Waarom Ajax retro voetbalshirts kopen een uitstekend idee is

Waarom Ajax retro voetbalshirts kopen een uitstekend idee is

Ajax retro voetbalshirts kopen, het is de kans voor de liefhebber om speciaal voetbaltenue van de Amsterdamse club binnen te halen. Laat je inspireren door een van deze 9 redenen.

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Een oud item

Als je de beelden van Ajax-wedstrijden, valt je de ontwikkeling van de shirts op. Dat betekent van een rood-wit ontwerp, naar een logo, met daarbij een sponsor en uittenues in verschillende kleuren. Kortom: de rij om retro Ajax shirts te kopen wordt continu aangevuld met exemplaren. Bekijk in de onderstaande video de verschillende voetbalshirts uit Amsterdam langs een lat van 22 jaar.

Herinneringen

Wellicht de beste reden om een stuk van de Ajax retro voetbalshirts te kopen. Je voelt namelijk weer de emoties van toen.

Hiervoor is het kenmerkende uitshirt waarin onder andere Frank de Boer, Edgar Davids en Clarence Seedorf de Champions League wonnen in 1995 het beste voorbeeld.

Want iedereen kan zich de winnende goal van Patrick Kluivert naar boven halen. Daarentegen zullen weinigen nog denken aan de huldiging een paar dagen later in de grachten en op de pleinen van de hoofdstad. En wat is er mooier dan als Ajacied te kijken naar feestende en blije mensen terwijl je het shirt van dat seizoen aanhebt?

Lees ook: Mystery voetbalshirt: bestel bij de beste aanbieder

Eigen Instagram account

Dankzij de opkomst van het internet liggen verzamelingen niet meer op een zolder in dozen, maar staan op de posts van een socialmedia-account.  

Dat betekent dat je ook hiervan gebruik kunt maken.

Met de volgende voordelen:

 • In contact komen met andere liefhebbers van voetbalshirts. Zoals matchwornshirt verzamelaar Tomsito Babete
 • Een netwerk opbouwen, waardoor je jouw collectie uitbreidt
 • Je creativiteit kunnen uiten in een video
 • Je volgers informeren door middel van statistieken
 • En foto delen bij het stadion op de wedstrijddag.

Voor welke reden zou je een account starten?

Wat voor account ga je maken?
Wat voor account ga je maken?

De samenstelling

De plekken op de Ajaxshirts werden de afgelopen seizoenen door verschillende bedrijven ingevuld. Denk hierbij aan TDK, Umbro en Adidas. Hierdoor ontstaan er meerdere tijdvakken. En dat maakt het eenvoudiger voor je om te zoeken naar het exemplaar waarvan je droomt. Bovendien sluit dat ook aan op ons advies.

Kies namelijk een seizoen uit. Zo filter je gemakkelijk op de site van webshops, scan je gerichter de nieuwsbrief van deze organisaties. Daarnaast kunnen verzamelaars je tippen. Kortom: droom over het allermooiste tenue en de voetbalwereld helpt je verder. Paulo Coelho zei daarover het volgende:

Als je iets wilt, spant de hele wereld samen om je daarbij te helpen.

Paulo Coelho

Voormalige spelers

Op meerdere planken liggen gedragen wedstrijdshirts. Anders gezegd: matchworn shirts.

Deze items vertellen de verhalen over een goal in de slotseconde, het fantastische samenspel en het geluk van de supporters.

Waar denk je aan bij een naam op een Ajax shirt? De prachtige solo van Zlatan Ibrahimović, het laatste doelpunt in stadion De Meer, de weg naar Europa leaguefinale in 2016 of gewoon het arbeidsethos van een speler? Voor iedere wens is een mogelijkheid tegenwoordig, aangezien de vraag om Ajax retro voetbalshirts te kopen steeds groter wordt.

 Je moet alleen nog even geduld hebben. 😉

Aan welke Ajaxspeler denk je?
Aan welke Ajaxspeler denk je?

In 2021 kreeg de roep van de supporters voor een terugkeer van het oude logo op het Ajaxtenue gehoor, door in de thuiswedstrijden ermee te spelen.

Daardoor komt de lange lijst van successen die in 1991 stopte weer terug. Toch blijft de periode van het oude logo altijd uniek. Dat komt door de grote namen die ermee op de borst liepen, zoals Piet Keizer, Sjaak Swart, Barry Hulshof, Klaas Nuninga en Rinus Michels. Dankzij hun prestaties kent iedereen ter wereld de Godenzonen

Van welk logo ben je een voorstander?

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Voor de toekomst

Toekomstige generaties Ajaxfans zullen zoeken naar de aanwijzingen van Rinus Michels op het schoolbord, de filosofie van Johan Cruijff, de kunst van Dennis Bergkamp, de toewijding van Jari Litmanen, de liefde voor de club en de stad van Jan Vertonghen, de trainingen van Bobby Haarms, de wedstrijden in de Europese competities, de cultuur gecreëerd door de supporters, de verhalen over de historie van Menno Pot, de tegenslagen, de ontslagen trainers, de spelers met een gave zoals Hakim Ziyech en het hok van Sjaak Wolfs. Hoe fantastisch is het dan om daarbij een shirt uit die tijd te hebben?

Aan de muur

Een Ajaxshirt inlijsten, het is een veel ingetoetste zin in de zoekmachines. Gelukkig hoef je niet ver te googelen voor deze vraag.

 Want we schrijven regelmatig over de mogelijkheden voor een voetbalshirt inlijsten.

Dus heb je Ajax-artikel klaarliggen om ingelijst te worden, volg dan deze stappen:

 • Kies of je zelf het shirt wilt inlijsten of het proces uitbesteed
 • Kijk naar de beste afmetingen en kleuren daarvoor
 • Druk op bestellen en geniet

Wil je hierover meer weten?

We leggen de verschillen van de twee opties uit in deze blog.

Welk Ajaxtenue ga je inlijsten?
Welk Ajaxtenue ga je inlijsten?

De buitenkansjes

Ten slotte willen we afsluiten met de kans op een gedragen exemplaar van bijvoorbeeld Mido, Michael Laudrup, Dusan Tadic, Rafael van der Vaart en Patrick Kluivert.

Vroeger keek je naar de kunsten van deze godenzonen, maar nu kun je hun shirt zelf aandoen.

Mooier bestaat er toch niet?

Naast het kopen van Ajax retro voetbalshirts zijn er ook deze voetbalartikelen beschikbaar:

 • Keepersshirt
 • Trainingsjack
 • Winterjas
 • Champions League badge
 • Trui
 • Broek
 • Sjaal
 • Poster
 • Sokken

Al met al is er voor iedere wens een artikel beschikbaar. Neem dus de tijd om rond te speuren.

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Verder lezen?

Over Voetbalanimal

Over Voetbalanimal

Voetbal is ons leven. We schrijven daardoor graag over ieder aspect van de sport om je te helpen jouw ideale aankoop te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.