Moet je voetbalschoenen een maat groter kopen?

de banner voor de blog moet je voetbalschoenen een maat groter kopen

Dit is wel handig. Het wordt ook door de meeste voetbalwinkels aangeraden om voetbalschoenen een maat groter te kopen. Waarom is dat?

Je bent constant in beweging

Als je voetbalt sta je soms stil, maar in de meeste gevallen moet je ineens in actie komen om een bal te veroveren, de ruimte kleiner te maken een pass te geven of weg te sprinten met de bal. Als je dan een voetbalschoen hebt die precies jouw maat is, kun je voeten in de knel komen. Deze uitleg van een expert van Unisport helpt hierbij.

De meeste voetbalschoenen vallen klein

Kijk eens naar de Nike mercurial. Deze voetbalschoen is gemaakt van dunne materialen die naar binnen gaan staan en daardoor je weinig ruimte geven om je voeten te verplaatsen. Vandaar dat vooral spelers met kleine voeten deze voetbalschoenen dragen.

Deze trend geldt voor de meeste hedendaagse voetbalschoenen. Het is daarom slim om maat 43 te kopen als je maat 42 hebt. Zo geef je jezelf meer ruimte om te wennen aan de voetbalschoenen. Het loopt ook fijner.

Er zijn ook voetbalschoenen die breed vallen

Het is niet zo dat nu elke voetbalschoen klein valt, en dat je daardoor een maat groter moet kopen. Dit hangt ook af van het model. Er zijn immers ook voetbalschoenen die groot vallen. Zoals de Kaiser.

Je hoeft dus niet in alle gevallen een maat groter te nemen. Het hangt af van meerdere factoren. Kijk daarvoor ook naar de productomschrijving, de reviews en je eigen ervaringen.

De productomschrijving

Bij bijna elke voetbalschoen wordt beschreven wat de pasvorm is. Bijvoorbeeld smal. Hieruit kun je opmaken wat deze voetbalschoen doet voor jou. Smal betekent vaak dat de schoen wat krap zit. Dat is voor de een fijn, voor de ander wat pijnlijk. Maar, met een maat groter wordt de voetbalschoen al wat minder smal en fijner.

De reviews over een voetbalschoen

Een voordeel van het internet: mensen zetten een review online waarin ze beschrijven wat ze van een bepaalde voetbalschoen vinden. Dit is voor jou bruikbare informatie, want je weet of iemand wel of niet een maat groter had moeten nemen.

Het is wel belangrijk om een review niet volledig over te nemen. Het blijft een uniek geval. De voetbalschoen kan voor jou wel goed zitten. Zie het als een bruikbare mening en niet als een feit.

Jouw eigen ervaringen

Dit is de beste manier om erachter te komen of je volgende voetbalschoenen een maat groter moeten zijn.

Hoe zaten je vorige/huidige voetbalschoenen?

Als ze te krap zaten, is het slim om een volgende een maat groter te kopen om een grotere speling te hebben.

Als je nergens last van had, kun je gewoon je eigen maat aanhouden.

Als je nu nog twijfelt, kun je het beste een maat groter uitzoeken. Het kan namelijk nooit kwaad om meer ruimte te hebben in je voetbalschoenen. Als er te veel ruimte is, heb je altijd nog het recht om de voetbalschoenen te retourneren.

Meer uit onze kennisbank

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *