Voetbalreis met meerdere wedstrijden: van stadion naar stadion

de banner voor de blog voetbalreis met meerdere wedstrijden

Als je wilt, kun je ook een voetbalreis boeken met meerdere wedstrijden. Je liep in het verleden tegen het probleem aan dat je bij verschillende clubs een kaart moest regelen. Dat probleem is voorbij.

Waaraan je denk bij een voetbalreis met meerdere wedstrijden?

Een weekend vol voetbal, dat gebeurt er als je besluit om het niet te laten bij een wedstrijd. Voor de echte liefhebbers is dit een garantie op het proeven van diverse culturen, mee juichen met veel doelpunten en steeds weer opgaan in spannende situaties.

Kortom: als je een voetbalreis met meerdere wedstrijden boekt, is het een en al plezier. Je komt als voetballiefhebber helemaal niets te kort. 😉

Is het ook slim om te doen?

Ik vond het zelf best pittig om een voetbalreis te maken met meerdere wedstrijden. Dat kwam doordat we een heel weekend aan het rennen waren om de volgende wedstrijd te halen. Dat voel je wel na afloop. 😅

Plan dus geen voetbalreis in waarbij je continu aan het vliegen bent. Het moet ook ontspannend zijn, geen race tegen de klok. Dit doe je door clubs uit te kiezen die dicht bij elkaar liggen. Zoals in het Ruhrgebied of London. Dat zijn gebieden waar je gemakkelijk met het openbaar vervoer of auto reist, en een nieuwe stad bezoekt.

Het is niet slim om in een weekend twee clubs in Oost-Duitsland te bezoeken en een tegen de Nederlandse grens aan, terwijl je verblijf in centraal Duitsland is. Ook al was het hartstikke leuk, de organisatie had beter gekund.

Met andere woorden: beperk je tot een regio of stad. Anders ben je meer aan het reizen dan kijken naar een voetbalwedstrijd. En dat is wel de bedoeling.

Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden om dit te bereiken.

Wat heb je nodig?

Wat je vooral nodig hebt, is goed vervoer. De wedstrijden worden in de meeste gevallen gespeeld op meerdere dagen waardoor je van de ene plek naar de andere plek moet zien te komen.

Let op de verbindingen als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Vaak is het wel goed geregeld. Al zijn er zat verhalen van een bus die niet kwam opdagen. Dan mis je dus mooi de volgende wedstrijd.

Kijk van te voren ook goed of er plek is om te parkeren bij het stadion. Veel supporters pakken namelijk de auto. Je moet bereid zijn om een stukje te lopen.

Dit vormt geen probleem. Al is het wel slim om alles vooraf te plannen om niet voor onvoorziene verrassingen komen te staan.

Voorbeelden van voetbalreizen met meerdere wedstrijden

Zoals ik al zei is London een van de beste plekken voor deze voetbalreis, aangezien er veel clubs zijn op verschillende niveau’s.

Zo kun je op vrijdag naar bijvoorbeeld Arsenal toe, zaterdag naar Milwall en op zondag naar Watford.

het stadion van Arsenal

Deze clubs zijn allemaal goed te bereiken met het openbaar vervoer. In Italië kun je ook makkelijk een voetbalreis maken doordat steden relatief dicht bij elkaar liggen.

Van Milaan naar Turijn is 1 uur en 50 minuten met de trein.

Wat zijn de ervaringen?

Positief, omdat het niet alleen gaat om de meerdere wedstrijden, maar om de beleving. Je komt immers een aantal terecht in een nieuwe omgeving, hierdoor zie je veel prachtige dingen, en leer je ook veel. Denk aan lokale grappen of rituelen.

Je zou ook een voetbalreis kunnen maken naar Argentinië. Lees daarover hier meer, en kom ook te weten wat anderen van de clubs in Buenos Aires vonden.

Bekijk ook deze documentaire om meer te leren over het Argentijnse voetbal. Het water zal door je mond lopen.

Wat kost het?

Dat hangt af van wat je wilt. Maar in het algemeen betaal je gemiddeld 500,00. Je gaat namelijk naar diverse clubs. Hierdoor overnacht je langer en moet je ook betalen voor minimaal twee kaarten. Ja, dat moet je ook betalen.

Het is dus best een prijzig grapje, daar moet je rekening mee houden. Anderzijds is het helemaal het waard, aangezien je zoveel voetbal ziet in korte tijd.

Waar bestaan de kosten uit?

De kosten bestaan uit de kaarten, het vervoer en de overnachtingen. Daarbij komt ook nog het eten en drinken en de souvenirs die je wellicht koopt. Zoals mijn vriend Simon altijd doet.

Kies voor Voetbaltrips

Je kunt het beste een voetbalreis voor meerdere wedstrijden boeken bij Voetbaltrips. Dit voetbalbureau biedt namelijk voetbalreizen aan naar verschillende competities. Momtenteel gaat het om deze wedstrijden.

3 wedstrijden

Combideal London – Tottenham Hotspur, West-ham United en Crystal Palace

Vanaf 945

een telefooncel in london

Handige informatie

Je gaat naar de wedstrijden Tottenham Hotspur – Brighton & Hove Albion, West Ham United – Arsenal en Crystal Palace – Chelsea. Meer voetbal in een weekend kan niet. 😊

Je vliegt vanaf Schiphol en slaapt in een drie sterren hotel. De wedstrijden zijn op zaterdag 10 februari om 15:00, zondag 11 februari om 14:00 en maandag 12 februari om 20:00. De volgende dag vlieg je weer terug.

naar duitsland

Duits voetbal in het Ruhrgebied

525,00

Handige informatie

Het mooie aan Duitsland is, is dat je in korte tijd bij veel clubs bent. De grote clubs zitten over het algemeen in het Ruhrgebied op een paar uur van elkaar.

Hier maak je gebruik van door in een weekend deze wedstrijden te bezoeken: Bayer Leverkusen – FSV Mainz (op vrijdag 23 februari om 20:30), Borussia Mönchengladbach – Bochum (op zaterdag 24 februari om 15:30) en Borussia Dortmund – Hoffenheim (op zondag 25 februari om 17:30)

Je slaapt in prachtige hotels in Leverkusen en Mönchengladbach. Daarna is het weer met eigen vervoer naar huis. Je reist ook met eigen vervoer tijdens dit weekend.

Je zit aan de korte zijde.

Grote wedstrijden

Naar Juventus en Milan

Bekijk deze voetbalreis

Vanaf 600

een foto van het stadion san siro

Handige informatie

Je kunt ook naar Italië. Als je voor het Italiaanse voetbal kiest, ga je naar AC Milan – Napoli op zondag 11 februari om 20:45 en op maandag 12 februari ga je om 20:45 naar Juventus – Udinese. Je ziet dus twee topploegen in actie. Je brengt ook een bezoek aan het iconische San Siro, dat straks verlaten wordt door Inter en Milan.

Je vliegt vanaf Charleroi, en hebt een overnachting in Milaan en Turijn.

Daardoor kun je in een weekend bijvoorbeeld naar:

  • Borussia Dortmund en Gladbach
  • Everton en Manchester United
  • Inter en Atalanta

Je kunt naar clubs uit Engeland, Spanje, Italië met de experts van Voetbaltrips.

Je kunt ook een voetbalreis maken met meerdere wedstrijden door alles zelf te regelen. Als je een voetbalreis koopt bij Voetbaltrips heb je wel alles in keer geregeld.

Zoals je ziet heb je keuze uit verschillende landen.

Het regelen van zulke voetbalreizen gaat erg eenvoudig: je gaat naar de website, klikt een trip aan en betaalt. Vervolgens ontvang je snel de kaarten en zit je met je gedachten al in het stadion.

Hierbij zit ook het hotel. Zo hoef je niets te regelen.

Je kunt bij Voetbaltrips kiezen uit twee of drie wedstrijden. Zoals je ziet, kun je geen voetbalreis met meerdere wedstrijden zelf samenstellen,

Volg je droom

Doordat je meerdere wedstrijden bezoekt, kun je je droom laten uitkomen. Stel dat je gek bent van het Engelse voetbal, dan kun je in een paar dagen de beide clubs uit Manchester bezoeken en een uit Liverpool.

Daarna wil je meer, want voetbalreizen zijn verslavend. En als je het doet, doe het dan ook goed en ga niet naar een club, maar twee of drie.
Dat is pas een voetbalreis maken.

Bestel vandaag

Als je graag een voetbalreis wilt maken kun je vandaag al boeken. Voetbaltrips heeft immers een overzicht aan voetbalreizen die je nu kunt boeken.

Daarbij regel je ook meteen het hotel en plekken in het stadion. Die naast elkaar zijn.

Dit is binnen 5 minuten gedaan. Zo lukt het jou om deze wens te volgen en zelf zo min mogelijk te doen. Het is immers lastig om zelf meerdere wedstrijden te bezoeken. Laat je dan helpen door Voetbaltrips.

Zo stap je volgende week of volgende maand in de trein of vliegtuig naar je bestemming.

Verder lezen over voetbalreizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *