Retro voetbalshirt Nederland: 10 shirts van het Nederlands elftal

Retro voetbalshirt Nederland: 10 shirts van het Nederlands elftal

Retro voetbalshirt Nederland, ik vroeg me af welke versies er te vinden zijn op het internet.

Na een bezoekje aan verschillende websites kwam ik uit bij een prachtige collectie.

In deze blog schrijf ik over 10 voetbalshirts uit dat rijtje zodat je jouw collectie kunt uitbreiden.

Er zijn verschillende jaren beschikbaar voor een retro voetbalshirt. Zoals het shirt uit 2005, een uittenue van het jaar 1998 en voetbalshirt met lange mouwen uit 97. De shirts hebben gemeen dat ze jaren geleden in de mode waren en daardoor een inspiratiebron zijn voor toekomstige ontwerpen van het Nederlands elftal.

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts Gebruik de code Voetbalanimal voor 10% korting. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

1985-88

Het voetbalshirt is afkomstig uit de jaren van Ruud Gullit en Hans van Breukelen. Je ziet een wedstrijd tussen Nederland en België waarin de Belgen als winnaars van het veld stapten tijdens avond met lange broeken en handschoenen als dresscode. Het is een ontwerp met witte strepen op de mouwen en het oude Adidaslogo samen met de Hollandse leeuw op de borst. Bovendien behoort dit voetbalshirt tot 1988 tot de kledingstukken van de selectie en is daarom een item met een gouden randje. Tot slot heeft het wapen van de KNVB een prachtige vorm.

Retro voetbalshirt Nederland van het seizoen 1992-94

We spoelen de tijdlijn vooruit naar 1992, het jaar van een uniek ontwerp. Want de verschillende symbolen doen denken aan meerdere voetballen. Verder heeft de kraag de Nederlandse driekleur als detail, lotto prijkt als shirtsponsor op de rechterborst en heeft de leeuw een ontwikkeling doorgemaakt ten opzichte van het vorige voetbalshirt. Ook bij dit shirt heb ik een video gevonden. Namelijk de 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Duitsland op EK 92. (Weet u nog welk land deze eindronde won) geniet van de schitterende goals van Frank Rijkaard, Rob Witschge en Dennis Bergkamp. Wat vond je de mooiste goal?

1994-95

Dezelfde opzet, maar ook met verschillen. Dat betekent lange mouwen, een verticaal leeuwenpatroon en de nationale kleuren vlak bij de handen. Hierdoor heb je keuze uit een shirt met korte of lange mouwen en ontwerp vol met leeuwen of voetballen. Verder is er een klein prijs maar dat mag geen naam hebben. Hieruit blijkt dat twee shirts van hetzelfde ontwerpen authentieke aspecten kunnen hebben.

 Koop je liever een voetbal met lange of korte mouwen?
Koop je liever een voetbal met lange of korte mouwen?

 Retro voetbalshirt Nederland uit het jaar: 1996

De Nederlandse vlag is zichtbaar in een rij op de mouwen en langs de kraag. Daarbij is een foto van juichende spelers het ontwerp van de voorkant van het voetbalshirt. Hierdoor kun je fantaseren over de wedstrijd waarin deze spelers een doelpunt maakten en wie je ziet. Daarom een vraag: het enige kenmerk van de groep is de achterkant van een shirt met rugnummer 8. Wie denk je dat deze speler is en wat voor doelpunt werd er gescoord? Laat het weten en verras me en de andere lezers.  Ik denk dat het Wim Jonk is.

1998 uitshirt

Een tenue met een zee blauwe kleur. De oranje kenmerken zitten in de strepen verwerkt op de randen. Het is de tweede huid van de generatie van Patrick Kluivert, Marc Overmars, de Boer en Edwin van de Sar. In de video zie je het blauwe uitshirt in actie tegen België.

Een wedstrijd waarin een Nederlander met rood van het veld afging. Maar dat is een feit voor de historieboeken. Al met al is het een away shirt dat doet denken aan het vele water wat ons land kenmerkt.

Retro voetbalshirt Nederland: 1998 thuisshirt

Het tweede shirt uit 1998. Daarin zie je zwarte strepen in meerdere vormen en een klassiek Nike teken op het shirt. Daarnaast zijn er twee diverse oranjekleuren te vinden: een lichtere aan de zijdes en een fellere op de voor en achterkant. Kortom, je hebt keuze uit de twee stijlen als je kiest voor het jaar van het WK in Frankrijk.

Voor welke van de twee zou je stemmen?

Shirt uit 2005

Nederland – Finland dat is het eerste dat opvalt aan dit item. Dat komt door de vlaggen van beide landen met de datum 8 juni 2005 recht bovenin. Daarbij is het shirt verzegelt met rugnummer en daarover heb ik een vraag: welke speler speelde destijds met het spitsennummer? Ook zitten er typeringen bij van een bepaalde periode, namelijk het 90 logootje van Nike bij het neklabel.

 Retro voetbalshirt Nederland: van het Ek uit 2000

Het EK in eigen land, wat weet je er nog van? Haal herinneringen op aan de hand van het shirt. Kijk daarvoor de video waarin de spelers het shirt dragen met zwarte karakteristieken. Want je kijkt naar prachtige combinaties en aanvallen van spelers die hun sporen hebben nagelaten bij internationale topclubs en pegel van Frank de Boer. En het is erg spannende wedstrijd. Ik zat te kijken op het puntje van m’n stoel. Welke toppers zag je bij de Franse tegenstander?

2006-08

Het WK in Duitsland als evenement waar de spelers dit shirt droegen in de wedstrijden tegen Argentinië, Ivoorkust en Servië en Montenegro. Robben, van Nistelrooy en van Persie scoorden in de stadions van de oosterburen. Het is opzet met een opvallend groen logo en het woord Nederland aan de onderkant van het shirt. Wat vond je de beste wedstrijd van dit toernooi?

Retro voetbalshirt Nederland: uit 1997

Als laatste een shirt met 3 kleuren. Dat betekent blauwe logo’s, klassieke oranjeondergrond en witte details. Bovendien wijkt de stijl van dit voetbalshirt af van andere shirts uit dit overzicht. Hoe zou je deze stijl omschrijven?

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts Gebruik de code Voetbalanimal voor 10% korting. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Praktische informatie

Een Engels bedrijf beheert deze collectie. Maar dat verandert voor je niet zoveel, omdat er ook een optie is om met euro’s te betalen. De verzending duurt 3 tot 7 werkdagen.

Met andere woorden, vergaap je aan de uiteenlopende categorieën voetbalshirts.

Meer lezen over voetbalshirts?

Jochem

Jochem

is een voetbalfanaat die jou wil helpen om je perfecte aankoop te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *