Hoe duur is een voetbalreis?

de banner voor de blog hoe duur is een voetbasreis

Je kunt een voetbalreis opdelen in twee categorieën: alleen het kaartje kopen en de reis zelf regelen of alles laten regelen door een voetbalreisbureau.

Een voetbalreis laten regelen door een voetbalreisbureau is altijd duurder. Dit kost minimaal 300 euro. Je hebt dan een complete voetbalreis die je in een paar minuten hebt geregeld (lees: vlucht, overnachting en plekken naast elkaar)

Als je alles wilt laten regelen door een voetbalreisbureau, moet je een keuze maken tussen een paar grote spelers, zoals:

  • P1 Travel
  • Voetbalreizen.com
  • Voetbalreizenxl
  • Number-1-voetbalreizen

Deze bovenstaande aanbieders hebben allemaal een goed en uniek aanbod. Toch raad ik je aan om een voetbalreis uit te besteden bij Number 1 voetbalreizen, omdat ze het beste aanbod en de laagste prijzen hebben.

Als je ervoor kiest om een voetbalreis te laten regelen door een voetbalreisbureau heb je keuze uit verschillende pakketten, want je kunt dicht op het veld zitten of hoog in het stadion.

Ga er dus vanuit dat je minimaal 300,00 betaalt voor een voetbalreis inclusief vlucht en hotel. Hiervoor hoef je alleen naar het vliegveld te gaan, aangezien je alle informatie op de mail krijgt.

Lees deze blog om meer te weten te komen over de bekendste voetbalreisbureaus

Wat zijn de verschillen?

De verschillen zijn vaak een paar honderd euro. Dit heeft ermee te maken dat een voetbalreis kopen of regelen via een derde partij een stuk duurder is.

Daarbij is er ook een verschil in wat jezelf moet regelen: als je besluit om zelf kaarten te kopen, een vliegtuig te boeken en een hotel uit te zoeken, kost je het minder dan als je een complete voetbalreis koopt bijvoorbeeld, aan de andere kant ben je wel meer uren kwijt. Kortom: het is het een of het andere.

Welke keuzes moet ik maken?

Je moet eigenlijk niet kijken naar de kosten van een voetbalreis. Je moet kijken naar wat jij wilt. Dat betekent kiezen uit een aangeboden voetbalreis, waarbij je er zelf een samenstelt, of het internet gebruiken en zelf aan te kopen.

Je moet kijken naar wat je het liefste wil; zelf een voetbalreis regelen, maar met veel uitzoekwerk, of een voetbalreis kopen die wordt aangeboden door anderen. Vaak heb je wel een voorkeur voor een van de twee. Het is dan het beste om dan je gevoel te volgen.

Wat is het beste voor beginners en gevorderden?

Beginners kunnen het beste een voetbalreis boeken bij een bureau omdat ze nog niet weten hoe de hazen lopen in de voetbalwereld.

Mensen met meer ervaring kunnen ook goed zelf op zoek gaan naar tickets. Een vlucht en hotel is zo geboekt.

Een kleine tip: vergroot je netwerk door contacten aan te leggen met locals. Ze kunnen je helpen aan tickets namelijk.

Dan is er nog een tweede optie

En dat is alleen een voetbalkaartje kopen bij een voetbalreisbureau en de rest zelf regelen. Een van de weinige voetbalreisbureaus die losse voetbalkaartjes aanbiedt, is Voetbalticketshop. Ze bieden kaartjes aan van zowel internationale als nationale clubs.

Je betaalt gemiddeld 99,00 voor een kaartje bij Voetbalticketshop. Je moet daarnaast zelf de vlucht en hotel regelen waardoor de minimale prijs ook ongeveer rond de 300,00 is.

Daarbij wil ik zeggen dat je bij beide opties naar iedere grote competitie kunt en dat velen voetballiefhebbers ieder weekend op reis gaan dankzij de hulp van een voetbalreisbureau.

Kies dus ook voor een voetbalreisbureau voor een schitterende voetbalreis.

Is de prijs het waard?

De prijs is het helemaal waard, omdat je niet zo vaak zo’n voetbalreis maakt. Daarbij heb je ook een geweldig hotel en plaats in het stadion.

Kortom, je moet denken wat een voetbalreis oplevert in mooie herinneringen, beleving en spelniveau, en niet alleen denken dat de prijs te duur is. Ik verzeker je dat je op de terugreis niet aan de prijs denkt, maar aan de prachtige ervaring.

De prijs is dus bijzaak en niet de hoofdzaak.

via GIPHY

Waaruit bestaat de prijs?

De prijs van een voetbalreis bestaat in de meeste gevallen uit een wedstrijdticket, een hotel en een vliegreis.

Deze drie maken samen de totaalprijs.

Als je besluit om een voetbalreis te maken, moet je met deze drie rekening houden. Je kunt niet naar Spanje bijvoorbeeld zonder een vliegticket. Deze moet je kopen.

Houdt daar dus rekening mee als je gaat boeken. Niet dat je denkt na het zien van een prijs – dit ga ik betalen. In de meeste gevallen betaal je meer.

een quote over een voetbalreis

Waarom betaal ik meer?

Omdat je op de website van een voetbalreisbureau je eigen voetbalreis samenstelt. Het is dus niet zo dat je een voetbalreis aanklikt, en alles is geregeld. Jij moet zelf nog een plek uitzoeken in het stadion, bepalen in welk stadion je slaapt en het vervoer uitzoeken.

Hierdoor kun je uitkomen op een prijs die bijvoorbeeld 100,00 hoger is dan op een website stond. Dit is normaal, omdat je een voetbalreis maakt naar je eigen smaak. Daardoor is de prijs ook anders.

Zie het als een voordeel: je mag zelf invullen hoe jouw voetbalreis eruit ziet. 😊

Zijn de prijzen gelijk voor elke club?

Een voetbalreis voor bijvoorbeeld Barcelona is duurder dan een voetbalreis voor Freiburg. Echter zijn de prijzen per club wel ongeveer gelijk.

Zo weet je meteen wat ongeveer je gaat betalen als je zoekt naar informatie. Soms kan het zijn dat een grote wedstrijd, denk aan Liverpool – Manchester United duurder is vanwege het affiche.

Waardoor worden de prijzen lager?

Als een voetbalreis bij een voetbalreisbureau’s niet wordt verkocht, of er is weinig animo voor gaat de prijs omlaag.

Zo betaal je ook minder. Kijk daarvoor bij de aanbiedingen.

Maar in de regel vind je niet zoveel aanbiedingen en betaal je altijd de volle prijs.

Waarom is een voetbalreis zo duur?

Dit heeft verschillende redenen. De eerste is inflatie, waar de hele wereld mee te maken heeft. Het maakt niet uit wat voor reis je gaat maken, onderweg kom je kosten tegen die hoger uitvallen. Daarnaast kost reizen geld.

Iedereen die op vakantie gaat, weet dat hij ook moet betalen voor het eten en drinken, souvenirs en het ontbijt in het hotel.

Als laatste is een voetbalreis een som van verschillende kosten. Lees: een vliegreis – hotel en tickets. Ook al ga je maar voor een paar dagen, de kosten kunnen hoog oplopen.

Wat zijn de ticketprijzen?

Je betaalt voor een ticket van een grotere club, neem Barcelona gemiddeld 80,00. Hoe minder groot de club is, dus als deze geen Champions League speelt, hoe goedkoper de prijzen.

Hoeveel kost een hotel en vliegreis?

We nemen voor deze prijsbepaling het gemiddelde van een grote stad. De gemiddelde prijs is daar is 65,00 per nacht. Als je dat keer 2 doet, betaal je 130,00.

Een retourvlucht kost minimaal 134. In totaal ben je 345 kwijt voor een voetbalreis. Verder zijn er nog meer kosten.

Je wilt ook wat ergens eten, een stadiontour volgen (kost gemiddeld 18,00) en wat kopen in de fanshop. Kortom: de kosten zullen nog omhoog gaan.

Moet ik een verzekering afsluiten?

Het is aan te raden om een reisverzekering af te sluiten die kortdurend is. Hiermee heb je dan de garantie om bijvoorbeeld je geld terug te krijgen.

Het is dus niet verplicht.

Het is toch goedkoper om zelf alles te regelen?

Het is zeker goedkoper om alles zelf te regelen. Zo hoef je ook geen tarief aan een voetbalreisbureau te betalen. Ze moeten natuurlijk ook winst maken.

Echter is het niet een, twee, drie gelukt om zelf een voetbalreis te boeken. Je moet aan kaarten zien te komen voor de wedstrijd. Een voetbalreisbureau weet hoe je kunt komen aan de tickets. Dit scheelt jou veel research.

En: alles is in een keer gedaan. Je hoeft niet meer verder te zoeken, of ergens over na te denken. Je hebt in een keer alles afgevinkt.

Dan kun je al je tijd besteden aan het maken van mooie herinneringen.

Samenvatting

Samengevat: een voetbalreis is niet goedkoop. Dit had je waarschijnlijk verwacht. Het is aan jou om een keuze te maken tussen een complete voetbalreis of losse tickets.

Waarvoor kan ik het beste kiezen?

Ik denk dat een complete voetbalreis boeken het beste is, dan regelt het voetbalreisbureau alles. Je betaalt dan wel de hoogste prijs.

Hoe kan ik het zo goedkoopst mogelijk een voetbalreis boeken?

Door een wedstrijd te boeken van twee kleinere clubs die tegen elkaar spelen of tegen een grotere club. Dit moet je ook regelen zonder de tussenkomst van andere bedrijven.

Hoe snel is een voetbalreis geboekt?

Binnen een uur. Iedere voetbalreisbureau heeft immers een vooropgezet systeem.

Andere kennisbank artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *