Je nieuwe voetbalschoenen kiezen in 10 stappen 

een banner voor de blog over voetbalschoenen kiezen

Het is lastig om je nieuwe voetbalschoenen uit te kiezen. Gebruik deze 10 stappen om sneller uit te komen bij het beste exemplaar voor jou.

Hoe ga ik mijn nieuwe voetbalschoenen kiezen?

Je gaat je nieuwe voetbalschoenen kiezen door opties af te strepen. Je kunt het vergelijken met daten: je vinkt net zolang opties af totdat er een overblijft die helemaal bij je past. Je kunt na de laatste stap de voetbalschoenen bestellen bij Voetbalshop. We gaan dus meteen voor het echie.

Stap 1: kom erachter waar je voorkeuren liggen door de keuzehulp

Als je al weet waar je voorkeuren liggen, kun je verder naar de volgende stap. Maar ik denk dat je nog weinig beeld bij je ideale voetbalschoenen hebt. Start daarom eerst met de keuzehulp. Dit is een systeem waarbij je door vragen te beantwoorden erachter komt waar je voorkeur voor voetbalschoenen ligt. De wereld van voetbalschoenen is groot – het is daardoor handig om te weten welke voetbalschoenen je het meeste liggen. Je doorloopt namelijk als je de keuzehulp maakt verschillende vragen (van positie tot de ondergrond waarop je speelt) waardoor je in een keer weet: dit kan goed bij me passen. Daarbij moet je ook niet je helemaal vastbinden op het oordeel van dit systeem. Zie het als een inspiratiebron.

Stap 2: bekijk de voetbalschoenen die uit de keuzehulp rollen 

Het systeem geeft je een aantal suggesties. Nu is het aan jou om te kijken of deze voetbalschoenen bij je passen. Kijk naar de kleur, de prijs, het model en of je jezelf erop ziet spelen. Het hele plaatje moet kloppen, anders doe je het natuurlijk niet. 

Als de voetbalschoenen uit de keuzehulp niet de ideale voetbalschoenen zijn, hoef je ze niet meteen te verwijderen. Ze kunnen immers toch nog later als back-up worden gebruikt.

Wat je ook kunt doen, is de proef op de som nemen en deze voetbalschoenen gewoon bestellen. Het blijft een zoektocht. Daarna kun je ze nog altijd gratis retourneren. 

wie weet, heb je hierdoor binnen 5 minuten de perfecte match te pakken waardoor voetbalschoenen uitkiezen doodeenvoudig bleek.

Stap 3: laat je informeren door experts 

Op YouTube vertellen verschillende experts voor de camera welke voetbalschoenen je wel of en niet moet kopen. 

Dit is uiteraard hun ervaring. Ze hebben een andere ervaring. Dit neemt niet weg dat je naar hun mening kunt luisteren. 

Omdat ze een voetbalschoen aantrekken en ermee voetballen: de beste manier om erachter te komen of een voetbalschoen wel of niet geschikt is.

Deze YouTube kanalen zijn aanraders:

Waar je vroeger alleen kon luisteren naar de mening van de verkoper in de winkel, is er tegenwoordig een heel scala aan expertise waar je uit kunt kiezen. 

Soccer Reviews For You heeft voornamelijk reviews over veel voetbalschoenen. Hierdoor kun je na het uitzoeken van een voetbalschoenen luisteren naar zijn mening om je definitieve keuze te maken. 

Unisport is een sportwinkel dat ook goede en leerzame content maakt

Stap 4; Bepaal je prijs 

Iedereen wil een ander bedrag uitgeven aan voetbalschoenen. Spreek een maximale prijs af en bekijk wat voor voetbalschoenen eruit komen. 

Tip: ga nooit voor de allergoedkoopste prijs. Duurdere voetbalschoenen zijn namelijk gemaakt van een hogere kwaliteit dan goedkope alternatieven. 

Elke voetbalschoen bij Voetbalshop is van een hoge kwaliteit, maar de duurdere gaan net iets langer mee. Ze geven je meer waar voor je geld.

Ik zou de prijs minimaal zetten op 70,00, omdat je voor deze prijs sowieso een goede voetbalschoen koopt. 

Wil je liever voetbalschoenen kopen voor een lagere prijs? lees onze blog over goedkope voetbalschoenen. 

Wat krijg ik voor 70,00?

Een scala aan kwalitatieve voetbalschoenen. Bekijk de video om te zien wat er mogelijk is voor deze prijs.

Wat is de laagste prijs bij Voetbalshop?

19,00. Dit zijn wel alleen maar voetbalschoenen voor kinderen. Andere lage prijzen vind je bij op de sales pagina. 

Tip; verdiep je in de verschillende prijzen 

Een serie aan voetbalschoenen kent verschillende prijzen, bijvoorbeeld de Mercurial. Deze voetbalschoen wordt al talloze jaren uitgebracht. De eerdere exemplaren zijn goedkoper dan de schoenen die recent zijn verschenen. Kijk dus iets verder en je komt veel voetbalschoenen tegen die goedkoper en onbekender zijn. 

Kortom: onderzoek ook andere mogelijkheden om de perfecte voetbalschoenen te kiezen. Ik vond bijvoorbeeld een zwarte Mercurial bij Voetbalshop voor 34,00.

Stap 5: Koop de voetbalschoen waar je ogen opvallen 

We kunnen het ook anders aanpakken. Koop de voetbalschoen waar je het eerst naar kijkt en van denkt: deze zou het wel kunnen worden. 

Waarom zou ik dit doen?

We maken het onszelf vaak te moeilijk als we een product willen kopen. We gaan alle schoenen met elkaar vergelijken, we wikken en wegen te lang waardoor we uiteindelijk de beslissing uitstellen. Iedereen kent wel zo’n voorval uit eigen ervaring.

Dit gebeurt waarschijnlijk ook als je voetbalschoenen kiest, er valt immers zoveel te kiezen, dat je keuzestress krijgt. Doe eens radicaal wat anders en bestel de voetbalschoenen waar je blik als eerste naar uitgaat. Klik nog wel even de juiste maat aan. En; wat kan er gebeuren in het ergste geval? Dat ze niet mooi zijn of lekker zitten?

Retourneren is zo gedaan.  Grote kans dat ze als gegoten zitten. 

Stap 6: kies voor duurzame voetbalschoenen 

Het is heel slim om voor duurzame voetbalschoenen te kiezen: ze gaan langer mee, je keuze heeft daardoor goed uitgepakt.

Wat nog belangrijker is, is dat je een positieve bijdrage levert aan de wereld. Dit klinkt wat filosofisch, het is echt zo: 

Er wordt veel energie en brandstof gebruikt voordat een voetbalschoen uiteindelijk in de online winkel ligt.

Duurzame voetbalschoenen zijn trouwens ook geen tweederangs voetbalschoenen. Het zijn voetbalschoenen waar op het eerste oog niets aan valt te zien. Kijk maar.

een overzicht van de duurzame voetbalschoenen van Voetbalshop

Als je niet zo van de duurzaamheid bent, wil ik graag weten in de reacties waarom je een andere keuze maakt.

Stap 7: laat je verrassen door de kleuren 

Elke voetbalschoen bestaat uit zoveel kleuren dat er voor elke smaak iets is. Je kunt ook gaan zoeken op kleur. Selecteer bijvoorbeeld de blauwe kleur aan en krijg een specifiek aanbod te zien.

Dit geldt ook voor deze kleuren. 

de kleuren die je bij voetbalshop voor de voetbalschoenen kunt krijgen

Als je gewoon zwart je favoriet is, heb je keuze; bijna elke voetbalschoen heeft ook een zwarte variant.

Waarom is kleur belangrijk?

Vroeger kon je alleen kiezen uit een zwart-witte voetbalschoen. Tegenwoordig is een voetbalschoen zo rijk aan kleurenvariaties, dat ik vind dat je moet kijken bij de andere kleuren. Dit doe je door op een voetbalschoen te klikken.

Worden voetbalschoenen ook duurder door een bepaalde kleur?

Een voetbalschoen wordt nooit duurder, omdat het van een bepaalde kleur is. De prijzen blijven altijd gelijk.

Kan ik er een kleur oplaten spuiten?

Dit is niet mogelijk. Het materiaal waarvan een voetbalschoen is gemaakt is hier niet bestand tegen. 

Stap 8: ken je voeten 

Net zoals in normale schoenen is de vorm van je voeten belangrijk voor het soort schoen dat je kiest. Als je een verkeerde keuze maakt, zitten je voeten te wijdt of te krap in je schoen. Beide is niet prettig. Je kunt kiezen uit smalle, brede of normale voeten. 

Kijk naar je voeten en bepaal wat voor voeten je hebt. Het maakt het kiezen van voetbalschoenen eenvoudiger.

Veel voetballers lopen rond op normale voeten, een minderheid of smalle of brede voeten. Vind je het lastig om te bepalen welke je hebt? Laat je helpen door deze blog.

Waarom moet ik me hierin verdiepen?

Omdat de juiste voetbalschoenen het verschil maken. Als je een aanvaller bent met smalle voeten helpt het om voetbalschoenen voor smalle voeten te dragen om beter weg te draaien of te sprinten. Alle kleine beetjes helpen om nog beter te spelen.

Stap 9: pak de juiste maat

Altijd onthouden: voetbalschoenen vallen klein. Koop een grotere maat om er zeker van te zijn dat je geen knellende tenen voelt. 

Er zijn ook halve maten groter, deze zijn perfect voor extra speling. Vergeet niet dat een voet constant in beweging is in de schoen, hierdoor is ruimte een vereiste. 

Stap 10: verzorg je voetbalschoenen 

Deze stap voer je uit nadat de schoen al binnen is. Met verzorgen, bedoel ik water over je voetbalschoenen doen, het zand aan de onderkant eruit kloppen en rustig uitdoen en niet smijten door de kleedkamer. Dit wordt veel gedaan.

Samenvatting 

Nog een keer de stappen op een rij.

  1. kom erachter waar je voorkeuren liggen door de keuzehulp
  2. bekijk de voetbalschoenen die uit de keuzehulp rollen
  3. laat je informeren door experts
  4. bepaal je prijs
  5. Koop de voetbalschoen waar je ogen opvallen
  6. kies voor duurzame voetbalschoenen
  7. laat je verrassen door de kleuren 
  8. ken je voeten
  9. Pak de juiste maat 
  10. Verzorg je voetbalschoenen 

Zijn er speciale voetbalschoenen voor kunstgras?

Die zijn er zeker. Je klikt ze aan om vervolgens de voetbalschoenen te zien die speciaal zijn gemaakt voor kunstgras.

Kan ik ook voetbalschoenen kopen voor mijn positie?

Dat kan. Alleen is positie niet heilig makend. Niet elke verdediger speelt bijvoorbeeld ook verdedigend. De keuzehulp helpt je hiermee.

Zijn de beste schoenen altijd een goede keuze?

Nee, want de beste voetbalschoenen kunnen voor de een heel goed uitpakken en voor de ander waardeloos. Onderzoek dus grondig of een voetbalschoen ook bij jou past. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *