Mystery voetbalshirt: een complete uitleg over dit fenomeen

Mystery voetbalshirt: een complete uitleg over dit fenomeen

Als je een voetballiefhebber bent, kun je het niet ontgaan zijn dat een mystery voetbalshirt de nieuwe trend is. Ik leg je uit hoe dit concept werkt en waarom het ook iets voor jou is.

Wat is een mystery voetbalshirt?

Een mystery voetbalshirt is kortgezegd: een voetbalshirt bestellen zonder te weten van welke club je een shirt krijgt. Je opent vervolgens een doos en ziet dan pas van welke club er een shirt inzit.

via GIPHY

Wat is daar leuk aan?

Je weet niet wat voor voetbalshirt je gaat krijgen. Hierdoor blijft het tot het laatste moment spannend en is er daarna een soort van vreugde moment. Je hebt dan een shirt in je handen van een club waar je nog geen shirt van had, waar je meer over wil weten en meteen checkt hoe het staat tegenover de spiegel. Het is dus een hele leuke ervaring die elk voetballiefhebber eens moet meemaken. (, Vind ik)

Hoe zijn mystery voetbalshirts ontstaan?

Zoals met elke trend: iemand bedenkt iets, het blijkt vervolgens een succes te zijn en anderen nemen het over. Zo kreeg een fenomeen dat eerst alleen populair was in Engeland, ook in Nederland zijn uitwerking door de oprichting van verschillende bedrijven, zoals Mystery United, Mysteryvoetbalbox, mysteryshirt en devoetbaltempel. Dit is slechts een kleine opsomming.

Zijn mystery voetbalshirts een trend of een blijvertje?

Dat weet natuurlijk niemand. Wat ik wel zie, is dat veel voetballiefhebbers er ontzettend positief op reageren. Normaal bestel je alleen de shirts van je favoriete club(s), en nu krijg je een shirt van een club die eerst nog volkomen onbekend voor je was.

En ja: het valt nog te bezien of mensen een mystery voetbalshirt over 10 jaar nog steeds bestellen. De lol kan er ook vanaf zijn. Toch denk ik dat dit product nog steeds populairder wordt in de toekomst. Ik vertel straks waarom ik dit denk.

Hoe kan ik een mystery voetbalshirt bestellen?

Je koopt bij de meeste bedrijven een Mystery Box. Hierin zit het voetbalshirt van een onbekende club. Na je Mystery Box te hebben ontvangen, open je de doos en maak je kennis met het tenue dat een plekje krijgt in jouw collectie. Er zit daarbij feiten over de club zodat je meteen een beetje fan kunt worden van deze club. Bovendien hoef je alleen een bepaalde Mystery box aan te klikken, je maat door te geven, je adresgegevens in te voeren en te betalen om Mystery Box in huis te halen. Bovendien heb je het shirt dan vaak een dag later al in huis.

Hoeveel kost een Mystery Box?

Een Mystery Box kost gemiddeld 49,95. Hierbij zitten dan vaak geen verzendkosten.

Hoe goed is de kwaliteit?

Ik kan natuurlijk niet voor elk bedrijf spreken dat in deze markt opereert. Maar wat ik tot nu toe heb gezien is dat de shirts van een hoge kwaliteit zijn. Ze zijn namelijk officieel, authentiek en recent. Dus je ontvangt geen shirt van tientallen jaren geleden. Dan moet je een kijkje nemen bij de oude voetbalshirts.

Tip: lees eerst de reviews over een bedrijf voordat je een shirt bestelt. Ik schreef een review over het beste bedrijf: Mystery United.

Wat voor voetbalshirt kan ik krijgen?

Van voetbalclubs uit de hele wereld, denk hierbij aan een club uit Mexico, Spanje, Polen, Duitsland en Chili. Ken je een voetbalwinkel met een groter aanbod? 😉

En wat als ik een shirt krijg dat ik niet liever wil?

Je blijft natuurlijk fan van een club. Dat betekent dat je liever geen shirt ontvangt van de rivaal. Dit kun je aangeven bij de opmerkingen.

Zo zul je nooit woedend een Mystery Box openen.

Kan ik nog retourneren als ik niet tevreden ben?

Ja dat kan. Je kunt echter wel maar een keer een shirt retourneren. Het concept is natuurlijk dat je verrast wordt en een verrassing kan soms ook wel eens minder leuk uitpakken. Maak je geen zorgen: ik weet zeker dat het shirt dat je krijgt, bevalt.

Hoe reageerden anderen op een Mystery Box?

Het uitpakken van een Mystery Box is een ware hype geworden op YouTube. In Nederland is deze video van Matthy daarvan het bekendste voorbeeld.

Daarnaast vind ik deze reactie van dit kind echt geweldig, puurder worden de reacties niet meer.

Ik zou nog een paar redenen geven om waarom een Mystery Box populair blijft, dus bij deze:

Het is makkelijk

Waar je voor een normaal voetbalshirt eerst alle webshops af moet om te kijken of er geen beter alternatief is, welk shirt je het beste staat en welke bedrukking erop moet, heb je daar met een Mystery Box geen last van. Je hoeft alleen enkele gegevens in te vullen. En hoppa: de rest volgt vanzelf.

Het is voor iedereen

Iedereen kan een Mystery Box bestellen. Er zijn zelfs speciale varianten beschikbaar. Hiervoor zul je wel soms moeten zoeken.

Je leert nieuwe clubs kennen

Laat je voetbalkennis maar groeien. Je ontvangt namelijk een shirt dat je nog nooit eerder hebt gezien, je zegt de naam van de club hardop en googelt snel om te zien waar ze vandaan komen en hoe hun stadion heet. Daarna is het tijd om een foto te maken.

Door geen Mystery Box te bestellen, blijf je de shirts kopen van dezelfde teams. Kortom: een nieuwe manier.

Je breidt eenvoudig je verzameling uit

Elke voetbalfan heeft wel een verzameling hij trots op is. Deze verzameling kun je nog makkelijker aanvullen door een Mystery Box te kopen. Je hoeft dan immers geen onderzoek meer te doen of te onderhandelen over de prijs. Daarnaast kun je ook een abonnement afsluiten. Zo ontvang je iedere maand of kwartaal een tenue. Dit is een optie voor de pure purist.

De voor en nadelen van een Mystery Box kopen

 ✔️ Het is ontzettend leuk

✔️ Je leert nieuwe clubs kennen

✔️ Je krijgt een shirt dat je anders nooit had gekocht

❌ Het shirt kan tegenvallen

❌ Je moet er zelf achter komen bij welk bedrijf je het beste kunt bestellen

Hier moet je een mystery voetbalshirt bestellen

Ik heb gezocht naar het beste bedrijf om een mystery voetbalshirt te bestellen en dat is mijn ogen Mystery United. Omdat ze het beste aanbod hebben en ze jou ook zeker positief verrassen. Ze hebben tot slot ook veel verschillende Mystery Boxen. Dus je gaat sowieso slagen.

Groet, Jochem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *