Wat zijn FG voetbalschoenen?

de banner voor de blog wat zijn fg voetbalschoenen?

FG staat voor Firm Ground. Dit is een onderkant die een betere grip heeft op natuurvelden doordat de noppen langer zijn.

FG voetbalschoenen zijn dus bedoeld voor spelers die vaak spelen op voetbalvelden waar het gras al een tijd niet meer is besproeid. 

Veilige keuze

De kenners van Unisport zeggen dat FG voetbalschoenen een veilige keuze is, omdat de noppen op een standaard wijze zijn gemaakt. Hierdoor heb je altijd de juiste grip en kun je makkelijk bewegen op het veld.

Het veld moet goed zijn 

Een vereiste voor FG voetbalschoenen is dat het gras goed genoeg moet zijn om je in af zetten. Als dit niet het geval is, kun je beter een ander soort voetbalschoen nemen. 

Iedere voetbalschoen is tegenwoordig gemaakt voor een bepaalde ondergrond, denk aan drassig gras, natuurgras en kunstgras.

Het is daardoor slim om te kijken naar de velden waarop je de komende tijd speelt en daarbij een slimme keuze te maken. Het zou natuurlijk zonde zijn als je meerdere paren moet kopen. Kortom, koop alleen FG voetbalschoenen als je bijna altijd speelt en traint op grasvelden. 

Wat is het verschil tussen FG en andere voetbalschoenen?

De onderkant. Als je bijvoorbeeld veel speelt op kunstgras velden heb je te maken met een andere ondergrond. Voor deze ondergrond moet je een voetbalschoen hebben die zich niet hoeft af te zetten in het gras maar zich makkelijk kan voortbewegen in de rubberen korrels.

De structuur van iedere voetbalschoen is bedoeld voor een bepaalde ondergrond. Daardoor helpt de voetbalschoen je beter of werkt je tegen. 

Het helpt bijvoorbeeld niet om FG voetbalschoenen te kopen en steeds op kunstgras te spelen. De langere noppen vinden dan geen steun in het kunstgras.

Hoe kom ik erachter of een voetbalschoen FG is?

Je komt daar makkelijk achter door de omschrijving van de voetbalschoen te lezen en te kijken voor welke ondergrond het bedoeld is. Vaak staat er wel bij dat het een FG voetbalschoen is.

Bovendien zijn de FG voetbalschoenen in de meerderheid. Van alle voetbalschoenen die Voetbalshop aanbiedt, is de meerderheid (378) een FG voetbalschoen. Tot deze categorie horen de beste voetbalschoenen. Zoals de Mercurial Superfly, Nike Phantom en Adidas X.

Je kunt een FG voetbalschoen ook herkennen door

Dat een voetbalschoen is gemaakt voor natuurgras. Natuurgras betekent immers dat een voetballer zich makkelijk kan verplaatsen in het gras. Dat is het doel van een FG voetbalschoen.

Vraag je af of je wel een FG voetbalschoen wilt kopen 

Ik ken geen amateurclub die geen kunstgrasvelden heeft. Dit betekent dat als je FG voetbalschoenen koopt, je voortdurend op een ondergrond moet spelen die je tegenwerkt. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Je loopt hiermee ook kans op blessures.

Ik denk dat het daarom beter is om voetbalschoenen te kopen die ook geschikt zijn voor kunstgras. 

De NOS schrijft namelijk dat er ruim 2.000 kunstgras velden liggen in Nederland, verspreid over alle voetbalclubs. Probeer dan maar eens nooit op kunstgras te spelen.

Al heeft The Kit Lab er een andere mening over.

Andere kennisbankartikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *