Voetbalshirt dames Nederlands elftal – de webshop met de sterren

Voetballende vrouwen

Voetbalshirt dames Nederlands elftal, uit welke shirts van de OranjeLeeuwinnen heb je dan keuze? Dacht ik. Ik vond deze webshop waarmee je in een paar klikken een tenue besteld van een grote naam uit het Vrouwenvoetbal. Heb je al een speelster in gedachten voordat je deze blog gaat lezen?

Voetbalshirt dames Nederlands elftal: een uitleg

Voetbalshirt dames van het Nederlands Elftal bestaan uit verschillende namen, meerdere shirts en een bedrukking. Zo ontvang je snel het shirt van je idool. Daarnaast worden de helden van nu opgevolgd door de sterren van morgen. Met andere woorden: je hebt continu keuze uit andere namen.

Whatever brings you down will eventually make you stronger

– Alex Morgan
Van welke speelster droom je?
Van welke speelster droom je?

Hoeveel kost een shirt?

De shirts zijn afkomstig uit de stal van Voetbalshop en kosten gemiddeld 94,00 bij Voetbalshop.

Je leest eerst over de beschikbare spelersnamen. Dat betekent een vijftal speelsters die samen een behoorlijke erelijst van zowel team als individuele prijzen vullen.

Wie is jouw voetbalidool?
Wie is jouw voetbalidool?

Voetbalshirt dames Nederlands elftal: de speelsters

Lieke Martens

Het is een patroon in haar spel: bal ontvangen, een actie maken en naar binnen trekken om vervolgens een goal te maken of een assist geven. Daardoor zou je haar een goudhaantje kunnen noemen, aangezien ze voorziet in bouwstenen om een aanval succesvol op te zetten.

via GIPHY

Bovendien ontmoet Martens de grote voetballers van de planeet en daaruit ontstaan persconferenties met humor. En dat zie je ook in deze video waarin ze met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi een prijsuitreiking bijwoont.

Danielle van de Donk

Een dynamische middenvelder met een portie lef en creativiteit. Dat komt door haar passes met de hak op een teamgenoot, een beweging dat het wedstrijdbeeld door elkaar schudt, het korte wegdraaien bij tegenstanders en volledige overgave.

Deze aspecten kwamen samen in haar honderdste interland tegen Rusland. Want van de Donk sprint de ruimtes in, bijt zich vast in duels, verplaatst het spel naar de andere kant van het veld. En dat in het Philips Stadion, een voetbalplek op 10 kilometer rijden van haar geboortegrond Valkenswaard.

Hoogstwaarschijnlijk was de cirkel rond die avond.

Lees ook: Voetbalshop review: waarom het bedrijf je als het beste helpt

Vivianne Miedema

Geef de bal aan haar omdat ze altijd scoort, zo’n gedachte heeft een ploeggenoot gehad tijdens een partijtje op een schoolplein, in de slotminuten van een finale of nog voor de aftrap. Deze redenatie komt voort uit statistieken. En dan denk je nu wellicht: wat een saai antwoord, maar bekijk eens de zoekterm Vivianne Miedema goals en je kunt daarna het telraam erbij pakken om het aantal treffers niet uit het oog te verliezen.

Doelpunten maken. Dat is de taak van de aanvaller uit Drenthe. Of kun je beter zeggen instinct? Je staat toch niet altijd per ongeluk op de juiste plek?

via GIPHY

Shanice van de Sanden

Langs de lijn, binnendoor de linies van de tegenstanders en de bal afgeven op een medespeelster. Het is het handelsmerk van de flankspeler die in haar spel het gaspedaal indrukt. Daarin zit een aansporing van enthousiasme en drive. Nee, als directe tegenstander van deze energiebron heb je geen fijne dag, aangezien je meestal tegen haar rugnummer 7 aankijkt. Daarbij doet haar spel me een beetje denken aan Coen Moulijn. Want beiden gebruiken ze tegenstanders als pionnen en zien in de drukte de vrije man.

Hierdoor geven deze vleugelspelers een andere betekenis aan het woord assist.

Een mooi voorbeeld van een Shanice van de Sanden moment
Een mooi voorbeeld van een Shanice van de Sanden moment

Jackie Groenen

Waar de bovenstaande speelsters een aanval voltooien, doet Groenen de eerste zet naar een samenspel. Dat betekent dat ze de bal veroverd, enkele meters sprint en daaropvolgend een ploeggenoot ondersteunt met een steekpass.

Toch kun je aan haar manier van voetballen zien dat ze een Nederlandse voetbalachtergrond heeft. Dat komt door de altijd aanwezige drang om naar voren te spelen. Tijdens haar debuut voor Manchester United in de wedstrijd tegen stadgenoot Man City zie je daarvan meerdere voorbeelden. Zoals kijken naar de opties om een aanval op te bouwen, creatieve oplossingen vinden en tot het laatst proberen om te scoren.

Voetbalshirt dames Nederlands elftal: tips voor een keuze

Je hebt nu een beeld van de mogelijke namen voor op je shirt van het Nederlands elftal. Maak dus een keuze uit je favoriete speler of inspiratiebron.

Bovendien heb ik een aantal tips voor de perfecte keuze:

 • Sta je vaak op de vleugel en geef je makkelijk voorzetten op de spits? Dan past Shanice van de Sanden goed bij je
 • Prik je elke wedstrijd wel een doelpunt mee? De naam Miedema voelt als een tweede huid voor je
 • Passeer je snel tegenstanders zonder erbij na te denken? Dan ben je een soortgenoot van Lieke Martens
 • Ben je een middenvelder met lef en speel je vaak tegen de zestien meter van de tegenpartij aan? De naam Danielle van de Donk verrijkt je spel.
 • Is het bal afpakken en denk je meteen in de vooruit stand? Met Jackie Groenen op je rug dwing je respect af op het veld.

Lees ook: Goedkope voetbalschoenen: waarom je hier je ideale aankoop gaat vinden

België

Er zijn ook voetbalshirts voor dames beschikbaar van het Belgische elftal. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om een shirt van rode duivels te bestellen. Daardoor kies je uit thuis of uitshirt, echter kun je niet een tenue uitzoeken van een specifieke speelster. Niettemin is er een optie om je shirt te personaliseren met een eigen of spelersnaam.

Voetbalshirt dames Nederlands elftal: zo bestel je een voetbalshirt

En laatste de antwoorden op de vraag: hoe kan ik een voetbalshirt dames bestellen?

Het is eigenlijk erg simpel.

Want je drukt op de onderstaande oranje knop en daarna:

 1. Kies je voor een speelster 
 2. Klik je een thuis of uitshirt van deze speelster
 3. En rond je de bestelling af

Daarnaast heeft deze manier de volgende voordelen:

 • Gratis verzending vanaf 49,00 euro
 • Voor 23:00 morgen in huis
 • Meerdere kortingsacties

De gemiddelde prijs voor een voetbalshirt dames is € 84,99. Dat komt doordat het officiële voetbalshirts zijn.

Verder lezen?

Nog een keer kijken naar prachtige wedstrijden van OranjeLeeuwinnen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *