Voetbalreis Arsenal + losse tickets kopen

Een borstbeeld van Arsène Wenger

Arsenal is een van de meest populaire trips voor een voetbalreis omdat je een van de grootste clubs van London bezoekt die een geweldig stadion en historie heeft.

I’m obsessed by the idea of making my mark on history. And Arsenal is my paradise.

Thierry Henry

Historie

Arsenal is opgericht in 1896 door arbeiders van een kanonnenfabriek uit London, vandaar de naam en logo. In die tijd was het normaal om een opgerichte club te vernoemen naar het bedrijf waar je werkte.

In de eeuw die volgde, verhuisde Arsenal naar Noord-Londen en groeide het op Highbury uit tot een absolute topclub in Engeland. Hier maakte Dennis Bergkamp deel vanuit. Hij heeft zelfs een standbeeld naast het huidige stadion. (Het Emirates Stadium)

Arsene Wenger

De Fransman was 22 jaar lang de hoofdtrainer van The gunners. Tegenwoordig staan trainers snel op straat. Maar Wenger was een zekerheid. Hij leidde Arsenal naar een titel zonder nederlagen, veel andere prijzen en een nieuw hoofdstuk in de vorm van een nieuw stadion. Het moet gezegd worden dat Wenger aan het einde van zijn carrière weinig successen meer kende. Niettemin zal zijn naam altijd horen bij Arsenal.

Rivaliteit

Elke voetbalfan wil een voetbalreis maken naar Arsenal door de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur, de gehate buurman. Dat zit zo: een club blijft bijna nooit op dezelfde plek spelen en een nieuw onderkomen vinden in dezelfde buurt kan lastig zijn. Dus dan moet je uitwijken naar een ander stadsdeel.

Arsenal verhuisde hierdoor van het zuiden naar het noorden van de stad. Het gebied van Tottenham Hotspur. Je kunt wel begrijpen dat de The Spurs niet zo blij waren met de komst van een club die ook nog ze overschaduwde. Kortom: de perfecte voedingsbodem voor een derby. Kom in de onderstaande video meer te weten over deze derby.

Het stadion van Arsenal

Sinds 2006 speelt Arsenal in het Emirates Stadium, een stadion dat plaats biedt aan 60.704 toeschouwers. Om precies te zijn ligt Arsenal in de wijk Islington.

Een voetbalreis naar Arsenal – het aanbod

Het aanbod voor een voetbalreis naar Arsenal is groot – je hebt de keuze uit meerdere voetbalreisbureaus.

Je kunt een voetbalreis boeken bij de grote organisaties. Dan heb ik het over:

Het aanbod van deze organisaties is ongeveer hetzelfde – je betaalt ongeveer 400,00. Dat is inclusief hotel en vlucht.

En ja: dit is aan de prijzige kant. Dat is het grote nadeel van een voetbalreis boeken. Daarbij heb je ook een tussenpartij nodig om een wedstrijd te bezoeken van Arsenal.

De reisbureaus die ik hierboven beschreef zijn alle drie betrouwbaar en snel. Zo ontvang je snel na je bestelling de informatie om binnenkort op het vliegtuig te stappen en te vertrekken naar London.

Op het moment van schrijven is het 13 juni, het seizoen is afgelopen en het is wachten op de volgende voetbaljaargang. Hierdoor kan ik niet voorbeelden van matches laten zien. Deze blog zal spoedig worden bijgewerkt als de speeldata’s bekend zijn.

Losse kaarten kopen voor Arsenal

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om alleen losse kaarten te kopen voor een wedstrijd van Arsenal. Je moet dan wel zelf het vervoer en een overnachting regelen.

Vaak kom je dan op min of meer hetzelfde bedrag uit dan als je een complete reis boekt bij een voetbalreisbureau.

Het is wat jezelf fijn vindt. Alles laten regelen door experts of zelf de vlucht en verblijf regelen. Je kunt bij Voetbalticketshop.nl losse kaartjes kopen voor Arsenal. Deze kaarten kosten gemiddeld 200,00 per stuk.

De tickets voor Europese en bekerwedstrijden zijn ook beschikbaar.

Voetbalstad London

London is een echte voetbalstad. Dat blijkt wel uit dit overzicht.

Dus: je zou ook een andere club kunnen bezoeken. Je moet hier wel een beetje gek van voetbal voor zijn. 😉

Lees deze blog om meer inspiratie voor de stad London te krijgen.

Mijn tip

Ik vind dat je het beste een voetbalreis kunt boeken bij Number1-voetbalreizen.nl. Ze hebben namelijk meestal de laagste prijs, een uitstekende service en beantwoorden snel je vragen om een prachtige reis voor je te regelen.

Zou je hieronder willen laten hoe je voetbalreis naar Arsenal was? Hiermee inspireer je immers anderen. 😊

Verder lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *