Waarom Ajax retro voetbalshirts kopen een uitstekend idee is

Waarom Ajax retro voetbalshirts kopen een uitstekend idee is

De retro voetbalshirts van Ajax vertellen een verhaal van prijzen, aantrekkelijk voetbal en grote namen. En deze tenues lijken ver weg, maar je kunt ze vandaag al kopen. Er is namelijk een bedrijf dat ze aanbiedt.

Waar kan ik Retro voetbalshirts van Ajax kopen?

Classic Football Shirts is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in retro voetbalshirts en verkoopt over de hele wereld. Heb jij even geluk als Nederlander. Bovendien zijn Ajax shirts erg in trek. Dat komt vooral door de goede prestaties van de afgelopen jaren onder Erik ten Hag.

Classic Football Shirts heeft nu deze Ajax shirts in huis:

De Ajax shirts van Classic Football Shirts

Het zijn onder andere de shirts van spelers waarvan we smulden toen ze speelden, denk hierbij aan Litmanen en Laudrup.

En waar kun je dit anders vinden als je googelt naar retro voetbalshirts van Ajax?

Ja oké: er zijn een paar webshops die zich volledig richten op de Amsterdamse club. En de meeste shirts hebben ook nog een handtekening. Dat moet je wel willen. Ik ben er persoonlijk niet zo’n fan van. Ik denk dat je op zoek bent naar een Ajax-shirt dat ook nog eens origineel is en makkelijk te is bestellen, toch?

Dan is Classic Football Shirts de ideale webshop. De recensies over het bedrijf vertellen waarom.

Goed. Jij wilt weten wat voor tenues er te bestellen zijn. Ik laat daarom 6 voorbeelden zien waardoor je alles weet en hopelijk geïnspireerd raakt.

De Meer

Ajax shirt over de meer Classic Football Shirts

Dit is een shirt uit het laatste seizoen dat Ajax speelde in stadion De Meer en ook al speelt Ajax al tientallen jaren in de Johan Cruijff Arena (voorheen de Amsterdam Arena) de echte grote successen werden geboekt in de Watergraafsmeer.

Zoals de zeges onder trainer Louis van Gaal, die Ajax leidde naar vele triomfen, de terugkeer van Johan Cruijff met een schitterend doelpunt tegen Haarlem en de stroom aan landstitels. Speciaal voor het naderende afscheid brachten de makers een speciaal embleem aan op het shirt tijdens het laatste seizoen in het stadion waarvan 1936 tot 1996 werd gespeeld. In het embleem staat: De Meer 1936, een verwijzing die de meeste Ajacieden-voetballiefhebbers nu wel vergeten zullen zijn. Het is al met al een echt collectorsitem.

Menno Pot verteld in de serie Sporen van Ajax alle bijzonderheden rondom de plek waar Rinus Michels de basis legde voor het moderne Ajax.

Tot slot, in het shirt staat ook de beeltenis van Stadion De Meer. Check de onderstaande afbeelding om je geheugen weer even op te frissen.

2003-2004

Ajax shirt uit 2003-2004 Classic Football Shirts

Een uittenue dat hoorde bij een succesvol seizoen. Ajax pakte namelijk in deze jaargang onder Ronald Koeman de titel, had een prachtige Europese campagne en werd gedragen door de latere ster Zlatan.

Op het eerste gezicht lijkt het een standaard voetbalshirt met een blauwe kleur, maar de kraag met een gele baan is een klein designpunt.

1996

Dat succes niet blijvend is, vertelt dit shirt. Louis van Gaal was bezig aan zijn laatste jaar, de toppers waren allemaal vertrokken naar het buitenland en de prestaties bleven uit: strandden in de halve finale van de Champions league en vierde worden in de eredivisie. Nu wil ik niet al te negatief zijn, want het shirt behoort in mijn ogen tot een van de mooiste retro voetbalshirts van Ajax. Ben je het met me eens? Laat het weten in de reacties? 😉

En het is ook helemaal geen gekke aankoop als je kijkt naar wie dit shirt droegen: Kluivert, De Boer en Jari Litmanen. Het was geen topjaar, maar de grote namen blijven voor altijd verbonden aan dit item.

1999-00

Ajax shirt uit 99-20 van Classic Football Shirts

Het spijt me, want ik kan met het huidige aanbod niet steeds een rooskleurig verhaal vertellen. Maar ik vind dat dat als supporter niet zoveel uitmaakt.

Het gaat erom dat je een voetbalshirt koopt dat speciaal is. En dat is dit shirt uit het seizoen 1999-2000. Het was sportief gezien een minder jaar met een zesde plek in de eredivisie, de laagste notering ooit van Ajax. Richard Knopper was dat seizoen de topscoorder met 15 doelpunten. Maar deze negatieve punten nemen niet weg dat het een prachtig shirt is met een unieke vormgeving. Bovendien zijn zulke voetbalshirts uit het begin van de 12ste eeuw nu al ruim verleden tijd.

1999 -2000

Ajaxshirt met van der Vaart van Classic Football Shirts

Sommige namen zijn veel waard op een voetbalshirt, dat geldt ook voor Rafael van der Vaart, de middenvelder begon bij Ajax om door te groeien naar een topper die furore maakte in Italië, Spanje en Engeland. Maar het begon allemaal bij Ajax waar hij zich ontplooide tot een vedette, aanvoerder en de maker van een van de legendarische doelpunten die zijn gemaakt in de klassieker. Als je nu niet weet waar ik het over heb, moet je deze video kijken.

Kluivert

Ajax shirt van Kluivert van Classic Football Shirts

Het laatste shirt waar ik het overga hebben, is gedragen door Kluivert. Hij scoorde de winnende treffer in de Champions league finale tegen AC Milaan.

Kluivert droeg dit shirt in zijn laatste jaar in Amsterdamse dienst en vertrok daarna naar de club die hij eerder pijn deed.

Het shirt is erg mooi doordat in het shirt een afbeelding is gemaakt dat wat weg heeft van een graffiti.

Het is dus een matchworn voetbalshirt, dus een speciaal shirt dat een kandidaat is om ingelijst te worden.

Dit moet je nog weten over Classic Football Shirts Je kunt bij Classic Football shirts niet

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *