbalschoenen ook naar. Als je voetbalschoenen wilt kopen voor gras kijk je naar FG, en als je voetbalschoenen wilt kopen voor kunstgras let je op AG.

12: Positie

Je positie zegt wat over je speelstijl. Bij iedere speelstijl hoort een soort schoen: aanvallers spelen over het algemeen graag op mercurial en verdedigers op Kaiser.

Je kunt bij Voetbalshop zien in de beschrijving welke posities het beste passen bij een voetbalschoen. Zo maak je het jezelf weer makkelijker.

13: Reviews

Reviews blijven een prachtige graadmeter of je een voetbalschoen moet kopen, of beter verder kan kijken.

Als de reviews niet staan bij een voetbalschoen moet je googelen op de productnaam + reviews, dan vind je verschillende reviews.

Samenvatting

Met een paar aandachtspunten heb je al je voetbalschoenen gekocht. Yeah. Overhaast het verkoopproces niet, omdat je voetbalschoenen koopt voor de lange termijn.

Hoe kan ik deze punten benutten?

Door bij een webshop het filter te gebruiken. Hiermee kun je je favorieten aanvinken en zie je alleen de schoenen die bij je passen. In een fysieke winkel kun je je wensen bespreken met een medewerker.

Ik heb nog geen idee wat ik wil, waar moet ik beginnen?

Gebruik de keuzehulp van Voetbalshop. Dit is een tool waarmee je uiteindelijk uitkomt bij de voetbalschoenen die ideaal voor je zijn.

Geldt dit ook voor goedkope voetbalschoenen?

Ja, dit geldt ook voor goedkope voetbalschoenen. Je hebt echter wel minder mogelijkheden met een kleiner aanbod. Maar je kunt ook de beste voetbalschoenen vinden die een goedkopere prijs hebben.

Andere kennisbank artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *