Waar kan ik het beste groundhoppen in Nederland?

banner voor de blog waar kan ik het beste groundhoppen in Nederland

Eigenlijk kun je overal in Nederland groundhoppen. Natuurlijk zijn er clubs die er bovenuit schieten. Zoals deze drie.

FC Twente

Het maakt niet uit hoe het sportief gaat met de club uit Enschede, de fans zorgen ervoor dat het stadion altijd vol zit. De sfeer is daardoor altijd goed en uniek. Enkele clubs uit Nederland kunnen namelijk ook zeggen dat het stadion altijd gevuld is. De samenhang in Enschede is groot door het gezamenlijk zingen, het unieke eten en drinken en de busreizen vanuit de hele provincie naar de Grolsch Veste. Klik hier om kaarten te kopen voor FC Twente.

FC Dordrecht

Helaas genoeg kent FC Dordrecht weinig succesvolle hoogtepunten. Dit doet niets af aan het stadion. De Krommedijk is een oud stadion, dat je eens moet bezocht hebben. Ik bracht een bezoek aan De Krommedijk en werd meteen bevangen door de oude tribunes, de staantribune die houten bankjes telt en de locals die trouw komen kijken, terwijl elders in de provincie de prestaties beter zijn. Dit zegt veel over de aantrekkingskracht van de club. Buitenlandse fans komen zelfs er speciaal voor naar Dordrecht.

Quick Boys

Ik denk dat er geen mooiere plek bestaat om een club op te bouwen. Quick Boys speelt namelijk in de duinen haar wedstrijden op Sportpark Nieuw Zuid. De accommodatie is erg professioneel en schitterend door de clubmensen die met hart en ziel zich inzetten voor hun club. Quick Boys komt uit Katwijk, dus je kunt er een dagje uit van maken. Tip: bezoek de derby tegen Katwijk. De rivaliteit is ontzettend groot en kent een belande geschiedenis. (zonder uitfans bijvoorbeeld) Niettemin is het een derby zoals het moet zijn: twee clubs uit dezelfde stad tegen elkaar.

Leer meer over de derby van Katwijk

Maar: iedere club uit Nederland is het groundhoppen waard. 😉

Andere kennisbankartikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *