Voetbalreis Duitsland: zo reis je over de grens

Voetbalreis Duitsland: zo reis je over de grens

Je kunt gemakkelijk een voetbalreis naar Duitsland maken doordat je met de auto, vliegtuig of de trein eenvoudig een stadion bereikt. Je hebt alleen een voetbalreisbureau nodig om aan kaarten te komen. Want de stadions van de Duitse clubs waar je heen wilt zijn haast ieder weekend uitverkocht.

Voetbalreizen naar Duitsland zijn ook de goedkoopste

De prijs voor een voetbalreis wordt vaak bepaald op basis van afstand. Engeland is bijvoorbeeld moeilijker te bereiken waardoor de prijs omhoog gaat. Duitsland is daarentegen makkelijk te bereiken. Bovendien liggen de meeste clubs ook in Noordrijn-Westfalen, een deelstaat vlak over de grens waar veel clubs zijn.

De Duitse voetbalsfeer is fantastisch

Duitsland is nog een onderbelicht kindje in het voetbalreislandschap. De meeste voetbalfans dromen van Engeland of Barcelona en denken niet eens aan onze Oosterburen. Terwijl er iconische Duitse voetbalstadions zijn, denk aan Bayern München, Borussia Dortmund en Union Berlin. Stuk voor stuk clubs waar je eens moet zijn geweest. Check het verhaal van Union Berlin hier.

Toegankelijkheid

Waar clubs in de hele wereld de uitsupporters plaatst in een speciaal uitvak, zitten in Duitsland de supportersgroepen door elkaar heen. Op uitzondering van de harde kernen. Ik blijf dit een bijzonder gezicht vinden als ik kijk naar hoe het is geregeld in Nederland. Je moet meestal met een buscombi naar het andere stadion en wordt onder de begeleiding van de politie naar de ingang gebracht. Maar misschien hebben de Nederlandse voetbalfans het daar ook wel naar gemaakt.

In Duitsland zie je daarentegen de kleuren van de beide clubs gewoon door elkaar lopen, gezamenlijk een biertje drinken en samen op weg naar het stadion lopen. Zoals het hoort eigenlijk. Toch blijf ik het bijzonder vinden om het te zien.

Unieke stadions

Oké. Veel Duitse voetbalstadions veranderen langzaamaan in een soort standaard blokkendozen die naast een snelweg worden gebouwd. Maar er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld het Millerntor-Stadion. Een voetbalplek in St Pauli, de linkse buurt van Hamburg dat de plaatselijke club heeft geïnspireerd om deze waarden uit te dragen. Hierdoor is het een soort cultfenomeen geworden waar duizenden bij willen zijn. Gevolg: iedere weekend een uitverkocht huis. Zie dan nog maar aan een kaart te komen. 😉

Daarnaast zijn er nog andere prachtige stadions in Duitsland die het bezoeken waard zijn. Leer deze stadions hier kennen.

Het ideale weekendje weg

Duitse steden zijn een goede optie voor een weekendje weg. Iedere stad telt een bijzonder centrum, leuke winkels en heerlijke eetgelegenheden. Ik raad je hierdoor ook aan om een weekendje te boeken in plaats van een dag. Er valt immers zoveel te beleven. En een weekend is daarvoor eigenlijk te kort.

De mogelijkheden om een voetbalreis te maken naar Duitsland

Je hebt twee mogelijkheden: je laat alles regelen door een voetbalreisbureau of je koopt alleen het kaartje via het voetbalreisbureau.

Het voetbalreisbureau

Er zijn veel voetbalreisbureaus. Ik raad je aan om je volledige voetbalreis te regelen bij Voetbalreizen.com. Dit bedrijf heeft namelijk een jarenlange ervaring, telt talloze positieve reacties en je stelt gemakkelijk je voetbalreis er samen.

Daarvoor heb je keuze uit de eerste en tweede Bundesliga. Je kunt dan naar de clubs:

 • Borussia Dortmund
 • Bayern München
 • Hertha BSC
 • Union Berlin
 • 1. FC Koln
 • Werder Bremen
 • RB Leipzig
 • Wolfsburg

Voor de eerste Bundesliga.

En voor de tweede Bundesliga zijn er voornamelijk reisplannen beschikbaar voor Sankt Pauli.

Is het aanbod van andere voetbalreisbureaus niet groter?

Andere voetbalreisbureaus hebben natuurlijk een ander aanbod, maar veel verschilt het niet van elkaar. Wat wel een nadeel is van Voetbalreizen.com vergeleken met andere organisaties is dat je een relatief hoge prijs betaalt. Je hebt dan echter wel een volledig pakket te pakken om meteen op reis te kunnen.

Hoe regel ik een reis bij voetbalreizen.com?

Je volgt een stappenplan:

 1. Kies een club uit waar je heen wilt
 2. Selecteer de wedstrijd die je graag wilt bezoeken (als deze in het aanbod staat, kun je erheen)
 3. Je kiest een plek in het stadion en een hotel
 4. Daarna kun je je vlucht boeken
 5. En heb je kunt op reis

je ontvangt alle informatie in je mailbox

Hoeveel betaal ik bij Voetbalreizen.com?

Ik zei al eerder dat de prijs bij voetbalreizen.com hoger is dan bij andere organisaties. Je moet daarbij denken aan 500 zonder vlucht en 700 met vlucht. Dit lijkt een hoog bedrag, maar je moet daarbij wel rekening houden met het feit dat je dan verder niets hoeft te doen en een garantie hebt als een wedstrijd wordt afgelast of verschoven.

De andere manier: zelf regelen

De andere mogelijkheid om een voetbalreis te boeken naar Duitsland is door alleen je ticket te bestellen bij Voetbalticketshop. Voetbalticketshop is een bedrijf uit Volendam dat zag dat er veel vraag was naar losse voetbaltickets.

Voetbalticketshop biedt hierom kaarten voor verschillende Duitse clubs aan. En dit is een interessant rijtje met:

 • Bayern München
 • Borussia Dortmund
 • Hertha BSC
 • Schalke 04
 • Eintracht Frankfurt
 • Bayer Leverkusen
 • Werder Bremen
 • 1. FC Koln
 • Union Berlin
 • HSV
 • Sankt Pauli

Een kaartje bij Voetbalticketshop kost gemiddeld 99,00. Dit lijkt op het eerste gezicht goedkoop, maar daarbij moet je dan nog de kosten rekenen voor een overnachting en een eventuele vlucht. Je bent dan minimaal 500,00 kwijt. Al kun je natuurlijk wel kijken naar bijvoorbeeld een last minute vlucht.

Hoe kan ik een kaartje kopen bij Voetbalticketshop?

Het is heel makkelijk. Je kiest een wedstrijd uit waar je graag naar toe wilt, kiest daarbij of je wil zitten aan de korte of lange zijde. Dit scheelt vaak 20,00. En als laatste vink je het aantal kaarten aan en ontvang je de kaarten in je mailbox.

Voor welke optie moet ik kiezen?

Dit hangt af van je kennis van online je reis boeken en of je zin hebt om online onderzoek te doen naar een vlucht en hotel, ook al is dit vaak eenvoudig geregeld. Als je denkt: ik wil graag geld besparen voor mijn voetbalreis naar Duitsland, zeg ik: ga naar Voetbalticketshop en als je graag in een keer wilt boeken is het beter om te gaan naar voetbalreizen.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *