Retro voetbalshirt Duitsland: 10 shirts van die Mannschaft

Retro voetbalshirt Duitsland: 10 shirts van die Mannschaft

Retro voetbalshirt Duitsland heeft rijke voetbalgeschiedenis. Ik ging op zoek naar een tiental pareltjes en in deze blog lees je over de iconische items van verschillende generaties.

Retro voetbalshirt Duitsland: van het seizoen 1984-85

Een groen shirt uit met strepen in verschillende richtingen. Dat betekent witte strepen als toevoeging op de mouwen en de voorkant. Daarbij vertellen het bondsembleem en het Adidaslogo de dresscode van dit tijdperk. Bovendien droegen de spelers uit West-Duitsland dit uitshirt tijdens het Ek van 1984 in de wedstrijden tegen Spanje en Portugal.

En in de video zie je hoe de ploeg zich kwalificeerde voor het toernooi door als een groene tornado aanvallen op te zetten.

Nu volgen er zowel een thuis als uitshirt van de jaren 1992-1994

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts Gebruik de code Voetbalanimal voor 10% korting. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Het thuisshirt

De kenmerkende Duitse vlag splijt in twee richtingen uiteen in de hoekige vorm. Zo word je als kijker steeds herinnert aan de kleuren van onze oosterburen. Verder is dit het shirt waarmee Duitsland de wereldtitel pakte in 1990 met spelers als Klinsmann, Voller, Berthold en Brehme. Weet je in welk stadion de eindstrijd plaatsvond en welke speler de winnende treffer maakte? Het volgende Duitse item heeft gelijkenissen met het eerste exemplaar van deze blog.

Het uitshirt

Want de groene kleur komt ook terug op het uitshirt van het eerste deel van de jaren 90. Datzelfde geldt voor de Duitse vlag, maar dan centraal op de mouwen. Verder heeft het shirt voor wedstrijden als uitploeg een paar iconische facetten. Namelijk een stijlvolle kraag met symbolen aan beide kanten, het logo in het wit en strepen verdeelt in vakken. Daarnaast heeft het logo van shirtsponsor een andere plek en daardoor is deze editie unieker.

Lees ook: Retro voetbalshirts van Adidas

Bekijk de twee tenues in de video en tel de spelers die je herkent.

Retro voetbalshirt Duitsland: van het seizoen 1994-96

Persoonlijk vind ik dit het mooiste Duitse voetbalshirt dat mijn ogen zagen. Want de bovenste deel heeft een invulling alsof het is ingekleurd door een kunstenaar. Dat komt door de afwerking in de vorm van punten. Daarnaast heeft het ontwerp doorzichtige elementen, waardoor de klassieke witte ondergrond van de Duitse sportelftallen als fundatie dient. Je kunt het illustratieachtige shirt zien op een productfoto of in de video, waarin vele supporters het dragen op het WK in de Verenigde Staten.

Kortom, je kijkt een beetje naar een voetbalshirt uit een vervolgen tijdperk en een beetje naar kunst.

Welk Duits retro voetbalshirt vind je het mooist?
Welk Duits retro voetbalshirt vind je het mooist?

Retro voetbalshirt Duitsland: van het seizoen 1998 – 00

Ik begin met een quizvraag: weet je wie de voetballer Bierhoff is, op welke positie hij speelde en bij welke club de Duitser onder contract stond?

Google gerust voor hulp. 😉

Ga ik verder met het shirt van rondom de eeuwwisseling, want het voetbalshirt heeft een aantal bijzonderheden. Dat komt door het logo op de vaste plek en als vierkantje aan de onderkant. Ook bij deze editie is de Duitse vlag op creatieve manier aanwezig: in de drie kleine lijnen op zowel de voor als achterkant. Weet je al waar Oliver Bierhoff heeft gespeeld.

Lees ook: De beleving van de retro voetbalshirts van Go Ahead Eagles

Retro voetbalshirt Duitsland: van het seizoen 2000-02

 Een voetbalshirt met een Nederlands tintje, aangezien het uitshirt werd gedragen richting het Ek van 2000. Bovendien is het tenue met een eigenaar: Sebastian Deisler. De nummer 10 acteerde in een shirt met een donkergroene ondergrond en witte strepen aan de zijkanten. Uit dit rijtje doelpunten blijkt dat hij geen waterdrager was. Daarom raad ik je aan om met een bakje popcorn en je favoriete dranken te genieten van zijn prachtige goals in Duitse voetbalstadions. Tot slot heb ik een vraag over de eindronde in ons eigen land: welke landen kwam Duitsland tegen in de groepsfase?

We blijven in het jaar 2000

Want naast Deisler is er ook een shirt van Marko Rehmer, een international met 35 interlands. Op de eerste productfoto zie je tweemaal nummer 3 en het logo van het Ek in eigen land. Verder kun je zien dat het een gedragen shirt door een stukje beschadiging bij spelersnaam, maar dat maakt een voetbalshirt toch mooier? Kijk en luister nog eens naar het toernooi in de lage landen door de video waarin de spelers in opperste concentratie het volkslied meezingen. Weet je in welke voetbaltempel de spelers in een lijn staan?

Wereldkampioen in Brazilië

We gaan terug naar 2014, het jaar waarin Duitsland Brazilië met 1-7 versloeg. De uiteindelijke weltmeister van dat moment voetbalde fantastisch in het huis van de gastheer, doordat de spelers oog hadden voor elkaar en zo maximaal effectief waren. Ze droeg dit uitshirt met zwartrode banen. En door deze monsterzege zal dit shirt voor altijd een plekje hebben in de opmerkelijke momenten uit de historie van het WK-voetbal. Gelukkig zijn er twee shirts beschikbaar met de namen: Hummels en Schweinsteiger. Waar was je toen deze legendarische halve finale werd gespeeld? En wie maakte het mooiste doelpunt volgens jou?

Retro voetbalshirt Duitsland van het seizoen 2010-11 met lange mouwen

Een voetbalshirt met mouwen en een gouden randje. Dat vind je terug in een horizontale lijn, in de kraag en het logo. Het is een item uit de collectie van het WK 2010 in Zuid-Afrika waarin die Mannschaft een bronzen plak behaalde.

2012-13

Als laatste een groen uitshirt, maar wat toch anders is dan de andere groene awayshirts, aangezien je hierbij denkt aan een voetbalveld. Als symbool van een periode staat er bij het neklabel de jaartallen 1972-2012: 40 jaar het Duits voetbal met meerdere triomfen. Ook bij dit voetbalshirt heb je keuze uit twee spelers. Namelijk Thomas Müller en Mesut Özil.

Wat vind je het mooist aan het Duitse voetbal?
Wat vind je het mooist aan het Duitse voetbal?

Meer lezen over retro voetbalshirts?

Ik schreef een blog over

Volg het Instagramaccount fitba_nostalgia voor meer voor retro voetbalshirts

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts Gebruik de code Voetbalanimal voor 10% korting. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Verder lezen over voetbalshirts?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *