9 redenen om retro voetbalshirts kopen

Jochem

Is een grote voetballiefhebber die jou wil helpen om de perfecte aanwinst te vinden, en schrijft hiervoor wekelijks een blog.

9 redenen om retro voetbalshirts kopen

Retro voetbalshirts kopen, het is de eerste stap naar een item dat spelers droegen die nu afscheid hebben genomen van hun voetbalschoenen. En deze 10 redenen sluiten daarop aan.

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Een exemplaar uit het verleden

In een wereld waar generaties elkaar opvolgen, zijn de shirts een blijvertje. Dat komt doordat een item een emotionele waarde heeft voor zowel de speler die erin knokte voor de winst als de herinneringen van de supporter over de reizen naar uitwedstrijden, de sfeer in het stadion en het belangrijke doelpunt in dat tenue. Kortom een voetbaltenue telt meerdere gezichten.

Meer te weten komen over je club

Wat weet je nu over jouw club waarvoor je elke week naar het stadion rijdt of televisie aanzet?

Wat je antwoord ook is, je komt door retro voetbalshirts te kopen meer te weten over de geschiedenislijn van het elftal dat op je steun rekent. Denk hierbij aan het shirt van de gewonnen finale, de kenmerken van een jubileumwedstrijd, het ontwerp waarin je held zijn 100ste doelpunt produceerde.

Met andere woorden: kijk naar de beelden van de afgelopen decennia en sta stil bij de vraag: welk seizoen wil ik achternagaan om een retro voetbalshirts te kopen?

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Voor de volgende generaties

Voor deze reden om retro voetbalshirts te kopen wil ik een persoonlijke ervaring delen. Ik moet een jaar of 12 zijn geweest. Na een voetbalwedstrijd ging het team FIFA spelen bij een ploeggenoot. Op het moment dat we de huiskamer binnenliepen is de vader van het teamgenoot bezig om zijn verzameling te rangschikken op de keukentafel. Voor het eerst zag ik totaal andere shirts van Real Madrid, Liverpool, Feyenoord en Ajax. Ik vroeg: waar heb je de voetbalshirts vandaan? De man lachte en antwoordde: Ik verzamel sinds mijn 14de. Vanaf dat moment had de fascinatie me te pakken.

Kunst

Iedere seizoen komen de ontwerpers weer met nieuwe vondsten voor de collectie van de aankomende jaargang. En dat lijkt op kunst, omdat verschillende kleuren en stijlen samenkomen op shirt. Bovendien vind ik de shirts van de keeper van de jaren 90 van de vorige eeuw hiervan het mooiste voorbeeld, aangezien de uiteenlopende kleuren het keeperstenue laten opvallen. Daarbij dragen de keepers van de laatste jaren een hemd met een kleur. Hierdoor worden het exemplaar van onder andere Stanley Menzo bijzonder. Daarom tonen we de onderstaande video waarin Edwin van der Sar zijn werk doet in een kledingstijl van een vergaande tijd.

Historische wedstrijden

Als ik aan je vraag: wat is je favoriete wedstrijd van het Nederlands Elftal? Hoef je niet lang na te denken, want je gedachten gaan terug naar de wedstrijd waarvan je nog precies weet waar je zat, wie erbij waren, welke spelers de commentator het vaakst benoemde, wat voor doelpunten er vielen en in welke gemoedstoestand je het bed opzocht.

Hopelijk is het een positieve herinnering 😉

Aangezien je dan de kans krijgt om het tenue, waardoor je nu glimlacht, kunt bestellen. Zo hervind je dagelijks het gevoel van toen als je het item spot.

Ander soort shirts

Ik had het al over de transformatie van de keepershirts, maar ook de shirts van de spelers zijn door de jaren heen veranderd. Denk hierbij aan een grote kraag, een oud logo, wijde broeken, dikke mouwen, fellere kleuren en vetrokken sponsors. Daarentegen is het voetbalshirt van vandaag perfect afgestemd op lichaam van de atleet. Hiervoor zal vast een wetenschappelijke onderbouwing zijn. Toch word ik blijer van oud voetbaltenue en dat geldt waarschijnlijk voor jou ook anders had je niet gezocht naar retro voetbalshirts kopen. Lees in deze blog meer over de ontwikkeling van het voetbalshirt.

Handel idee

Zit er een handelsgeest in je?

Als je daarnaast gek bent van voetbalshirts is het idee om een retro voetbalshirts te kopen en weer verkopen de perfecte combinatie. Want:

  • De waarde van een officieel voetbalshirt gaat gestaagd omhoog
  •  Je maakt er gemakkelijk content, aangezien je ervan gaat juichen
  • Je vrienden ook shirts verzamelen, dus je hoeft niet te wachten met starten
  • Er onontdekte goudmijnen worden aangeboden op Markplaats bijvoorbeeld

Het enige nadeel is dat meerdere mensen uitvoering geven aan dit idee. Hoe ga je je onderscheiden van de massa?

Pluk inspiratie uit het verhaal van Classic Football Shirts

Begin je een eigen bedrijf?
Begin je een eigen bedrijf?

Als cadeau

Een vriend van je spreekt vaak over het idee om retro voetbalshirts te kopen. Toch zet hij de woorden niet om naar daden. Voor jou de kans om het goede voorbeeld te geven. Hiervoor zijn verschillende opties:

  • Een mystery box. Zo weet niemand wat exact het cadeau is
  • Een voormalige profvoetballer benaderen via Instagram
  • Het shirt geven van de eerste wedstrijd waar jullie samen heengingen
  • Een bijpassend boek en voetbalsjaal zoeken
  • Samen afreizen naar de Britse winkel en hem er een laten uitkiezen.

Aan welk voetbalshirt zit je nu over te filosoferen?

Lees ook: Mystery voetbalshirt: bestel bij de beste aanbieder

Voor speciale wedstrijden

Iedere voetbalseizoen huisvest meerdere wedstrijden waarbij winst van levensbelang is. Zoals een derby, de finale, de kampioenswedstrijd en de wedstrijd voor promotie of degradatie. Daarbij voelt een shirt waaraan je waarde hecht als een rustbron tijdens de meeslepende momenten. Bovendien kun je ook een tenue dragen bij meerdere wedstrijden.

Stel, je bent een groot Ajacied. Hierdoor leef je naar de ontmoetingen tegen Feyenoord en PSV, de Europese avonden en het slot van de competitie toe. Wellicht zorgt een vast exemplaar voor goede resultaten.

 9 redenen om retro voetbalshirts kopen
Voor welke wedstrijd trek je een voetbalshirt aan?

Toegegeven, je moet daarvoor een beetje bijgeloof met je meedragen.

Wil je meer weten over retro voetbalshirts kopen? Stuur ons een bericht via de oplosservice.

Hier moet je zijn

Het type voetbalshirt waarnaar je zoekt, is te koop bij Classic Football Shirts. Het aanbod is bovendien erg groot en je betaalt gratis met PayPal.

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *